Susținerea tineretului din nou trebuie să devină un obiectiv prioritar
РУС. MOLD.
» » Susținerea tineretului din nou trebuie să devină un obiectiv prioritar

Susținerea tineretului din nou trebuie să devină un obiectiv prioritar

14-02-2019, 12:38
Viziuni: 382
  
Versiunea de tipar   
Susținerea tineretului din nou trebuie să devină un obiectiv prioritarVladimir Voronin a avut o întîlnire cu studenții FRISPA de la Universitatea de Stat din Moldova
 
Discuția din cadrul întîlnirii a prezentat interes și pentru studenți, și pentru Vladimir Voronin.

În primul rînd, s-a dovedit că tinerii sînt inițiați și se orientează foarte bine în problemele politice și economice. În al doilea rînd, viitorii specialiști în domeniul relațiilor internaționale sînt un auditoriu deosebit de altele: iscoditor, ingenios, neindiferent. Totuși, multe din ceea ce se întîmplă în Moldova studenții pentru întîia oară le-au aflat de la liderul PCRM, de la care au primit și răspunsuri la întrebările pe care i le-au adresat.

Vladimir Voronin a menționat că situația din țară este deplorabilă și că, oricît de mult te-ai strădui, în politica promovată de actuala guvernare nu poți găsi nici un moment pozitiv.

Rezultatele alegerilor parlamentare din 2014 au fost furate. Inițial, în rezultatul lor PDM a obținut 19 mandate de deputat, iar în prezent deține majoritatea parlamentară.

«Plecînd de la guvernare în anul 2009, am lăsat noii guvernări o țară în plină dezvoltare, o țară stabilă, în care toate domeniile funcționau, iar în buget erau bani. În timpul guvernării comuniștilor, se elaborau și se realizau în practică proiecte concrete. Proiecte referitoare la stimularea procesului de consolidare a pămîntului, programe pentru tineret. În anul 2009 am obținut finanțarea integrală din bugetul statului a universității pedagogice și a universității de medicină. Au fost elaborate mecanisme de sprijinire de către stat a tinerilor medici și pedagogi care lucrează în localitățile rurale», a subliniat liderul PCRM.

Și ce avem astăzi? Instituțiile de învățămînt sînt închise, inclusiv internatele pentru minori cum dezabilități. Programele «Drumuri bune pentru Moldova», «Prima casă» și altele au eșuat. Ministerele angajează la lucru oameni neprofesioniști.

În cei 8 ani de guvernare a țării de către PCRM, Moldova a fost gazificată de la 7 pînă la 98 procente, în timp ce pe parcursul a zece ani guvernarea așa-numiților democrați a reușit să gazifice doar două sate.

«În perioada guvernării noastre, multor instituții de învățămînt, inclusiv celor de studii superioare, le era acordat sprijin material. Ieri, bunăoară, am fost la Academia de Arte. În timpul nostru, am investit mijloace considerabile pentru procurarea unor instrumente muzicale noi pentru această instituție. Cît privește Universitatea de Stat, în anul 2009 am elaborat un plan de renovare a căminelor ei studențești, dar, cu regret, după plecarea noastră de la guvernare, aceste proiecte au rămas doar pe hîrtie», le-a relatat studenților Vladimir Voronin, totodată, amintindu-le că anume în timpul comuniștilor a fost creat Departamentul tehnologii informaționale și toate instituțiile de învățămînt din țară au fost înzestrate cu calculatoare și cu acces la internet.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: