Vladimir Voronin: Moldova nu va ieși din criză pînă nu va fi stîrpită corupția politică
РУС. MOLD.
» » Vladimir Voronin: Moldova nu va ieși din criză pînă nu va fi stîrpită corupția politică

Vladimir Voronin: Moldova nu va ieși din criză pînă nu va fi stîrpită corupția politică

29-01-2016, 17:22
Viziuni: 1 493
  
Versiunea de tipar   
Vladimir Voronin: Moldova nu va ieși din criză pînă nu va fi stîrpită corupția politicăNici schimbarea Guvernului și nici acțiunile de protest nu vor avea rezultat pozitiv pentru țara noastră dacă nu va fi stîrpită corupția politică.

 

Despre aceasta a declarat președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii «Puterea a patra» de la postul de televiziune N4.

 

 

«Dacă a devenit posibil să cumperi deputați precum un kg de ceapă de la piață, dacă a devenit posibil să umbli cu mită la miniștri, nimic bun nu se va întîmpla», a subliniat liderul PCRM. El a mai adăugat că, mai întîi, în Moldova «trebuie să fie stîrpită corupția politică».

 

 

Potrivit lui, «dacă nu vom scăpa de această corupție, nu vom reuși nimic». «Comuniștii au obținut rezultate, poate nu în măsura în care au așteptat oamenii. Noi aveam majoritatea, noi aprobam decizii și nimeni nu ne încurca. Iar acum, corupția politică a atins cote maxime. Dacă vom începe lupta împotriva acestui fenomen, vom putea combate corupția în întregime», a menționat Vladimir Voronin.

 

 

La sfîrșitul anului trecut și în primele zile ale anului curent, în structura organului Legislativ al țării au avut loc schimbări esențiale. Respectiv, pe 21 decembrie, 14 deputați au anunțat că părăsesc fracțiunea PCRM, mai tîrziu, s-au aliat într-o coaliție cu fracțiunea Partidului Democrat.

 

 

La începutul anului 2016, s-a produs o scindare și în fracțiunea PLDM în legătură cu disensiunile legate de votul pentru candidatul la funcția de prim-ministru propus de PD. În consecință, 8 deputați din cadrul PLDM au votat pentru democratul Pavel Filip în fruntea Guvernului.

 

 

În acest fel, Partidul Democrat, care, în rezultatul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, a obținut 19 mandate în Parlament, la ora actuală, controlează mai bine de jumătate din numărul total al deputaților.

 

 

Potrivit mai multor analiști politici, Partidul Democrat a obținut controlul asupra majorității parlamentare cu ajutorul coruperii, șantajului și amenințărilor.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: