Votul dumneavoastră e viitorul de mîine al capitalei noastre
РУС. MOLD.
» » Votul dumneavoastră e viitorul de mîine al capitalei noastre

Votul dumneavoastră e viitorul de mîine al capitalei noastre

18-10-2019, 14:33
Viziuni: 2 559
  
Versiunea de tipar   
Votul dumneavoastră e viitorul de mîine al capitalei noastreAstăzi Chișinăul este un oraș fără de stăpîn problemele căruia se înmulțesc pe zi ce trece. Acesta e orașul în care s-au instaurat dezmățul, corupția și indiferența. În orice caz, așa consideră chișinăuienii de rînd. Acei chișinăuieni pe care nu-i pot induce în eroare dulcile promisiuni ale ziarului «Socialiștii» și ale lui Ion-Megafonul.
 
Aproape treizeci de ani încheiați, aleșii poporului se ocupă cu tot ce vrei: cu reglări de conturi politice și personale, cu împărțirea ilegală a pămîntului municipal, comerțul cu funcții administrative de conducere în întreprinderile municipale, cu PR personal și de partid, cu înșelarea fără sfîrșit a alegătorilor etc., și nu cu soluționarea problemelor REALE și SRTINGENTE ale capitalei și locuitorilor ei. Și se întîmplă așa, deoarece, fiind preocupați de problemele lor personale, nu le rămîne timp să se gîndească la altceva. Dar, la drept vorbind, putem spune că nici nu manifestă o cît de mică dorință să se apuce de rezolvarea lor.

Pe parcursul campaniei electorale, la toate întîlnirile cu alegătorii fie la locul lor de trai, fie la locul de lucru, chișinăuienii au vorbit despre administrarea absolut ineficientă a capitalei. Printre ei nu s-a găsit nici unul care ar fi spus că el este cît de cît mulțumit de actuala stare de lucruri din Chișinău.

Din contra, la fiecare întîlnire oamenii au vorbit despre starea îngrozitoare a fondului locativ, despre acoperișurile sparte, țevile ruginite, fațadele dărîmate, drumurile distruse și despre starea pe de-a dreptul insuportabilă în care au ajuns trecerile subterane și podurile. Asta e puțin?! În acest caz, mai putem vorbi despre murdăria de pe străzile capitalei, putoarea de la instalațiile de epurare, gropile cu lături și gunoiștile stihinice, rîulețele și lacurile poluate, stoarcerea de bani a populației de către «Apă-Canal» pentru apa care se pierde în drum spre consumatorul final — așa numita cotă-parte, și multe altele.

Dar cel mai îngrozitor fapt este acela că, în ultimii zece ani, autoritățile locale precedente și actuale, împreună cu reprezentanții puterii centrale, le-au insuflat alegătorilor ideea că votul lor nu hotărăște nimic, iar funcționarul care nu-și îndeplinește obligațiile sale de serviciu nu poartă pentru asta nici un fel de răspundere — nici penală, nici politică, nici morală.

Cea mai mare parte a alegătorilor de astăzi pur și simplu nu crede în dreptate. «Și asta e logic». În Moldova, actualii politicieni (de la toate nivelurile puterii), deși sunt lacomi de bani și în cel mai obraznic mod se îmbogățesc pe seama jefuirii populației, nu sunt supuși pentru asta nici unui fel de sancționări, nici unei pedepse indicate de lege pentru astfel de oameni. De aceea nimeni nu se mai miră de fenomenul «daruri de la părinți», de casele, apartamentele și automobilele luxoase ale acestor politicieni. Un exemplu elocvent în această privință este candidatul la funcția de primar al capitalei din partea PSRM, Ion Ceban. Prin intermediul mass-media afiliate, prin lipsa de reacție din partea organelor de ocrotire a ordinii de drept, alegătorilor în mod stăruitor li se inspiră că această practică vicioasă este în firea lucrurilor, adică e ceva normal, că funcționari, politicieni și activiști onești în general nu există.

Iată de ce unul din principalele obiective ale candidaților la funcția de consilieri municipali din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova este ca, pe lîngă tradiționala agitație, să-i informeze și să-i convingă pe alegători că anume de dînșii depinde în cea mai mare măsură viitorul capitalei, că funcționarul corupt nu e un lucru normal, că orașul, satul și țara trebuie să fie conduse de oameni onești și corecți, de profesioniști în diferite domenii. Anume asemenea oameni fac parte din lista candidaților în consiliul municipal din partea PCRM. Doar Partidul Comuniștilor posedă o experiență pozitivă de traducere în viață a promisiunilor sale electorale. Și principalul e că în rîndurile acestui partid sunt oameni care au demonstrat în practică faptul că pot administra țara în mod eficient și sunt gata să aplice bogata lor experiență la nivel local.

Astăzi, aflîndu-ne pe dreapta care duce la finișul campaniei electorale, am vrea încă o dată să le amintim alegătorilor că viitorul capitalei noastre dragi se află anume în mîinile lor. Că anume alegătorul îi poate obliga pe aleșii săi să activeze onest și echitabil, că în momentul în care oricare din consilierii municipali va înțelege că alegătorul nu-i va mai ierta nici indiferența, nici înșelăciunea, nici corupția, atunci el va începe să muncească pentru binele municipiului și al locuitorilor lui.

Chibzuiește bine înainte de a vota! Votează Partidul Comuniștilor din Republica Moldova!

DIANA CARAMAN, 
secretar al CC al UCTM, candidat în CM Chișinău
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: