Dialog neindiferent
РУС. MOLD.
» » Dialog neindiferent

Dialog neindiferent

19-03-2016, 11:04
Viziuni: 1 136
  
Versiunea de tipar   
Dialog neindiferentCălăraşi: «14 trădători — asta nu e întregul partid. Partidul suntem noi toţi, adevăraţii comunişti, care am rezistat, care nu ne-am lăsat pradă şantajului»


La comitetul raional Călăraşi al PCRM, la 13 martie a avut loc o plenară la care comuniştii au dat o apreciere univocă celor 14 deputaţi transfugi — «trădători care nu pot fi iertaţi». Totodată, comuniştii călărăşeni i-au îndemnat pe tovarăşi să consolideze rîndurile, în partid au fost situaţii şi mai complicate, aşa că «vom depăşi cu demnitate şi ceea ce se întîmplă astăzi».

 

Plenara s-a desfăşurat cu o prezenţă înaltă, principal fiind faptul că în sală nu a fost nici un comunist indiferent. La forum a participat şi liderul PCRM, Vladimir Voronin, căruia, în cadrul dezbaterilor, i-au fost puse numeroase întrebări. Au fost exprimate cele mai diferite opinii, au fost făcute propuneri de îmbunătăţire a muncii organizatorice a partidului în teritoriu. Dar dacă referitor la metodele şi modalităţile muncii de partid se poate şi trebuie să se vorbească şi să se discute mult, în ceea ce priveşte trădarea partidului, a intereselor alegătorilor PCRM — nu există şi nici nu pot exista subtexte.

 

Trădătorii au calea lor


După cum a declarat prim-secretarul CR Călăraşi al PCRM, Valeriu Sava, pentru el personal, plecarea din fracţiunea PCRM a 14 transfugi a fost un şoc. «Nu voi vorbi despre fiecare din aceşti 14, voi vorbi doar despre unii din ei. Nu pot să-mi închipui cum preşedintele fracţiunii, membru al Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM, a putut să părăsească şedinţa plenarei CR Edineţ chiar la începutul ei. Cînd la noi a fost domnul Reşetnicov, l-am surprins că este foarte preocupat de examinarea telefonului său mobil. Nu ţin minte ca el să ne fi privit în ochi. Nu pot înţelege nici acţiunile lui Zagorodnîi — preşedinte al comisiei de partid, prim-secretar al CR Hînceşti al PCRM, care a minţit făţiş referitor la numărul de comunişti din organizaţia pe care o conducea. Noi cu dumnealui de nenumărate ori am discutat împreună situaţia din partid, multe probleme din activitatea noastră comună, multe din cele ce se întîmplau în organele de conducere ale ţării. Şi nicidecum nu putea să-mi vină în gînd că el ar fi capabil să ne trădeze. Este imposibil să găseşti o explicaţie de ce a procedat aşa. Cu atît mai mult, fapta lui nu poate fi îndreptăţită», a declarat el.


Şi ceilalţi comunişti din Călăraşi au declarat că ei nicidecum nu pot îndreptăţi şi nici nu pot înţelege fapta celor 14 trădători — trădare prin cîrdăşie. Această corupţie politică este rezultatul politicii pe care o promovează aşa-numita guvernare proeuropeană din Moldova. Şi comuniştii sunt datori să reziste în faţa acestui ruşinos fenomen, să nu cadă pradă diferitelor provocări. «Situaţia politică e dificilă, reprezentanţii PCRM sunt umiliţi şi intimidaţi. Dar, totodată, sunt şi astfel de oameni care astăzi doresc să devină membri ai PCRM. Dacă pînă la trădarea celor 14 oamenii se temeau să intre în rînduriule PCRM, acum declară în mod deschis că vor să se alăture rîndurilor noastre. Din dorinţa de a ne sprijini, din solidaritate cu politica promovată de comunişti», a spus primul secretar.

 

Dezvoltarea şi consolidarea rîndurilor


Răspunzînd la numeroasele întrebări puse de participanţii la plenară, Vladimir Voronin a subliniat că astăzi principala noastră sarcină este de a dezvolta şi întări partidul. «Anul acesta se vor împlini 25 de ani de independenţă a Moldovei. Amintiţi-vă cîte partide s-au perindat în această perioadă de timp. Şi cîţi s-au folosit de bunurile treucii de la putere, spre care toţi tindeau atît de mult. Şi unde sunt astăzi aceste partide? Din toate, a rămas doar Partidul Comuniştilor. Şi asta pentru că am fost mai curajoşi, mai fermi, pentru că am renăscut partidul din ruine. Noi suntem unicii comunişti din întreg spaţiul postsovietic care de două ori am fost la guvernarea ţării, obţinînd acest drept prin încrederea alegătorilor şi pe calea unor alegeri democratice oneste. Şi pot să spun că am reuşit să facem multe pentru binele ţării în acei ani de guvernare», a menţionat liderul PCRM.


Astăzi, în spaţiul postsovietic continuă politica de distrugere a unor asemenea partide cum este PCRM, orientat spre construirea unei societăţi echitabile din punct de vedere social. Şi în acest joc geopolitic murdar participă marile puteri din exterior. Cu regret, ele găsesc sprijin şi în cercurile politice din Moldova. Trădarea pentru bani a celor 14 transfugi este o verigă din acest lanţ.

 

Decizii periculoase şi consecinţele lor


Liderului PCRM i-au fost adresate întrebări referitoare la ultima decizie a Curţii Constituţionale, care, încălcînd Constituţia, a decis alegerea directă de către popor a preşedintelui ţării. În opinia lui Vladimir Voronin, s-ar putea spune că a avut loc o răsturnare constituţională şi asemenea decizii ale judecătorilor Curţii Constituţionale pot avea consecinţe grele pentru ţară: «Curtea Constituţională, care se compune din cinci cetăţeni ai Romвniei, în frunte cu Alexandru Tănase, a luat o decizie de sine stătătoare că la alegerea preşedintelui trebuie să participe întregul popor. Din nou este căutată cauza, dar nu în sine, nu în cei care constituie şi deţin puterea, cum o formează şi ce fac cînd vin la putere, dar se caută motive indirecte. Lor li se pare că, dacă vor schimba modul de alegere a preşedintelui, în ţară totul va fi bine, că ţara va prospera. Nu va prospera».

 

În anul 2000, cu votul a 98 de deputaţi din cei 101, Parlamentul Moldovei a votat pentru ca Moldova să fie ţară parlamentară. În felul acesta, a fost pus capăt interminabilei crize a ramurilor puterii.

 

«Dumneavoastră aţi observat corect că oamenii încep să perceapă altfel lucrurile. Actuala guvernare nu este capabilă de nimic. Ei încalcă principiile de formare a puterii. Puterea nu se formează în baza unor principii politice. Puterea trebuie să fie formată în baza alegerii pe care o face poporul. În aceste condiţii complicate pentru Moldova, noi trebuie să-l informăm pe fiecare comunist despre ceea ce se întîmplă în ţară. Să ne consolidăm rîndurile! Să nu cedăm în faţa greutăţilor!», a concluzionat liderul PCRM.

 

Pavel Marfin

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: