Voi merge semeţ la luptă…
РУС. MOLD.
» » Voi merge semeţ la luptă…

Voi merge semeţ la luptă…

23-10-2015, 11:39
Viziuni: 838
  
Versiunea de tipar   
Voi merge semeţ  la luptă…Prim-ministrul Moldovei, dl Valeriu Streleţ, a declarat că nu-şi va da demisia din proprie voinţă. «Nu voi pleca din proprie iniţiativă. Nu pot şi nu trebuie să-i las pe oameni într-o situaţie atît de complicată. Ţara are nevoie să fie condusă şi noi vom face acest lucru în conformitate cu Constituţiua», a spus dumnealui.


Pare-mi-se, capul cabinetului de miniştri încurcă ceva. Deci, îi voi aminti că, la noi, nu Constituţia este deasupra, ci Declaraţia de Independenţă, şi anume respectiva declaraţie prevalează. Ceea ce au demonstrat demult în Curtea Constituţională de la noi cetăţenii români tot de la noi. 

 

Potrivit spuselor premierului, dumnealui continuă să realizeze obligaţiile pe care şi le-a asumat cabinetul de miniştri.


Şi anume: să taie din programele sociale şi să înmulţească furturile. De exemplu, va fi realizat programul Guvernului privind majorarea censului de pensionare pentru femei. Pentru că aşa se face în Occidednt, se îndreptăţeşte dl Streleţ.

 

De asemenea, se planifică  majorarea pînă la 4500 de lei a salariilor pentru pedagogi. Potrivit estimărilor ministerului de profil, pentru aceasta va fi nevoie de doar cîte 10 milioane de lei în fiecare lună, pînă la sfîrşitul anului. Dar spuneţi-mi — cum vine una ca asta, adică o majorare atît de substanţială? Doar în prezent salariul pedagogului de la noi depăşeşte doar un pic suma de 2500 de lei. Răspunsul e foarte simplu: Guvernul dlui Streleţ activează nu aici şi consideră că salariul mediu al pedagogilor noştri este de 4200 de lei.


A apărut şi un motiv pentru laudă: săptămîna trecută, cabinetul de miniştri a aprobat majorarea cu 135 de lei a minimumului lunar  de plăţi sociale garantate de stat familiilor nevoiaşe. Acum acest minimum va alcătui tocmai 900 de lei. Să aşteptăm un pic şi, posibil, peste vreo doi ani, dl Streleţ îl va ridica pînă la suma de 1000 de lei în bancnote noi.


«Dacă anterior noi refuzam să luăm decizii, deoarece asta era în detrimentul intereselor anumitor parteneri şi partide, acum toţi se vor convinge că noi vom proceda în conformitate cu doleanţele cetăţenilor şi cu prevederile legii», a spus dl Streleţ. Este o caracteristică interesantă a activităţii Guvernului, făcută de însuşi premier, nu-i aşa?!

 

Eugeniu Marian

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: