Noi întotdeauna vom veni la Pușkin
РУС. MOLD.
» » Noi întotdeauna vom veni la Pușkin

Noi întotdeauna vom veni la Pușkin

6-06-2018, 12:00
Viziuni: 92
  
Versiunea de tipar   
Noi întotdeauna vom veni la PușkinVladimir Voronin: «Istoria noastră a avut noroc: pe pămîntul nostru a trăit și a scris lucrări remarcabile Pușkin. Noi trebuie să ne mîndrim cu asta, să cinstim și să transmitem din generație în generație acest fapt istoric»
 
Miercuri, pe 6 iunie, reprezentanți ai PCRM, ai Comsomolului, ai unui șir de organizații obștești au participat la mitingul festiv și la depunerea de flori la monumentul lui A. S. Pușkin cu ocazia aniversării zilei lui de naștere.

Noi întotdeauna vom veni la PușkinÎn cuvîntul său de salut rostit în fața celor prezenți, al treilea Președinte al Moldovei, Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a menționat că 6 iunie este nu doar ziua de naștere a unui mare om, a unui mare poet și iluminist, ci și un motiv pentru a-i reaminti actualei generații despre moștenirea noastră istorică și culturală.

«Faptul că noi toți, stimați tovarăși, ne-am adunat astăzi aici demonstrează că Alexandr Pușkin este cel care ne unește. Este uimitor cît de departe vedea el viitorul său în perindarea timpului atunci cînd trăia și crea. Spunînd în vers că la monumentul lui oamenii niciodată nu vor înceta să vină, el a vorbit despre o realitate pe care o vedem pînă astăzi. Istoria țării noastre a avut norocul ca la noi să trăiască Pușkin, ca pe pămîntul nostru să-și scrie multe din remarcabilele sale lucrări. Noi trebuie să ne mîndrim cu asta, să cinstim și să transmitem din generație în generație acest fapt istoric. Și cei care pe parcursul anilor de independență ai Moldovei mereu pun la cale ceva împotriva limbii ruse, nu vor reuși nimic, toate încercările lor de a o interzice în țara noastră vor suferi eșec. Pentru că Alexandr Pușkin este veșnic și întotdeauna va fi veșnic. Și las să ne unească anume el, Pușkin!», a spus în încheiere Vladimir Voronin.Noi întotdeauna vom veni la Pușkin

În acest context, Ludmila Lașcionova, președinte al Comunității Ruse din Moldova, a menționat că noi, actuala generație a Moldovei, «îi sîntem recunoscători lui Pușkin pentru faptul că ne-a îmbogățit viața — și cea spirituală, și cea culturală. Mai mult decît atît, moștenirea lui ne ajută ca în aceste complicate timpuri să ne simțim mai siguri de sine. Noi întotdeauna vom veni la Pușkin, întotdeauna vom depune flori la monumentul lui. Felicitări cu ocazia zilei de naștere, Alexandr Sergheievici! Și îți mulțumim pentru toate!».
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: