Călărețul fără cap
РУС. MOLD.
» » Călărețul fără cap

Călărețul fără cap

16-02-2019, 10:55
Viziuni: 4 953
  
Versiunea de tipar   
Călărețul fără capExistă un trădător, care s-a făcut democrat — Sergiu Sîrbu. Și el vrea să devină, din nou, deputat. Depune atît de mult efort încît acest lucru se răsfrînge vizibil asupra stării lui de sănătate
 
Săptămîna trecută, spre exemplu, Sîrbu a tăiat lemne. În același timp, el nu mai ardea de dorință de a veni în ajutorul alegătorului simplu, ci de a convinge alegătorii de faptul că Partidul Democrat, într-adevăr pilește profesionist bugetul țării.

Era evident că munca fizică este străină pentru Sîrbu. Cîteva zile mai tîrziu, apărînd la dezbaterile TV, Sîrbu respira foarte greu, apoi, în ochii întregii țări și-a scos, pe neașteptate, sacoul și a suflecat mînicile de la cămașă. Bine că moderatoarea a reacționat prompt, nu de alta dar nu se știe ce mai putea scoate de pe el.

Sîrbu este divers în înfățișările sale electorale. S-a încercat în calitate de hamal al sacilor cu cartofi prin curțile oamenilor de la sate, tăietor de lemne, dansator începător de striptease. Dar i s-a părut puțin. Respectiv, pentru a cuceri nu atît dragostea alegătorilor, cît pe cea a șefilor săi de partid, el s-a făcut și cavalerist.

Locuitorii satului Răscăieți au putut admira această imagine fantastică. Candidatul la parlamentare, Sîrbu, îmbrăcat într-o vestă cu simbolica franțuzoaicelor cu o responsabilitate socială redusă, călărea un cal pe ulițele satului. În acest fel, Sîrbu a convins, definitiv, toți cetățenii Moldovei de faptul că noi sîntem conduși nu pur și simplu de mafie, ci de o șaică de cavaleri atacatori.

Din careva motive, la aceste alegeri, mai mult ca niciodată, atenția societății a fost focusată pe activitatea «comisiei de integritate», care fără gram de șovăire a eliberat certificate de «onestitate» tuturor corupților, hoților și criminalilor.

În tot acest amalgam s-a ratat cel mai important lucru: niciunul dintre pretendenții la fotoliul de deputat nu a trecut controlul medical. În mod special, la psihiatru. Sîntem convinși că dacă acest lucru s-ar fi întîmplat, numărul candidaților s-ar fi redus drastic. Aproape cu siguranță, Sîrbu nu se regăsea printre ei.

Nu putem exclude că în tot acest comportament excentric se ascunde un calcul rece a cuiva. Pentru că poporul nostru îi compătimește pe cei blajini. Iată vor admira alegătorii «isprăvile» lui Sîrbu și ar putea decide că locul unui candidat neadecvat este la cel mai important ospiciu din țară — Parlamentul Republicii Moldova.

А. B., PCRM.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: