Să începem de la o foaie curată
РУС. MOLD.
» » Să începem de la o foaie curată

Să începem de la o foaie curată

5-02-2016, 16:02
Просмотров: 1 016
  
Версия для печати   
Să începem de la o foaie curatăÎn ziua de 31 ianuarie 2016, din iniţiativa CC PCRM, reieşind din numărul real de comunişti şi din numărul de organizaţii de partid real existente, la Hînceşti s-au desfăşurat lucrările unei conferinţe de partid extraordinare.

 

 


Ordinea de zi a forului a fost dictată de însăşi situaţia ce s-a creat în acest comitet raional după trădarea de acum fostului prim-secretar al lui, A. Zagorodnîi. Despre el, adică despre trădător, comuniştii de rînd de la Hînceşti au vorbit fără a alege cuvintele. Colegii aveau încredere în el, contau pe dumnealui ca pe un adevărat tovarăş, şi cînd colo...

 

Situaţia creată este una extraordinară: abia s-au încheiat adunările de dare de seamă şi alegeri, iar după aceea, conform Statutului partidului — şi conferinţele de partid în toate organizaţiile raionale ale PCRM, şi iată că a apărut necesitatea de a fi convocat un for de partid extraordinar.


Decizia de a convoca o conferinţă extraordinară a fost dictată şi de rezultatele reînregistrării comuniştilor, efectuată de la 10 ianuarie pînă la 23 ianuarie curent, în baza Hotărîrii Comitetului Executiv Politic al CC din 4 ianuarie 2016. Verificarea minuţioasă a rîndurilor partidului a descoperit că activitatea în CR Hînceşti a fost adusă pînă la un formalism banal. Iar dările de seamă expediate la CC nu corespundeau stării reale de lucruri.

 

Comuniştii. Cei adevăraţ.


Reieşind din cele expuse, la recenta conferinţă de partid extraordinară de la Hînceşti a fost aleasă o nouă componenţă a comitetului raional cu un număr de 17 comunişti, precum şi o nouă componenţă a comisiei de revizie în număr de 3 comunişti. Imediat după încheierea conferinţei, comuniştii au ţinut o plenară organizatorică a CR Hînceşti al PCRM, pentru a-i alege pe secretari.


Ca rezultat, în mod unanim, la funcţia de prim-secretar al CR Hînceşti a fost ales secretarul organizaţiei primare de partid din satul Buţeni, Alexei Eremia. În calitate de secretar pentru munca organizatorică a fost ales tovarăşul Mihail Păpuşă, secretar pentru ideologie — tovarăşul Iurie Munteanu. De asemenea a fost aleasă şi noua componenţă a biroului CR în număr de 7 comunişti.


Acum, pe comitetul raional Hînceşti al PCRM îl aşteaptă o muncă grea, în primul rînd, asupra greşelilor comise de fosta conducere. Dar, după cum au declarat comuniştii, ei nu se tem de greutăţi. Cît priveşte actul de trădare al foştilor tovarăşi, în opinia lor, acesta nu poate fi explicat şi nu are nici o îndreptăţire. Orice trădare răneşte, în primul rînd, ea îi afectează dureros pe membrii de rînd ai partidului, care au depus pînă acum eforturi şi continuă să le depună în munca lor zilnică întru binele partidului.

 

Cu trădătorii şi fricoşii nu avem acelaşi drum


Toţi îşi dau perfect de bine seamă că cei 14 deputaţi transfugi au obţinut mandatele datorită eforturilor depuse de comuniştii de rînd, care activează în teritoriu zi de zi în cadrul organizaţiilor primare de partid. Toţi comuniştii, alegătorii şi adepţii PCRM, care la alegerile parlamentare şi-au dat voturile anume pentru PCRM, le-au încredinţat acestor deputaţi să promoveze în viaţă politica şi strategia reflectate în documentele programatice ale partidului.


După cum a menţionat în luarea sa de cuvînt liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a participat la conferinţa extraordinară de partid de la Hînceşti, astăzi, ca niciodată pînă acum, comuniştii trebuie să se unească. În timpul dialogului onest şi deschis cu colegii de la Hînceşti, el a recunoscut că trădarea celor 14 deputaţi a fost o mare lovitură, care nu poate fi apreciată altfel decît trădare. Mai mult decît atît, liderul PCRM categoric nu este de acord cu acea «argumentare» cu care transfugii încearcă să-şi îndreptăţească fapta — «dezacord cu politica partidului». De ce atunci conştiinţa nu le-a dictat şi alt lucru: să depună şi mandatul de deputat? Să fie, cum se zice, oameni cu obraz şi să procedeze în mod onorabil. Dar iată că acest lucru nu l-au făcut...

 

Să ţinem piept provocărilor


Despre care dezacord cu politica partidului poate fi vorba, dacă 6 din cei 14 deputaţi erau membri ai Comitetului Executiv Politic, cu alte cuvinte, făceau parte din organul de conducere al PCRM? Cine le interzicea să-şi expună părerea la şedinţele Comitetului Executiv Politic? Dimpotrivă, toate greşelile sale, toate lacunele în munca de partid, în comitetele raionale pe care le conduceau, ei în fel şi chip le ascundeau, după cum se descoperă acum, folosind pentru asta situaţia lor de comunişti sus-puşi.


«Dumeavoastră aţi rezistat, nu aţi cedat în faţa provocărilor, sunteţi adevăraţi comunişti, spre deosebire de cei care sunt gata să se vîndă, şi se vînd, pentru promisiuni de bunuri materiale, totodată, camuflîndu-se cu lozinca cum că ei apără interesele poporului. Nu va fi uşor, vă aşteaptă o muncă migăloasă de înfruntare şi remediere a situaţiei create. Dar sunt sigur că, împreună, vom ţine piept acestor dificultăţi. Iar timpul va aşeza lucrurile la locul lor, ne va arăta cine a avut şi cine nu a avut dreptate», le-a spus Vladimir Voronin comuniştilor de la Hînceşti.


El a mai subliniat că, astăzi, multe resurse şi eforturi — atît interne, cît şi externe — se folosesc în scopul de a fărîmiţa, a distruge Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Unicul partid din Moldova, care poate să propună,societăţii moldave un program de dezvoltare, o perspectivă pentru Moldova suverană. Partidul care pe parcursul a opt ani de guvernare a ţării a demonstrat că lucrează întru binele oamenilor de rînd, ci nu pentru a atinge scopuri momentane conjuncturiste. PCRM şi astăzi are suficiente forţe ca să ţină piept acestor provocări.

 

Pavel Marfin

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: