Elena Bodnarenco: Parlamentul a confirmat faptul că Moldova este un stat capturat
РУС. MOLD.
» » Elena Bodnarenco: Parlamentul a confirmat faptul că Moldova este un stat capturat

Elena Bodnarenco: Parlamentul a confirmat faptul că Moldova este un stat capturat

25-02-2016, 11:30
Viziuni: 1 401
  
Versiunea de tipar   
Elena Bodnarenco: Parlamentul a confirmat faptul că Moldova este un stat capturatVotul de astăzi al Parlamentului a confirmat faptul că Moldova este un stat capturat. Acest lucru l-a declarat în cadrul şedinţei în plen Elena Bodnarenco, secretar executiv al CC al PCRM.


Respectiva constatare a răsunat în legătură cu refuzul majorităţii deputaţilor de a vota pentru înscrierea pe ordinea de zi a organiului legislativ a proiectului declaraţiei «Cu privire la faptele de corupere politică şi trădare a intereselor alegătorilor», propus de fracţiunea Partidului Comuniştilor.


Joia trecută, pe 25 februarie, înainte de începutul primei şedinţe a sesiunii de primăvară a Parlamentului,  Ina Şupac, preşedintele fracţiunii PCRM, a propus plenului organului legislativ să  înscrie proiectul respectivei declaraţii pe ordinea de zi, însă majoritatea parlamentară, controlată de Partidul Democrat, a votat împotriva acesui proiect.


În document, printre altele, se spune că «deputaţii în Parlamentul Republicii Moldova consideră inadmisibilă tolerarea fenomenului ruşinos de corupere politică şi migraţie a deputaţilor – fenomen care aduce prejudicii iremediabile bazelor democraţiei şi parlamentarismului în ţara noastră». Pornind de la aceasta, autorii declaraţiei au propus deputaţilor să facă apel la «organele competente de justiţie ca ele să aplice în deplină măsură  legislaţia în vigoare şi mecanismele necesare pentru elucidarea, prevenirea şi neadmiterea faptelor de corupere politică şi de şantaj a aleşilor poporului».

 

În prezent, majoritatea parlamentară se compune din fracţiunile PDM, PL, precum şi din deputaţii transfugi din alte partide şi se află sub controlul absolut al Partidului Democrat.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: