A fi un om adevărat
РУС. MOLD.
» » A fi un om adevărat

A fi un om adevărat

24-05-2019, 09:02
Viziuni: 4 666
  
Versiunea de tipar   
A fi un om adevăratAnume această minunată funcție pe pămînt o are Vladimir Voronin – comunist, lider, președinte, făuritor al istoriei moldovenești.
 
Ca și oricare altă personalitate neordinară, el are mulți dușmani – agresivi și mîrșavi, mereu așteptînd momentul ca să-l poată lovi perfid pe la spate.

Dar și dimpotrivă – are și mulți prieteni devotați. Și mai are sprijinul a sute de mii de oameni care trăiesc în Moldova și în afara ei. Și mai are o familie trainică și iubitoare – reazem de nădejde în viața sa.

Și mai are autoritate. O autoritate binemeritată, cîștigată prin muncă și suferințe. Autoritate cu o dimensiune mondială. Anume în baza ei, atunci cînd se rostește numele „Voronin”, nu este obligatoriu să spui și numele țării lui.

Vladimir Voronin posedă o mare bărbăție, și acest lucru îl recunosc pînă și cei mai înverșunați dușmani ai lui. Anume această bărbăție l-a ajutat să reziste în disensiuni politice, în diferite coliziuni ale vieții și să trăiască șirul de trădări ale celor pe care îi considera oameni apropiați. Deviza lui e următoarea: „A ține piept tuturor loviturilor, a nu fi slab și a nu  ceda în fața greutăților!”. De această deviză se conduce neclintit  în permanență și, totodată, îi povățuiește și pe alții cum să facă mai bine același lucru.

Iar de cîte ori s-au făcut încercări de a-l înfrînge nici nu face să vorbim. Pentru că toate încercările au eșuat. Imunitatea politică plus experiența administrativă, prezidențială, plus experiența muncii de partid i-au fost platoșă de nădejde.
 
Prin ce-i atrage pe oameni președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin? Deoarece îl cunosc aproape două decenii, voi risca să răspund: prin energetica sa și prin tăria sa de voință. Anume aceste calități i-au permis să devină lider național, să scoată țara din ruina anilor 90, să manifeste înțelepciune de om de stat și în aprilie, 2009, cînd, datorită dumnealui, au fost evitate haosul, jertfele și vărsarea de sînge.

În succesele pe care a reușit să le obțină Moldova în timpul guvernării comuniștilor – fie în economie, în sfera socială, educație sau medicină, în afirmarea țării noastre în calitate de stat independent cu toate drepturile – în toate acestea este și meritul personal al domnului Voronin.
  
Dar pentru dumnealui principalul au fost și continuă să fie oamenii – cetățenii de rînd ai Moldovei, care constituie principalul capital al țării. Anume de aceea el întotdeauna a insistat ca să se lucreze doar întru binele oamenilor. Indiferent de apartenența lor la o careva formațiune politică.

Vladimir Voronin niciodată nu a făcut nimic de ochii lumii. El foarte calm și fără nici o urmă de autoreclamă a muncit pentru binele plaiului moldav, pentru binele poporului nostru multinațional. În acest context, să amintim reanimarea economiei și a agriculturii, majorarea în mod regulat a salariilor și pensiilor, dezrădăcinarea criminalității stradale (care acum din nou prosperă), reconstruirea mănăstirilor Căpriana și Curchi, construcția memorialului „Capul de Pod Șerpeni”, restaurarea Memorialului „Eternitate” și a altor monumente consacrate Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Acum din politica moldovenească au dispărut asemenea noțiuni ca sinceritatea, bărbăția, responsabilitatea. Din politica moldovenească, dar nu și din multele bune calități ale politicianului Voronin. Ca și mai înainte, sufletul lui nu suportă nici cea mai mică nedreptate și pe el îl doare inima pentru oricare soartă de om așa de parcă ar fi vorba despre propria lui soartă.

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: