«Lupta împotriva corupţiei trebuie începută din Parlament»
РУС. MOLD.
» » «Lupta împotriva corupţiei trebuie începută din Parlament»

«Lupta împotriva corupţiei trebuie începută din Parlament»

18-03-2016, 13:13
Viziuni: 875
  
Versiunea de tipar   
«Lupta împotriva corupţiei trebuie  începută din Parlament»Majoritatea parlamentară din nou 

a refuzat să susţină Declaraţia cu privire la condamnarea faptelor de corupţie politică, propusă de fracţiunea PCRM


În ziua de joi, 17 martie, deputaţii comunişti din nou au cerut Parlamentului să adopte Declaraţia cu privire la corupţia politică, în care este condamnat aşa-numitul turism politic.


Fracţiunea PCRM solicită chiar de la prima şedinţă a sesiunii de primăvară ca acest document să fie inclus pe ordinea
de zi a organului legislativ.

 

Dar majoritatea parlamentară, care în prezent are în componenţa sa fracţiuinile PDM, PL şi pe deputaţii transfugi din alte partide, şi de data aceasta a ignorat propunerea comuniştilor. Iniţiativa lor a fost susţinută doar de 33 de deputaţi, ale căror voturi nu sunt suficiente pentru ca respectiva chestiune să fie inclusă pe ordinea de zi.


Ina Şupac, conducătoarea fracţiunii parlamentare a PCRM, a subliniat că, «refuzînd să accepte documentul în cauză, deputaţii continuă să stimuleze corupţia politică în Parlament, iar toate declaraţiile lor referitoare la combaterea corupţiei nu sunt convingătoare».


Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, s-a indignat de faptul că declaraţia propusă de comunişti a fost respinsă de majoritatea parlamentară. Totodată, el a subliniat că înşişi comuniştii niciodată nu au cumpărat şi nici nu au vîndut pe careva dintre deputaţi.


«Vreau să amintesc că PCRM este reprezentată în Parlament din anul 1998, şi comuniştii niciodată nu s-au ocupat de asemenea treburi. Pe cînd pe noi ne-au trădat în repetate rînduri. Colegi, noi aproape în fiecare zi declarăm că vrem să luptăm cu acest viciu. Şi dacă nu vom face ordine aici, în Parlament, între noi, în sistemul politic, nu vom putea vorbi niciodată despre o adevărată luptă împotriva corupţiei. Eu nu înţeleg de ce alte fracţiuni stiumulează acest proces de corupere. Dacă veţi continua să rezolvaţi problema la nivel de demagogie, niciodată n-o să putem învinge corupţia. A venit un moment decisiv, aşa încît aici şi acum trebuie să spunem «da» sau «nu», a declarat liderul PCRM. Vladimir Voronin a mai adăugat că fracţiunea PCRM va da publicităţii Declaraţia cu privire la combaterea corupţiei politice.

 

Ecaterina Mîndru

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: