«Cucerirea lui Octombrie — moștenirea eternă»
РУС. MOLD.
» » «Cucerirea lui Octombrie — moștenirea eternă»

«Cucerirea lui Octombrie — moștenirea eternă»

11-11-2017, 14:06
Viziuni: 482
  
Versiunea de tipar   
«Cucerirea lui Octombrie — moștenirea eternă»Mihail Lupașco, publicist
 
Realitatea istorică creează forme unice irepetabile de existență istorică. Marea Revoluție Socialistă din Octombrie 1917 este o realitate istorică unicală, din care, organic se trag toate victoriile noastre, tragediile și perspectivele viitorului.

Noi sîntem copiii și nepoții Revoluției din Octombrie. Acest «vînt al istoriei» dur și responsabil, care, în ciuda tuturor «adierilor» și «turbulențelor», suflă în aceeași direcție.

Cucerirea măreață a Revoluției din Octombrie este o moștenire eternă a celor care au mers împotriva gloanțelor desfășurînd Drapelul Roșu al Mărețului Octombrie. Dar pe această cale au fost și din cei care au trădat mimînd «valorile general umane», verbiaj și înșelăciune.

Renunțarea le edificarea socialistă, teza precum că socialismul «a pierdut lupta istorică cu capitalismul», pronunțată de ultimul secretar general al PCUS Gorbaciov, a fost o predare ideologică a pozițiilor în fața presiunii Occidentului. Capitularea ideologică a dus la dezmembrarea întregului sistem sovietic și prăbușirea URSS.

De aceea, fundamentul ideologiei marxism-leniniste, bazate pe analiza dialectică, trebuie să fie în continuă căutare creatoare, să nu se blocheze în dogme și stereotipuri.

Cîndva, în URSS exista o rețea largă a institutelor marxist-leniniste. Deși către anii 80 ai secolului XX această structură se transformase într-un rezervor al dogmelor scolastice rupte de realitate, însăși ideea trainingului permanent era corectă. Astăzi, este necesar de a reveni la această idee și a ne baza pe posibilitățile partidelor comuniste din spațiul post-sovietic și nu doar, de a crea un institut de studiere a teoriilor și practicilor marxist-leniniste, de a regîndi creativ experiența și semnificația Marii Revoluții Socialiste din Octombrie, provocările contemporane și perspectivele de dezvoltare.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: