Orientarea – spre eficienţă
РУС. MOLD.
» » Orientarea – spre eficienţă

Orientarea – spre eficienţă

16-10-2015, 16:40
Просмотров: 868
  
Версия для печати   
Orientarea – spre eficienţă Organizaţiile primare de partid trebuie să demonstreze o rezultativitate înaltă. Vladimir Voronin, liderul PCRM, a sonorizat această sarcină în cadrul adunării de dare de seamă şi alegeri a organizaţiei primare de partid din Căuşeni


Moldova trăieşte o nouă etapă de confruntare politică. O confruntare la limită. Nu trebuie să admitem nici într-un caz ca pseudopoliticienii autohtoni , «datorită» cărora ţara a ajuns la disperare, să treacă peste această limită. În caz contrar, consecinţele vor fi dintre cele mai grave.


Măsurile urgente, riscurile, perspectivele cu luarea în considerare a crizei politice – aceste probleme, de rînd cu altele, constituie ordinea de zi a adunărilor de dare de seamă şi alegeri în toate organizaţiile primare raionale ale PCRM.

 

Avem nevoie de înţelegere, avem nevoie de stabilitate. Dar cine îi va putea asigura poporului Moldovei aceste condiţii, fără de care nu este posibilă dezvoltarea oricărei societăţi? Care dintre forţele politice, fără piar şi nu de dragul unor ambiţii personale, este capabilă să ia asupra sa această povară de importanţă statală? Cui îi poate fi încredinţat viitorul ţării?


«Astăzi, nu avem în ţară nici politică, nici strategie de dezvoltare. Avem manipulări, avem imitarea unei conduceri a ţării. Sunt promovate idei despre care se poate spune că una este mai antistatală decît alta. Acesta e unicul adevăr. Celelalte nu sunt altceva decît un paravan, în spatele căruia se ascunde hoţia, dezmăţul, permisiunea a tot şi a toate. Ţara a fost lăsată în voia soartei. Ea nu are un stăpîn care să se îngrijoreze de viaţa ei», a constatat cu regret liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, în discuţia sa dinaintea întîlnirii cu activul organizaţiilor primare din Căuşeni în cadrul adunării de dare de seamă şi alegeri. Acesta nu e un raion dintre cele simple. După cum se ştie, el are specifica sa, la fel cum are şi alegătorul său specific.

 

Miza se pune pe organizaţiile primare


Vor fi multe întrebări, multe opinii, multe concluzii referitor la munca efectuată de activiştii partidului în perioada de dare de sedamă. Dar este important să fie auzită opinia liderului PCRM, Vladimir Voronin, care va participa la adunare, privind actuala situaţie din ţară, dar şi în organizarea muncii de către organizaţiile primare. Doar anume pe ele se pune miza, îndeosebi în raioane. Şi asta pentru că de eficienţa activităţii lor depind foarte multe lucruri.


La adunarea de dare de seamă şi alegeri a organizaţiei primare din oraşul Căuşeni de asemenea au participat reprezentanţi ai Comitetului Central şi ai comitetului raional de partid, prim-secretarul comitetului raional, Veaceslav Nigai, secretari ai organizaţiilor primare din oraşul Căuşeni.


Ordinea de zi a conţinut şase chestiuni principale: primirea în partid a unor noi membri, darea de seamă a secretarului organizaţiei primare de partid, darea de seamă a trezorierului, alegerile biroului organizaţiei de partid, alegerea trezorierului şi alegerea delegaţilor la conferinţa raională de partid, care se va desfăşura la sfîrşitul campaniei de dare de seamă şi alegeri.


După cum a menţionat Fiodor Goroba, secretar al organizaţiei primare de partid din Căuşeni, «Fiecare dintre noi simte în viaţa sa ceea ce se întîmplă astăzi în republică. Totodată, noi conştientizăm şi responsabilitatea pe care o poartă fiecare comunist atunci cînd este vorba despre viitorul ţării noastre. Partidul Comuniştilor în repetate rînduri a demonstrat că e capabil să ia asupra sa responsabilitatea faţă soarta ţării. Niciodată nu voi uita cum în timpurile guvernării PCRM despre Moldova noastră se vorbea ca despre o ţară dezvoltată şi stabilă. Acum noi, îngroziţi, vedem cum poporul este jefuit şi dezbinat. De aceea e necesar să ne revedem forţele şi tactica pentru lupta de mai departe în numele idealurilor care ne unesc pe noi toţi. Iată de ce acum avem nevoie mai mult decît oricînd de o structură de partid clară, pregătită din punct de vedere ideologic şi calitativă din punct de vedere al componenţei sale».


De aceea munca noastră în mijlocul alegătorilor este una dintre cele mai importante.

 

«Noi trebuie să începem pregătirea pentru viitoarele alegeri de acum a doua zi după facerea totalurilor precedentelor alegeri. E necesar să lucrăm asuptra tacticii de organizare a luptei politice. Învăţămîntul politic al comuniştilor este compartimentul de muncă, căruia trebuie să-i acordăm o atenţie mai mare», a subliniat Fiodor Goroba.

 

Ce am făcut, ce trebuie să întreprindem

 

Vladimir Voronin a acordat o deosebită atenţie particularităţilor luptei politice şi ale tacticii cu luarea în considerare a situaţiei create în ţară. 

 

«Adunările de dare de seamă şi alegeri sunt o etapă importantă dezvoltarea partidului. Şi ele se desfăşoară nu în mod formal, ci pentru a analiza în mod serios ce s-a făcut, ce am scăpat din vedere, iar principalul – ce trebuie să întreprindem mai departe. 

 

Adunările noastre de dare de seamă şi alegeri au coincis cu o nouă rotaţie de încordare în ţară, de aceea ele depăşesc cadrul obişnuitei ordini de zi a treburilor noastre din interiorul partidului. Acesta e un lucru normal, deoarece partidul nostru este al poporului, el luptă pentru interesele ţării, ale poporului. Pentru că noi trăim şi activăm în mijlocul maselor şi nu ne este indiferent ce se întîmplă în ţară astăzi şi ce va fi cu ţara mîine».


Liderul PCRM a remarcat faptul că în toţi aceşti ani asupra Partidului Comuniştilor se duce un atac permanent, şi asta pentru ca formaţiunea cu denumire şi simbolică comunistă să dispară de pe arena politică din ţară.

 

Totodată, alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, iar după aceea şi alegerile locale au demonstrat o cultură politică joasă a alegătorilor. Au demonstrat cu cîtă uşurinţă sunt manipulaţi alegătorii de escroci şi de aventurieri politici. Ca urmare, sub presiune, cu aplicarea şantajului şi cu mituire directă, alegătorul face alegerea. În cele mai multe cazuri, o face fără a conştientiza că trebuie să poarte răspundere pentu ea.


Forţele adversarilor noştri interni şi externi sunt interesate să fărîmiţeze electoratul de la flancul stîng, adică cel care întotdeauna şi-a dat votul pentru Partidul Comuniştilor. În acest scop, de rînd cu mituirea alegătorilor, sunt aplicate şi tehnologii politice murdare. Sistemul electronic de calculare a voturilor alegătorilor n-a fost implementat în mod intenţionat, pentru a putea falsifica alegerile. Şi asta deşi încă în anul 2009, în timpul guvernării PCRM, registrul electronic al alegătorilor era, practic, gata de a fi pus în aplicare. Vladimir Voronin e ferm convins că toate acestea sunt verigi ale aceluiaş lanţ.


Mituirea şi şantajul — asta e tot ce pot propune astăzi poporului nenorociţii de politicieni, partidele alianţei guvernante şi astfel de personaje, ca Dodon şi Usatîi. Ei de acum ne-au arătat de ce sunt capabili.


«În preajma alegerilor în organele locale ale puterii, am avut o întîlnire cu alegătorii din Bălţi. La acel moment, candidatul la funcţia de primar, Usatîi, i-a săturat pe orăşeni cu concerte, promisiuni goale, declaraţii populiste răsunătoare. Eu am prevenit de pe atunci: fiţi atenţi pentru cine votaţi, cui, prin intermediul buletinului de vot, îi transmiteţi dreptul de a conduce. În rezultat, l-au ales pe cine l-au ales. Şi ce e acum la Bălţi? Promisiunile date orăşenilor au fost uitate, în schimb, continuă schow-urile ieftine, iar cu acestia n-ai să potoleşti foamea oamenilor. Nu se rezolvă nici un fel de probleme, gospodăriile comunale sunt lăsate în voia lor», spune dl Voronin.


Ceea ce vedem astăză în piaţa centrală a capitalei este încă un schow. Mai mult decît atît, acolo se aplică procedura proverbială cînd fiecare, cum se zice, trage iorganul cald spre sine. Dar în piaţă de acum nu încap toţi cei care se avîntă să se aşeze în fotoliile puterii. Scopul acestor acţiuni e de a arunca ţara într-un haos şi mai mare. «Priviţi personajele ce reprezintă Platforma DA şi totul devine clar. Pe de altă parte e Dodon, care, trădînd PCRM, a votat pentru candidatura lui Timofti la postul de preşedinte al ţării. Acum tot el este acela care strigă «Jos puterea!».


E necesar de a schimba actuala putere, însă doar prin metode legitime. Şi începutul ar putea fi pus cu schimbarea funcţionarilor care s-au compromis pe sine.

 

Olga Dzeatcovschi 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: