Nu vom mai răbda!
РУС. MOLD.
» » Nu vom mai răbda!

Nu vom mai răbda!

14-02-2019, 14:34
Viziuni: 358
  
Versiunea de tipar   
Nu vom mai răbda!Locuitorii din Rezina: «Guvernarea a făcut viața oamenilor de nesuferit»
 
La întîlnirea cu alegătorii din Raionul Rezina cu participarea Președintelui PCRM, Vladimir Voronin și a comuniștilor de la comitetul raional, o deosebită atenție a fost acordată problemei boicotării referendumului.

Astăzi, oamenii de rînd încă pînă la alegeri își exprimă îndoiala că la secțiile de votare li se va permite să boicoteze referendumul pe care guvernarea l-a stabilit pentru aceeași zi cu alegerile parlamentare. Pe parcursul întîlnirii, locuitorii din Rezina au întrebat cîte buletine li se vor înmîna și cîte semnături vor trebui să facă atunci cînd aceste buletine le vor fi înmînate. Oamenii mai sînt îngrijorați și de faptul ca nu cumva semnăturile lor sau lipsa acestora să fie folosite nu așa cum spune legea etc.

După cum a subliniat Vladimir Voronin, de acum astăzi apare o încurcătură în ceea ce privește mecanismul de desfășurare a alegerilor și a referendumului, mecanism inventat de CEC, care se află sub controlul guvernării. Dar ce va fi în ziua votării? O harababură totală! De altfel, anume pe asta a pus miza regimul guvernant atunci cînd a făcut modificări în Codul Electoral. Le-a sucit oamenilor mințile cu acest nou sistem mixt. Și au făcut-o prin diferite promisiuni frumoase, chipurile, poporul va avea astfel posibilitatea nu numai să aleagă în circumscripțiile electorale candidați la funcția de deputat, ci și să-i recheme pe aceștia din organul legislativ.

În realitate, rechemarea deputatului de către popor nu e altceva decît o ficțiune. Pe lîngă asta, trebuie să mai ținem cont și de faptul că astăzi Curtea Constituțională se află în totalitate sub controlul regimului de la guvernare. Ce va dicta Partidul Democrat guvernant, aceea și vor face judecătorii CC, cum în repetate rînduri s-a întîmplat în ultimii zece ani. Acești judecători merg la toate, inclusiv la cele mai brutale încălcări ale Constituției, substituind-o cu diferite acte normative și regulamente. Cu regret, în Moldova astăzi domnește nihilismul juridic, legile se adoptă și se anulează la dorința guvernării.

În acest context, Vladimir Voronin a atras atenția locuitorilor orașului Rezina asupra necesității de a manifesta în ziua alegerilor conștiinciozitate. Alegătorii trebuie să fie atenți, să nu se lase influențați de diferite provocații.

A schimba în mod cardinal situația din Moldova va fi posibil doar atunci cînd la guvernare vor veni comuniștii. «Eurointegratorii» de acum și-au arătat adevărata față. Ei au pierdut încrederea oamenilor. În cadrul întîlnirii oamenii și-au exprimat indignarea și față de faptul că datoria externă a Moldovei crește cu fiecare an, iar această datorie va trebui s-o achite poporul.

«N-au făcut nimic pentru oameni, pentru țară. Doar au distrus și continuă să distrugă. Doar fură. Vînd bunurile statului la stînga și la dreapta. Ei au făcut viața oamenilor de nesuferit!» — asta au spus-o alegătorii la această întîlnire.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: