Nițel gravid
РУС. MOLD.
» » Nițel gravid

Nițel gravid

29-11-2019, 13:00
Viziuni: 366
  
Versiunea de tipar   
Nițel gravidIon Ceban continuă «reformele» sale confuze
 
Unii pretori și vicepretori de sector din Chișinău au fost eliberați din funcții. Despre aceasta a declarat public primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de la începutul săptămînii.

În presa afiliată socialiștilor s-a scris cu litere imense (încercîndu-se subtil de a-l recalifica pe Vanea Megafon în Ivan Groznîi de Chișinău) și specificat cu litere mici; totodată, funcționarii demiși vor fi restabiliți în funcții, dar, pentru un termen de trei luni de zile.

Așa cum spunea micuța Alisa: «tot mai strașnic și mai strașnic». Într-adevăr, dacă nu faci față funcției, trebuie să fii demis fără nici un fel de discuții. Dacă te pricepi — rămîi și lucrează. Nu pot pretorii să fie doar un pic gravizi.

Dar Megafon consideră că trebuie să mențină chișinăuienii în stare de uimire constantă. «În general, idioții sînt foarte periculoși, nu pentru că sînt deosebit de răi, ci pentru că le este străină orice rațiune și merg mereu înainte de parcă drumul pe care s-au pomenit le aparține doar lor». Fraza nu-mi aparține, este a lui Saștîkov-Ședrin. Și fiți de acord, la o atare stație și asistăm.

În afară de aceasta, proaspătul edil a anunțat că el va avea 7 consilieri, dar nu 18, cum era pînă acum. Bine, foarte interesant, deși nimic nu este clar. Dar ce se va schimba? Va fi mai bine sau mai rău? Ori nu se va schimba nimic? Perindările dintr-o extremă în alta provoacă dezgust...

În ceea ce privește demiterea pretorilor, poate că Ion Ceban ar trebui să consulte opinia locuitorilor din sectoarele capitalei? Evident, în cazul în care el este «primarul tuturor». Să instaleze la intersecții corturile de care a făcut uz în timpul agitației electorale, să le pună activiștilor drapele în mîini și pancarte cu inscripția: «Exprimați opinia despre pretori!» și să mai aștepte puțin?

Dar dacă Ion Ceban vrea să dețină singur puterea, ar trebui, pur și simplu, să lichideze preturile și cu asta basta. Să construiască o verticală a puterii în capitală fără alte verigi intermediare inutile.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: