Pentru ţară şi pentru popor
РУС. MOLD.
» » Pentru ţară şi pentru popor

Pentru ţară şi pentru popor

25-03-2016, 13:20
Просмотров: 973
  
Версия для печати   
Pentru ţară şi pentru poporCantemir: În pofida tuturor dificultăţilor, continuăm să mergem doar înainte


În ziua de 20 martie curent, la comitetul raional Cantemir al PCRM a avut loc o plenară la ale cărei lucrări a participat preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin. Discuţiile liderului PCRM întreţinute aici cu comuniştii au durat mai mult de trei ore. Participanţii la plenară au luat în dezbatere starea de lucruri din ţară, ultima decizie a Curţii Constituţionale, au condamnat trădarea «celor 14» şi, desigur, şi-au expus opiniile referitor la viitoarea activitate a comitetului raional. 

 

La respectiva plenară au fost aleşi secretarii comitetului raional: în calitate de prim-secretar a fost unanim ales Dmitri Jelev, de secretar pentru munca de organizare — Veaceslav Cozma.


Pe parcursul plenarei, comuniştii de la Cantemir i-au condamnat pe trădători, afirmînd că în raion nu există organizaţii ale PCRM care ar fi aderat la alte partide. Afirmaţia a fost făcută pentru a dezminţi informaţiile mincinoase apărute anterior în unele mijloace de informare în masă despre, chipurile, aderarea la alt partid a 18 organizaţii primare ale PCRM din raionul Cantemir.


În legătură cu respectiva situaţie, fracţiunea comuniştilor din consiliul raional a propus ca Serghei Butuc să fie revocat din funcţia de vicepreşedinte al raionului, deoarece a fost înaintat la acest post de către Partidul Comuniştilor, pe care nu demult l-a trîdat.

 

Şapte ani de declin

 

Ultimii şapte ani pot fi numiţi cu toată îndrăzneala ani ruşinoşi pentru ţara noastră. Pînă la asta, istoria Moldovei nu a cunoscut o asemenea prosperare a corupţiei şi un asemenea număr de trădători. Iar aşa-numitele partide de stînga, din ce în ce mai multe, cu fiecare zi măresc presiunea şi înteţesc atacurile asupra comuniştilor din teritoriu — consilierii şi primarii din partea PCRM sunt supuşi unor încercări de şantaj şi mituire. Pe de altă parte, comuniştii sunt atacaţi şi de partidele de dreapta: ele, unindu-se în scopul de a lupta împotriva PCRM încă în timpul cînd partidul nostru se afla la guvernare, continuă această luptă împotriva lui şi astăzi, cînd el se află în opoziţie de acum al şaptelea an.


După cum a declarat în legătură cu respectiva situaţie liderul PCRM, Vladimir Voronin, acest «spirit activ» al lor se explică prin faptul că ele nu au în rîndurile lor profesionişti, nu au oameni cu capacităţi de conducere, de aceea şi rup cîte o bucăţică de la Partidul Comuniştilor.


Au trecut 25 de ani din ziua proclamării independenţei Moldovei. După cum a declarat liderul PCRM, trebuie să spunem, fără falsă modestie, că în acest răstimp cea mai liniştită a fost perioada anilor 2001-2009, cînd ţara a fost guvernată de comunişti. Dar forţele negre nu s-au putut împăca deloc cu faptul că şi a treia oară, în 2009, se poate întîmpla ca alegerile să fie din nou cîştigate de comunişti.

 

Doar înainte


Vladimir Voronin a răspuns la numeroasele întrebări puse de comuniştii cantemireni. Oamenii au vorbit cu îngrijorare despre evenimentele care se întîmplă în ţară. Despre faptul că partidele de la putere, lăsînd poporul în voia soartei îşi rezolvă propriile interese înguste, în timp ce oamenii simpli numără ultimii bănuţi şi nu ştiu cu ce să-şi trăiască ziua de mîine. Membrii PCRM s-au indignat şi de faptul că actuala guvernare îşi bate joc de Legea Supremă a ţării — Constituţia.

 

Liderul PCRM i-a îndemnat pe comuniştii din raionul Cantemir să nu cedeze poziţia, să nu-şi piardă curajul şi i-a încredinţat că fracţiunea comuniştilor din Parlament va continua să apere interesele ţării şi ale poporului ei. «Sunt sigur că nu vom mai face greşeli. Am fost încercaţi de multe ori, ca şi mai înainte, continuă să ne fie puse beţe în roate, dar noi, în pofida tuturor dificultăţilor, mergem doar înainte. Nimeni nu a avut asemenea succese, cum au avut comuniştii. Noi avem o perspectivă. Noi şi de acum înainte vom lupta pentru ţară şi pentru popor», a spus în încheiere Vladimir Voronin, preşedinte al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. 

 

Marina Țurcan 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: