Simbol al eroismului revoluționar și al bărbăției
РУС. MOLD.
» » Simbol al eroismului revoluționar și al bărbăției

Simbol al eroismului revoluționar și al bărbăției

27-07-2017, 10:04
Viziuni: 171
  
Versiunea de tipar   
Simbol al eroismului revoluționar și al bărbățieiVladimir Voronin a trimis la adresa Comitetului Central al Partidului Comunist al Cubei o felicitare cu prilejul Zilei Răscoalei Naționale
 
Comitetului Central al Partidului Comunist din Cuba

Dragi tovarăși!

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova felicită frățescul Partid Comunist cubanez cu prilejul Zilei Răscoalei Naționale, care pe bună dreptate este considerată una din principalele sărbători ale republicii cubaneze.

În ziua de 26 iulie a anului 1953, un grup mic de oameni curajoși, adevărați patrioți ai țării lor, au întreprins o temerară încercare de a lua prin luptă armată cazarmele Monkada. Anume cu aceasta a început în Cuba revoluția, care s-a încheiat în mod triumfal cinci ani mai tîrziu.

Destinul este binevoitor față de oamenii curajoși, care cred în dreptatea lor și sunt fideli idealurile sale în mod neprecupețit. Nimic nu-i poate opri din calea pe care au pornit – nici închisorile, nici torturile, nici gloanțele inamicilor. Pe revoluționarii cubanezi, care aui luptat pentru libertatea și independența Patriei lor, nu i-a impus să renunțe la continuarea luptei nici prima nereușită, nici judecata părtinitoare, nici închisoarea, nici exilul.  

Data de 26 iulie a devenit numele mișcării care i-a adus Cubei libertate. Ea este pentru totdeauna înscrisă în analele istoriei ca simbol al eroismului revoluționar și al adevăratei bărbății.

Tovarăși!

Anul trecut, și Cuba, și întreaga mișcare comunistă a suferit o pierdere irecuperabilă. A plecat din viață cel care a inspirat și a condus asaltul cazarmelor Monkada și întreaga Revoluție Cubaneză – Fidel Castro. Dar cauza lui continuă să trăiască – în cuceririle socialiste ale Cubei, în inimile și sufletele tuturor oamenilor de bună credință, pentru care nu sînt străine idealurile Revoluției, Libertății, Echității.

Felicităm conducerea Republicii Cuba cu prilejul sărbătorii de stat – Ziua
Răscoalei Naționale. Îi dorim poporului cubanez pace, bunăstare, prosperare.
 
Viva Cuba!

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova,
Vladimir Voronin
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: