Regimul guvernant din Moldova a dezlegat mîinile unioniștilor
РУС. MOLD.
» » Regimul guvernant din Moldova a dezlegat mîinile unioniștilor

Regimul guvernant din Moldova a dezlegat mîinile unioniștilor

5-02-2018, 17:48
Viziuni: 178
  
Versiunea de tipar   
Regimul guvernant din Moldova a dezlegat mîinile unioniștilor

Declarația Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova „Cu privire la acțiunile provocatoare, anticonstituționale și antipopulare ale puterii în legătură cu așa-numitul centenar al unirii”


 

„Cu o profundă îngrijorare și cu o nespusă indignare urmărim farsa care se desfășoară în Moldova în legătură cu centenarul așa-numitei „marea unire”. Aproape zilnic, mijloacele de informare în masă din Moldova ne informează despre încă o localitate care a luat decizia cu privire la „unirea cu patria-mamă”, prin aceasta subînțelegîndu-se țara învecinată cu noi, România. La momentul de față, numărul satelor care au luat respectiva decizie a ajuns la 11.

 

E clar că aceasta e o acțiune bine planificată și regizată, menită să zdruncine temeliile constituționale ale statului moldovenesc și să ațîțe în societate dezbinarea și ura între oameni.

 

Indiscutabil, atît de mult trîmbițatele „declarații cu privire la unire”, copiate după același model, sunt nu altceva decît o profanare. Și ele sunt luate nu de locuitorii din satele în cauză, nu în baza unor referendumuri organizate sau ale unor întruniri ale cetățenilor, ci din inițiativa consilierilor locali, deseori nici nu în componență deplină a consiliului. Respectivele „documente” nu au absolut nici o putere juridică. Însă pentru cei care au născocit și care traduc în viață această mișelească acțiune, deocamdată, e mult mai important caracterul ei simbolic. Pentru ei este mai important să ridice un val informațional, „să declanșeze procesul”.

 

Cine se află în spatele acestei provocări nemernice? Pentru noi este absolut evident faptul că inspiratorul ei ideologic și principalul organizator este actualul regim uzurpator. Primarii majorității satelor care au semnat declarațiile unioniste sunt membri ai Partidului Democrat. Democrați sunt de asemenea și mulți dintre consilierii care și-au pus semnăturile sub aceste fițuici nelegitime.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în repetate rînduri a indicat asupra faptului că adevăratul scop al actualei guvernări este lichidarea statului moldovenesc.

 

Anume în acest scop, prin șantaj, intimidări și corupere politică, se formează majoritatea parlamentară constituțională.

 

Anume în acest scop, Declarația de Independență, complet unionistă, a fost proclamată ca document care prevalează Constituția Republicii Moldova.

 

Anume în acest scop, Curtea Constituțională nu o dată demonstrează o neglijare totală a Legii Fundamentale, luînd decizii care în mod evident contravin Constituției.

 

Anume în acest scop, în fotoliul de președinte a fost așezat un om lipsit de principii, dispus să suporte orice batjocură nu numai asupra sa și a funcției sale, ci și asupra Legii.

 

Anume în acest scop, autoritățile noastre nimicesc și ceea ce a mai rămas din potențialul economic al țării și din realizările sociale, în mod camuflat impunînd populației ideea lipsei de perspectivă a proiectului Stat Moldovenesc.

 

Anume în acest scop, toate canalele televizate controlate de guvernare, inclusiv așa-numita televiziune publică „Moldova-1”, propagă în mod deschis ideea unirii.

 

Anume în acest scop au fost dezlegate mîinile partidelor unioniste și ale organizațiilor obștești, cărora, fără nici un impediment, li se permite să povestească chiar și în școli despre ”avantajele marii uniri”!

 

Anume în acest scop, ”specialiști” din România, în calitate de consilieri, sunt incluși, practic, în toate organele puterii, în ministere și în organele de ocrotire a ordinii legale.

 

În opinia noastră, însuși faptul că nici o structură statală destinată prin Constituție să asigure securitatea suveranității și statalității Republicii Moldova, inclusiv Guvernul, Parlamentul, Serviciul de Informare și Securitate, Procuratura Generală, nu au dat pînă acum o apreciere juridică acestor acțiuni anticonstituționale demonstrează în cel mai convingător mod că în spatele acestora se află regimul guvernant.

 

Tăcerea conducerii Parlamentului e cu atît mai suspectă, dat fiind că declarațiile despre unire pe care le proclamă consiliile sătești se află în contradicție directă nu numai cu documentele fundamentale ce stau la baza existenței Republicii Moldova independente, ci și cu declarația făcută de Parlamentul Republicii Moldova „Cu privire la inviolabilitatea suveranității, independenței și a neutralității permanente a Republicii Moldova”, adoptate la inițiativa PCRM în martie, 2016.

 

Chiar primul punct al acestui document, adoptat cu majoritatea de voturi ale deputaților, declară că Parlamentul Republicii Moldova confirmă fidelitatea sa față de principiul incontestabilității Articolului 1 din Constituție, care stabilește că Republica Moldova este stat suveran și independent, unitar și indivizibil. Diferitele opinii de ordin politic, social sau de alt caracter nu pot și nici nu trebuie să contrazică respectivul principiu. Nici un fel de declarații sau acțiuni publice ale persoanelor investite cu împuterniciri de stat nu trebuie să fie direcționate la contestarea acestui principiu sau la încălcarea lui directă.

 

Actuala componență a Parlamentului, în care 90 la sută din deputați sunt trădători și persoane corupte, își ignorează propriile decizii nu pentru întîia oară. Dar aceste declarații de unire sunt acțiuni care pentru întîia oară pun în pericol însăși existența statului moldovenesc suveran. După cum se vede, Parlamentul, Guvernul și întreaga putere, capturate de gruparea mafiot-oligarhică din Parlament, au pornit ferm pe calea Sfatului Țării, organ de tristă faimă de model învechit, care s-a lăsat tentat de această cale cu o sută de ani în urmă.

 

Partidul Comuniștilor cere ca în regim de urgență să fie ținută o ședință specială a Parlamentului cu participarea conducătorilor Serviciului de Informare și Securitate și ai Procuraturii Generale, pentru a supune discuției această provocație antistatală fără precedent și pentru a i se da o apreciere juridică. Partidul Comuniștilor insistă ca organizatorii ei să fie cu neîntîrziere identificați și pedepsiți”.

 
5 februarie 2018
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: