Poporul merită mai mult
РУС. MOLD.
» » Poporul merită mai mult

Poporul merită mai mult

22-02-2019, 12:37
Viziuni: 426
  
Versiunea de tipar   
Poporul merită mai multLocuitorii orașului Ungheni la întîlnirea cu Vladimir Voronin: «Noi vrem să trăim într-o Moldovă puternică»
 
Astăzi, în care din partidele politice poți avea încredere? Ce prezintă în sine guvernarea de astăzi, conform căror criterii trebuie să-i apreciem activitatea? Și de ce experții și politicienii consideră alegerile parlamentare fixate pentru ziua de 24 februarie ca un eveniment de cotitură în destinul Moldovei? 

Aceste și alte teme au fost supuse discuțiilor în cadrul întîlnirii liderului PCRM, Vladimir Voronin, cu locuitorii din orașul Ungheni.

Majoritatea cetățenilor noștri sînt nemulțumiți de ceea ce se întîmplă în Moldova. Mai mult decît atît, mulți din ei recunosc în mod deschis că-și fac planuri pentru viața de viitor într-o altă țară. Crește numărul acelor cetățeni care sînt nu doar nesatisfăcuți de politica promovată la noi, ci, pe lîngă asta, manifestă o atitudine plină de apatie față de evenimentele din Moldova. La fel ca în tulburații ani 90, poporul nostru din nou se obișnuiește cu gîndul că poate conta doar pe sine însuși, deoarece statului nu-i pasă de dînsul.

De ce e așa? De ce avînd un pămînt atît de fertil, Moldova din nou devine o țară agrară înapoiată, în care producătorii locali sînt împovărați cu impozite și lipsiți de posibilitatea de a-și dezvolta propriul business? De ce fiecare reformă înfăptuită de guvernare le aduce oamenilor de rînd doar noi lipsuri, umilințe și pierderi?

În discuția sa cu locuitorii raionului Ungheni, Vladimir Voronin a subliniat faptul că astăzi principala năpastă a Moldovei o constituie pseudopoliticienii și oligarhii care au capturat puterea în țară. Printre funcționarii din guvern, nu sînt nici profesioniști și nici adevărați oameni de stat, pentru care interesele naționale ar fi mai presus de toate celelalte. Astăzi întreaga verticală a puterii e subordonată unui singur partid și conducerii acestuia.

Respectiva situație o poate schimba însuși poporul. Asta se poate întîmpla în cazul în care el își va da seama că acele pomeni pe care în timpul campaniei electorale i le dau partidele politice se fac din mijloacele miliardului furat. În Moldova a fost furat nu doar un miliard de dolari. A fost furat viitorul fiecărui locuitor al țării, viitorul tuturor cetățenilor ei. Anume acest adevăr trebuie să-l înțelegem în deplină măsură.

Și trebuie să mai înțelegem ceva: că, de regulă, înainte de alegeri puterea promite multe, iar după alegeri nu face nimic din cele promise. Actuala guvernare banditească urmărește cu totul alte scopuri — să transforme teritoriul Moldovei într-o feudă a sa, în care să nu existe nici legi, nici drepturi, ci doar cnut.

Zece ani sînt o perioadă de timp absolut suficientă pentru a implementa nu în vorbe, ci în fapte programe eficiente, care să contribuie la dezvoltarea țării, nu la distrugerea ei. Ca sistemul de sprijinire a populației să se reducă nu doar la o pomană de 600 de lei pentru pensionari (și nici nu pentru toți), ci să le ofere cetățenilor posibilitatea de a trăi omenește. Ca tinerii specialiști să poată lucra în localitățile rurale, primind un salariu adecvat, ci nu să viseze să-și părăsească cît mai degrabă patria. Ca bugetarii noștri să fie siguri de ziua lor de mîine. Ca părinții să nu fie nevoiți să ia de la bănci credite peste măsură de grele pentru ei, ca să achite costul contractului de studii al copiilor săi. Ca lucrătorii medicali să dispună de tot necesarul pentru a-și îndeplini datoria profesională la nivelul cuvenit.

Dar în situația în care timp de zece ani toate aceste sfere sînt aduse pînă la o stare catastrofală, despre ce fel de dezvoltare a țării putem vorbi? Nici despre un fel! Atîta timp cît țara este condusă de mafie, nu ne putem aștepta la nimic bun.

Vladimir Voronin cu mult regret a menționat și faptul că la flancul stîng al cîmpului electoral au apărut partide care doar în vorbe apără echitatea socială și mimează grija față de popor. Cel mai convingător exemplu în acest sens este cel al PSRM, care a fost creat pentru a rupe din electoratul PCRM. Socialiștii și președintele anticonstituțional Dodon, care controlează în totalitate respectivul partid, le-au promis oamenilor multe de toate, dar în realitate nu au făcut nimic din ceea ce au promis. În precedenta legislatură a Parlamentului socialiștii au demonstrat cît se poate de evident că ei se află sub controlul conducerii Partidului Democrat.

Și alegerile parlamentare conform sistemului electoral mixt de asemenea sînt unul din proiectele comune ale PSRM-PDM. Partidul sclipuit din trădători și condus de trădătorul Dodon este foarte comod pentru democrați. Pe asemenea persoane le poți ușor dirija, transformîndu-le într-un mecanism ascultător pentru votare.

Despre un partid poți judeca după acțiunile pe care le întreprinde, iar despre orice politician sau om de rînd — după faptele lui. Ce a făcut PSRM pentru oameni? Ce a făcut PDM pentru cetățenii de rînd? În toți acești ani, ce a făcut pentru Moldova majoritatea parlamentară susținută de PSRM?

Răspunzîndu-și la aceste trei întrebări, fiecare trebuie să hotărască pentru sine în ce țară ar vrea să trăiască. În Moldova — însă doar pînă la 24 februarie, sau în Moldova de după aceea — țară care se va dezvolta, în care vor fi respectate legile și Constituția, în care nu vor mai fi nici clanuri oligarhice, nici mafie, nici corupție, nici criminalitate organizată.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: