Căliţi în luptă
РУС. MOLD.
» » Căliţi în luptă

Căliţi în luptă

23-10-2015, 16:00
Просмотров: 981
  
Версия для печати   
Căliţi în luptăŞoldăneşti: ne aşteaptă principala luptă — pentru Moldova


PCRM este partidul pentru popor. Partidul pentru care legea fundamentală este Constituţia. Partidul care neîncetat apără neutralitatea ţării noastre. PCRM e partidul viitorului Moldovei. Şi asta pentru că altcineva nu are cine să ne salveze ţara.


La adunarea de dare de seamă şi alegeri în organizaţia primară nr. 2 de partid din oraşul Şoldăneşti, facerea totalurilor a fost un lucru deloc simplu. Este complicat să vorbeşti despre situaţia ce s-a creat în ţara noastră, care de acum timp de şase ani e tîrîită prin diferite case politice, e jefuită şi o umilită. Comuniştii din Şolddăneşti nu pot să rămînă indiferenţi faţă de această bacanală. Activiştii depun toate eforturile în lupta lor împotriva acestui regim criminal.


Adunarea s-a desfăşurat cu o prezenţă bună a activiştilor, precum şi a membrilor organizaţiei primare de partid. La ea au participat şi comunişti din alte organizaţii primare. La lucrările ei a venit să asiste şi liderul PCRM, Vladimir Voronin.


O temă aparte în darea de seamă a acestei organizaţii primare au fost totalurile alegerilor în organele locale ale puterii. Ca şi în întreaga ţară, comuniştii din Şoldăneşti s-au ciocnit nu de confrunarea unor idei şi doctrine politice, ci cu aplicarea de către oponenţii politici a unor metode şi scheme murdare, iar uneori chiar criminale. Din partea partidelor alianţei guvernante, printre cele mai populare metode ale aşa-numitei «lupte» au fost miturirea directă a alegătoprilor, presiunea şi şantajul.

 

Un scut împotriva unionismului


Şi totuşi, au remarcat activiştii PCRM, a fost efectuat un mare volum de lucru, chiar dacă rezultatul aşteptat de la aceste alegeri a fost mai mic decît cel aşteptat. «În multe, el a fost cauzat de mituirea alegătorilor şi de trădarea lor. Toate acestea s-au întîmplat în ochii noştri, dar toate adresările la organele de drept cu fiecare caz concret au fost lăsate de acestea fără atenţia cuvenită», au subliniat comuniştii.


În luarea sa de cuvînt, Djumber Todua, politician, deputat în Parlamentul Moldovei din partea PCRM în anii 2001-2005, a menţionat că, atunci cînd Partidul Comuniştilor a venit la putere, ţinem minte foarte bine în ce hal era ţara, de cîtă vreme oamenii nu primeau salarii şi pensii. Şi toţi ţinem minte transformările în bine care au avut loc în ţară în timpul guvernării PCRM.


«Nu ne era ruşine pentru ţara în care trăim, în Moldova au apărut perspective de dezvoltare, ţara noastră a început să se bucure de respect peste hotare. Şi ea atunci mergea înainte, se dezvolta fără ajutor din exterior, fără credite. Şi ce avem astăzi? Astăzi situaţia revine la nivelul celei din anii ’90 la ruinare, la degradare, la sărăcie», a spus el cu mult regret în voce, adăugînd că această degradare continuă a Moldovei trebuie neapărat stopată. Şi de acest lucru este capabilă doar o singură forţă politică — PCRM.


Pe parcursul desfăşurării adunării de seamă şi alegeri la Şoldăneşti, a fost abordată şi problema pericolului de intensificare a curentului unionist în ţară. Potrivit relatărilor comuniştilor, un şir de politicieni, activişti, precum şi tot felul de pseudoanalişti trebuie să poarte răspundere pentru îndemnuri deschise la distrugerea statalităţii moldoveneşti, la unirea cu România.

 

Fracţiunea PCRM în Parlament în repetate rînduri a insistat asupra includerii pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului de lege elaborat de comunişti privind consolidarea statutului suplimentar de neutralitate a Moldovei. Dar aceasta, la fel ca şi multe alte iniţiative ale PCRM, a fost blocată de partidele alianţei guvernante.


Noi, comuniştii, am dat şi vom continua să dăm o ripostă hotărîtă tuturor atacurilor asupra statalităţii Moldovei.


În opinia lui Djumber Todua, în afară de PCRM, la flancul stîng nu mai poţi găsi alţi adevăraţi statalişti. Dodon? Usatîi? Aceste personaje de acum au demonstrat de ce fel de lucruri sunt capabile.

 

Tineretul este oglinda puterii


Eugenia Babenco, propagandist, activist al PCRM, a comparat situaţia din ţară cu o navă care se scufundă, iar în timpul acesta căpitanii ei se bat pentru putere, pe cînd oamenii nu ştiu cum să se salveze de înec.


«Le mulţumesc tuturor comuniştilor noştri pentru dîrzenie, demnitate şi onestitate», s-a adresat dumneaei comuniştilor din organizaţia primară. De asemenea, ea a mulţumit personal lui Vladimir Voronin pentru munca pe care o face acum, dar şi pentru cea pe care a reuşit s-o facă în timpul cînd a fost preşedinte al ţării şi cînd, datorită lui, ţara noastră şi-a recăpătat credibilitatea pe arena mondială.


«Astăzi, în ţară avem disensiuni şi nestatornicie. De aceea trebuie să acordăm o atenţie deosebită politicii pentru tineret. Doar vedem bine cu toţii ce se întîmplă: în mod planificat, este distrus sistemul educaţional, tînăra generaţie este dezorientată şi lăsată în voia sa, mulţi pleacă peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune. Iar tinerii sunt viitorul nostru, viitorul Moldovei noastre», a menţionat Eugenia Babenco.


Astăzi, rar cine ar îndrăzni să nege un fapt evident, şi anume că are loc decăderea morală a tineretului. Toţi cei patru piloni principali ai statului astăzi sunt călcaţi în picioare. Este vorba despre popor, teritoriu, organele puterii de stat, religie şi cultură. Astăzi, forţele politice distrug chiar şi temelia creştină a Moldovei.


După cum a subliniat Eugenia Babenco, «vedem cum întreaga comunitate mondială se rostogoleşte spre degradarea morală. În acest rostogol este atrasă şi Moldova. Sunt convinsă că oamenii vor înţelege şi vor susţine partidul care apără şi va continua să apere moralitatea societăţii. PCRM a demonstrat că este un partid onest, căruia-i pasă de popor, îi pasă de Moldova. Şi pentru care Constituţia este legea fundamentală. PCRM pledează pentru neutralitatea ţării noastre. Partidului nostru, PCRM, îi aparţine viitorul. În pofida tuturor greutăţilor, societatea noastră conştientizează acest adevăr. Altcineva nu are cine să ne salveze ţara!»

 

Principala luptă abia ne aşteaptă


Actuala stare de lucruri în societatea noastră nu-i permite ţării să se dezvolte într-o albie normală. Şi aceasta influenţează atît partidele, cît şi oamenii de rînd. Adresîndu-se activiştilor de la Şoldăneşti, Vladimir Voronin a declarat că «noi cu toţii, ca luptători politici, trebuie să privim lucrurile altfel. Şi, reieşind din această viziune, să ne planificăm activitatea şi acţiunile». Potrivit spuselor dumnealui, sistemul implementat astăzi foarte activ în ţară are un nume răsunător — «democraţia». Dar esenţa lui nu e democratică nici pe departe. Pentru că la temelia puterii democratice se află succesiunea în conducerea statului, iar respectiva succesiune este asigurată şi realizată prin alegeri oneste. Pe cînd la noi cum se face? În toţi aceşti ani, autorităţile nicidecum nu pot asigura alegeri libere şi democratice.


Actuala situaţie o aminteşte pe cea de la începutul anilor 2000. Cînd conducerea ţării a pierdut controlul asupra mersului lururilor şi nu mai putea face nimic. «Ţara era în datorii colosale, practic, falită, de asemenea s-a acumulat o datorie enormă faţă de popor la plata salariilor şi a pensiilor. În anii cît a guvernat PCRM, am reuşit să întoarcem oamenilor încrederea în faptul că Moldova e capabilă să se dezvolte, că ţara are un viitor, iar cetăţenii ei de rînd au o speranţă la o zi bună de mîine. Noi am demonstrat pe arena mondială că puterea în ţară poate fi independentă şi eficientă. Şi dumneavoastră ştiţi cît e de greu să ajungi la asta», a declarat Vladimir Voronin.


Lozincile, îndemnurile şi promisiunile electorale nu sunt suficiente. Potrivit spuselor liderului PCRM, «în munca noastră de partid şi de stat, întotdeauna am acordat atenţie omului. În orice ţară sunt diferite probleme — unele curente, altele globale — şi, fără a le soluţiona, nu e posibil să construieşti o societate normală sănătoasă. După venirea partidului nostru la putere în anul 2000, una din aceste probleme globale a fost dezrădăcinarea corupţiei. Nu pot să-mi imaginez că un dezmăţ şi o bacanală ca în ziua de astăzi ar fi putut exista în timpul guvernării comuniştilor. Pe atunci, printre alte ţări, Moldova a ocupat primul loc în cadrul proiectului destinat combaterii corupţiei — «Milenium». Comuniştii au demonstrat că sunt capabili să învingă acest rău din societate.


Vladimir Voronin: «Astăzi, Moldova noastră din nou trăieşte în sărăcie. Oamenii sunt dezorientaţi, au încetat să creadă în ceva şi, după cum aţi remarcat aici pe bună dreptate, această politică distructivă, cu regret, a afectat şi temelia noastră morală, şi cea religioasă.


Eu îmi amintesc cum, înainte de a învinge la alegerrile din 2000, oponenţii noştri politici speriau poporul cu faptul că noi, comuniştii, venind la putere, în primul rînd vom distruge bisericile şi vom alunga toţi preoţii. Dar ce au făcut în realitate comuniştii Moldovei? Au început să restabilească economia, sfera socială, bisericile şi mănăstirile...


După lovitura de stat din 7 aprilie 2009, la putere a venit o grupare criminală de bandiţi. Iar în Moldova a revenit dezbinarea, ruinarea, deznădejdea. Şi cine altcineva, dacă nu noi, ar putea să readucă la normal situaţia din ţara noastră? Nu e un lucru uşor. Practic, toate vor trebui luate de la zero. Încă o dată va trebui să rezistăm în faţa tuturor încercărilor. Şi vom rezista doar dacă vom fi împreună şi de azi înainte. Noi suntem pentru popor, pentru echitate. Ne aşteaptă o luptă înverşunată — pentru Moldova!».

 

Olga Dzeatcovschi

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: