Comuniştii sărbătoresc ziua Marii Victorii împreună cu poporul Moldovei
РУС. MOLD.
» » Comuniştii sărbătoresc ziua Marii Victorii împreună cu poporul Moldovei

Comuniştii sărbătoresc ziua Marii Victorii împreună cu poporul Moldovei

9-05-2016, 10:49
Viziuni: 1 889
  
Versiunea de tipar   
Comuniştii sărbătoresc ziua Marii Victorii împreună  cu poporul MoldoveiPe 9 mai, de ziua Marii Victorii asupra fascismului, Partidul Comuniştilor desfăşoară aciuni festive pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

 

În toate raioanele ţării, cu eforturile comitetelor rationale ale PCRM şi împreună cu organizaţiile de veterani, comsomoliste şi alte organizaţi obşteşti, au loc acţiuni consacrate eroilor eliberatori, depuneri de flori la monumentelor apărătorilor Patriei, cinstirea veteranilor de război.


La Chişinău, veteranii, comcomoliştii, de rînd cu locuitorii capitalei, au mers în Marşul Victoriei spre Memorialul Gloriei Militare „Eternitate”. În una din coloanele marşului s-au aflat reprezentanţi ai Comitetului Central al PCRM, deputaţi în Parlament, preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin. Participanţii la Marşul Victoriei au depus flori la Focul Verşnic de la Memorialul „Eternitate”, la obeliscurile şi mormintele eroilor căzuţi în lupte.


După cum a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, „în această zi, întreaga lume civilizată, întreaga planetă vine la monumentele eroilor care şi-au jertfit viaţa pentru eliberarea omenirii de jugul fascist, aceste monumente fiind sfinte pentru toţi oamenii de bună credinţă”. „În fiecare an, marchează Marea Victorie şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. În fiecare an, noi venim aici, la Focul Veşnic, împreună cu tot poporul. Marea Victorie în cel de Al Doilea Război Mondial a fost obţinută anume sub conducerea Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Şi noi – Partidul Comuniştilor din Republica Moldova –suntem continuatorii acelei glorioasei istorii a comuniştilor, a poporului sovietic, datorită căreia a fost nimicit fascismul”, a subliniat preşedintele PCRM.

 

Vladimir Voron a remarcat că, anul acesta, comuniştii au organizat un şir de acţuni consacrate veteranilor. „Astăzi (9 mai – n.r.) acţiuni festive desfăşoară comuniştii din toate raioanele ţării. În perioada guvernării noastre, au fost înălţate sau restaurate 800 de monumente consacrate eroilor eliberatori, inclusiv compatrioţilor noştri care au plecat la război şi nu au mai revenit acasă de pe cîmpurile lui de luptă. De aceea noi ne-am deplasat prin localităţile ţării ca, împeună cu cetăţenii ţării noastre, să participăm la acţiunile comemorative în cinstea aniversării a 71-a a Victoriei”, a spus în concluzie liderul Partidului Comuniştilor.


În adresdarea sa de felicitare către veterani şi cetăţenii Moldovei, Comitetul Central al PCRM a subliniat faptul că amintirea despre Marele Război pentru Apărarea Patriei este sfîntă. Şi trebuie s-o păstrăm vie în primul rîănd noi, actuala generaţie, generaţia de urmaşi ai Învingătorilor! Şi atăta timp cît această memorie este de neclintit, atîta timp cît oamenii de bună credinţă dau o ripostă dură oricăror încercări de îndreptăţire a nazismului şi a atrocităţilor regimului fascist, rămîne vie şi speranţa că aceste tragice pagini ale istoriei, scrise cu sîngele a milioane de oameni cu mai bine de 70 de ani în urmă, nu se vor repeta niciodată.


În felicitare este menţionat şi faptul că, pentru Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, grija faţă de veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei întotdeauna a fost printre sarcinile lui prioritare. Şi în timpul cît s-a aflat la guvernare, şi în timpul cît se află în opoziţie.


„În pofida tuturor încercărilor întreprinse de actualul regim guvernant în scopul de de a diminua importanţa Marii Victorii, în pofida încercărilor de a-i leza în drepturile lor pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, PCRM şi fracţiunea lui în Parlament continuă să insiste ca să fie adoptate legi direcţionate spre îmbunătăţirea vieţii veteranilor”, se spune în adresarea CC al PCRM.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: