Marca de trădător nu poate fi spălată
РУС. MOLD.
» » » Marca de trădător nu poate fi spălată

Marca de trădător nu poate fi spălată

5-02-2016, 15:32
Просмотров: 1 292
  
Версия для печати   
Marca  de trădător nu poate  fi spălată Toate scuzele «nobile» ale trădătorilor sunt doar beteli, care ascund, în realitate, interese personale ale fiecăruia 

Vă prezentăm comentariile secretarilor organizațiilor teritoriale ale Uniunii Tineretului Comunist din Moldova (UTCM) în legătură cu ieșirea celor 14 deputați din fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor.

 

Iachimovschii Denis, prim-secretar al UTCM

În primul rînd, asta este trădare, trădarea partidului și comsomolului inclusiv. Comuniștii și comsomoliștii, de la Otaci pînă la Giurgiulești, au lucrat în campania electorală convingndu-i pe cetățeni să voteze pentru lista deputaților din partea Partidului Comuniștilor, pentru programul PCRM, dar nu pentru persoane separate și ambițiile lor. Cel mai mîrșav este faptul că mulți cei din lista deputaților transfugi, la timpul lor, povesteau, cu o față serioasă, despre disciplina partinică, însă, niciunul dintre ei nu și-a amintit despre faptul că un punct din programul electoral al PCRM prevedea înlăturarea factorului criminal și corupției din structurile puterii statului, care menționează că poporul trebuie să dispună de dreptul de a revoca deputații în cazul în care aceștia trădează alegătorii, renunță la principiile și scopurile politice declarate. Niciunul dintre ei nu și-a depus mandatul care aparține, de fapt, partidului.

 

În al doilea rînd, asta este fățărnicie. Pe 21 decembrie, în cadrul conferinței de presă, cei 14 pseudo-comuniști și-au argumentat trădarea prin faptul că ei încearcă, astfel, să-și facă auzită poziția la conducerea partidului, care nu a dorit să-i asculte. Declarații de fățarnici și lași pentru că din această companie fac parte șase foști membri ai Comitetului politic executiv, ex-președintele fracțiunii parlamentare și fostul secretar executiv. Cine sunt ei?! De ce nu au convocat plenara Comitetului Central pentru a se expune acolo?

 

În al treilea rînd, este vorba despre înșelarea partidului, principiilor formațiunii și, cel mai important, a statului în sine.

 

Vînzîndu-se Partidului Democrat, ei au acceptat coaliția cu Partidul Liberal, iar asta spune tot. Vînzîndu-se d-nului Plahotniuc, ei au încetat să mai fie politicieni independenți, activiști de stat, ei s-au transformat în mobilier parlamentar pentru votarea proiectelor legislative corupte».

 

Diana Caraman, secretar CC UTCM

Trădarea este, probabil, cea mai dezgustătoare și josnică manifestare a slăbiciunii umane. Anume slăbiciune, pentru că se merge la trădare pentru satisfacerea intereselor personale. Pentru cineva este vorba despre bunăstare materială, pentru alții — dorința necontrolată de a obține posturi înalte, pentru unii — dorința de a acoperi anumite păcate din trecut sau trecutul apropiaților săi. În pofida faptului că fiecare din ei are propriile sale motive, acțiunile lor nu au și nu pot fi justificate!

 

Nu este prima trădare prin care trece partidul nostru, însă, de fiecare dată, personal pentru mine, este o lovitură de proporții, care nu poate fi prevăzută din timp. Cu atît mai mult că, reieșind din obligațiile de serviciu în comsomol, pe 19 și 20 ianuarie, am mers împreună cu ei la conferințele partinice de dare de seamă și alegeri în raioane. În cadrul acestor reuniuni, ei au vorbit despre unitate, despre acele scopuri și sarcini care stau în fața noastră a tuturor. Însă, deja pe 21 ianuarie, ei au anunțat că părăsesc fracțiunea parlamentară a PCRM. Unde mai pui că și-au motivat gestul prin justificări revoltătoare și absurde. Cel mai dezgustător lucru este faptul că și după ieșirea lor din partid, ne au pe noi, comuniștii și alegătorii, de proști.

 

În primul rînd, cum pot ei să-și exprime nemulțumirea în legătură cu activitatea organelor de conducere ale partidului? În al doilea rînd, despre ce fel de «salvare a statului» poate fi vorba într-o coaliție cu liberalii?! Cu acei oameni care strigă, zi și noapte, despre unirea Moldovei cu România, adică, în esență, la lichidarea statului nostru. Liberalii nu au încetat să vorbească despre asta nici în timpul formării majorității parlamentare, dimpotrivă, au insistat nu o singură dată că unica salvare pentru Moldova poate fi doar unirea cu România. În acest fel, toate scuzele «nobile» ale trădătorilor se dizolvă odată ce este pusă în aplicare logica elementară. Iar asta înseamnă că toate aceste beteli vin doar să acopere interesele personale ale fiecăruia dintre ei. La drept vorbind, într-un anumit moment, chiar mi s-a făcut milă de ei, pentru că nici un bun și nicio funcție nu costă ura poporului pe care au primit-o ei în schimb, unde mai pui că marca trădării nu poate fi spălată. Iar cel mai important, așa cum spunea istoricul antic Tacit: «Trădătorii sunt disprețuiți chiar și de către cei pe care i-au servit».

 

Valeria Valentir,prim-secretar CR UTCM sectorul Centru, municipiul Chișinău

Ați fost vreodată trădat de cineva? Eu da. Sentimentele nu sunt dintre cele mai plăcute. Văzînd, în lista trădătorilor, nume de familie cunoscute am avut senzația că ei m-au trădat pe mine personal. Oameni pe care i-am considerat mentorii mei, care erau un exemplu pentru mine, în realitate, s-au dovedit a fi mincinoși. Tot ceea ce am fost învățată: unitate, sinceritate, corectitudine — au fost nimic altceva decît cuvinte goale. A fost greu pentru mine să conștientizez faptul că toate se întîmplă cu adevărat. Vreau s-mi exprim recunoștința liderului partidului Vladimir Voronin pentru că în această perioadă complicată, el nu doar că nu s-a pierdut cu firea, dar m-a ajutat pe mine personal să nu pierd încrederea în acele idealuri pe care le urmăm. 14 oameni nu înseamnă tot partidul.

 

Trădîndu-și alegătorii și cîștigînd bani din contul încrederii electoratului, ei, trădătorii, nu-și vor putea spăla niciodată numele și nici conștiința.

 

Petru Bordianusecretar pe ideologie CR Ciocana:

In privința deputaților care au părăsit fracțiunea PCRM, sunt convins că aceste persoane nu au fost comunişti niciodată, adică cei care pun interesul cetățenilor mai presus decit cel privat, ei au ajuns nişte unelte în mîinile lui Plahotniuc, nimic mai mult sau mai onorabil. Cel mai corect ar fi, dacă nu eşti de acord cu ceva sau cineva din Partid, să depui mandatul, de altfel cum a făcut-o Mark Tkaciuk, care merită tot respectul pentru modul în care a părăsit fracțiunea. Aceste mandate aparțin Partidului Comuniştilor, tuturor celor care au muncit pentru ele, prin ploaie, zăpadă, frig, tuturor celor care au muncit în numele Victoriei. Un singur lucru e cert, trădătorii nu sunt respectați nici chiar de cei în favoarea cui se face trădarea.

 

Alexandru Bondari, prim-secretar CR UTCM, Anenii Noi

Eu nu mi-aș dori să dăruiesc jumătate de viață partidului, tovarășilor și ideilor ca, într-un final, să devin trădător. Iată ce fac banii din oameni. În opinia mea, trădarea este unul dintre cele mai josnice vicii umane.

 

Oxana Bondari, prim-secretar CS UTCM, ULIM

Cea mai impresionantă latură a trădării este faptul că, pînă în ultima clipă, persoana manifestă credință și sinceritate, cînd, în realitate, această atitudine nu este decît un rol bine jucat. Adevărul este că oamenii demni nu se lasă cumpărați!

 

Artiom Gribenicov,prim-secretar CO UTCM, municipiul Bălți

Gestul lor este o trădare a Patriei. Trădătorii de Patrie sunt, întotdeauna, dușmani ai poporului, doar că dușmani la pătrat pentru că dușmanii din afară acționează în interesul Patriei și poporului lor, pe cînd trădătorii își trădează Patria și poporul, de facto se trădează inclusiv pe sine. De aceea, pe lume nu există și nu poate exista ceva mai strașnic decît asta. 

 

communist.md

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: