Ministerul Justiției n-a confirmat legalitatea activității în Moldova a organizației ”Noua Dreaptă”
РУС. MOLD.
» » Ministerul Justiției n-a confirmat legalitatea activității în Moldova a organizației ”Noua Dreaptă”

Ministerul Justiției n-a confirmat legalitatea activității în Moldova a organizației ”Noua Dreaptă”

20-12-2016, 11:30
Viziuni: 1 688
  
Versiunea de tipar   
Ministerul Justiției n-a confirmat legalitatea activității în Moldova a organizației ”Noua Dreaptă”Ministerul Justiției al Republicii Moldova a avut nevoie, practic, de o întreagă zi, și anume 19 decembrie, pentru a clarifica dacă organizația legionară neonazistă ”Noua dreaptă” activează pe teritoriul Moldovei în mod legal sau contrar legii.

Ministerul Justiției a reacționat doar spre sfîrșitul zilei la întrebarea referitoare la legitimitatea acțiunilor organizației legionare neonaziste ”Noua Dreaptă”  pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, redacția ziarului ”Comunistul” nu a primit un răspuns concret la respectiva întrebare.

 

După cum le-a comunicat jurnaliștilor reprezentantul Ministerului Justiției, după verificarea Registrului și a cererilor depuse,  în Registru nu a fost găsită îmbinarea de cuvinte ”Noua Dreaptă”.

 

”Noi am verificat Registrul cu privire la denumirea ”Noua Dreaptă”. Această denumire ni se pare cunoscută.

Verificînd toate cererile depuse în scopul de a afla dacă respectiva denumire este sau nu liberă, nu am găsit o asemenea denumire”, ne-a mai relatat reprezentantul Ministerului Justiției.  

 

La întrebarea directă a jurnaliștilor ”Dacă spuneți că această denumire nu există în Registru, înseamnă oare asta că activitatea organizației ce poartă respectiva denumire este ilegală pe teritoriul Republica Moldova, fapt pentru care ea poate fi trasă la răspundere?”, reprezentantul Ministerului Justiției nu a dat un răspuns la fel de direct.

 

”Orice om care comite un act de vandalism poate fi tras la răspundere. Noi ne-am confruntat cu o asemenea situație cînd un partid și-a declarat existența sa, însă n-a fost încă înregistrat. Dacă veți găsi norma corespunzătoare, puteți depune o cerere. Eu nu sunt în drept să vă răspund, doar pot să vă spun ce să faceți” – acest răspuns l-au auzit jurnaliștii ziarului ”Comunistul” de la Ministerul Justiției.

 

Vă amintim, este vorba despre actul de amenințare deschisă și ofensă grosolană comis față de jurnaliștii redacției ziarului ”Comunistul” de către organizația legionară neofascistă ”Noua Dreaptă” în noaptea de 18 spre 19 decembrie a.c., cînd pe ușa de intrare a redacției ziarului ”Comunistul”  au fost făcute inscripții cu caracter amenințător și ofensator.

 

Poliția a inițiat o anchetă.

 

Organizația naționalistă legionară ”Noua Dreaptă” activează fără nici un impediment în Republica Moldova din anul 2009, concomitent cu venirea la putere a așa-numitelor partide proeuropene.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: