Tîlhărie: A doua tentativă
РУС. MOLD.
» » Tîlhărie: A doua tentativă

Tîlhărie: A doua tentativă

12-07-2016, 09:05
Viziuni: 1 242
  
Versiunea de tipar   
Tîlhărie: A doua tentativăGuvernarea încearcă să jefuiască a doua oară poporul moldovenesc. După furtul miliardului de dolari, politicienii corupți intenționează să scoată din buzunarele noastre încă unul.

După cum spune o zicală orientală, chiar și patruzeci de hoți nu vor putea să-l jefuiască pe un coate-goale. Dar noi trăim nu în Orientul înțelept, ci în Moldova, și aici totul e posibil, inclusiv sarcina președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

 

Cu regret, deocamdată el, vorbind delicat, și pînă acum continuă să fie gravid de idei absurde. Și, chiar dacă absurditatea lor este evidentă, rezultatele va trebui să le descurcăm noi, ci nu infirmierii de la spitalul din Costiujeni.


 Partidul Liberal intenționează să voteze în Parlament o lege care prevede ca banii scoși din Banca Națională pentru a acoperi găurile formate în urma furtului miliardului să fie transformați în datorie de stat. Despre acest lucru a făcut o declarație «nenea Mișa».


Am putea să-i spunem — cel puțin! — ceea ce spune o înțelepciune de-a noastră: da n-ar fi cazul să-și pună pofta-n cui? Și, împreună cu ortacii lui, să caute alte soluții? Dacă le-a mai rămas ceva substanță cenușie în cap, să le găsească! La urma urmelor, treaba asta ține de obligațiile lor. Ca să le fie mai ușor, le sugerăm cîteva idei. Bunăoară, să introducă un impozit pentru lux. Și PL să voteze o asemenea lege în unanimitate, cot la cot cu majoritatea parlamentară. Dacă o asemenea lege va fi adoptată, cu acest impozit vor putea fi acoperite multe găuri în bugetul statului.

 

Pe lîngă asta, poate fi redus personalul Parlamentului: numeroșii ajutori, secretari (de regulă, rude) etc. Mai departe. Pentru anul în curs, în bugetul statului au fost planificate 83 milioane de lei pentru reparația edificiului Parlamentului. Dar poate parlamentarii se vor putea lipsi cumva de un nou sistem de ventilare, de sticlă antiglonț și de birouri separate? Eu, desigur, îmi dau seama că să negociezi sumele otcaturilor în prezența unor colegi (în edificiul Ministerului Agriculturii deputații stau cîte cîțiva în birou) este un lucru incomod. Dar țara ne este în prăpăd! Iar dumneavoastră, domnilor deputați, în repetate rînduri ați declarat că sunteți gata să faceți tot ce vă este în puteri pentru binele ei. Unii, chipurile, sunt gata șă-și sacrifice și viața pentru asta!


Așadar, cetățenii de rînd ai Moldovei vor trebui să acopere consecințele provocate de furtul miliardului. Adică, pentru recuperarea miliardului furat de nu se știe cine nici pînă acum, se cer bani de la pensionari, de la medici, de la învățători… Tot pentru asta vor fi folosite și mijloacele prevăzute pentru reparația grădinițelor, școlilor, spitalelor, caselor de cultură… Mai simplu spus, guvernarea a doua oară încearcă să jefuiască propriul său popor.
 
Eugeniu Marian
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: