Interesant mai țopăie fetele...
РУС. MOLD.
» » Interesant mai țopăie fetele...

Interesant mai țopăie fetele...

10-02-2018, 09:20
Viziuni: 126
  
Versiunea de tipar   
Interesant mai țopăie fetele...Pe scena politică din Moldova se dă un nou spectacol de avangardă cu denumirea «înfăptuiește încet «unirea».
 
Principalele figuri în acțiune — Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor. Actorii sînt absolut fără talent, respectiv, și spectacolul pe care-l urmărim este jalnic.

Subiectul s-a copt tocmai la țanc și ambele părți s-au legat de el ca scaiul. În viitorul Parlament, democrații au nevoie de un aliat. Un aliat care să preia locul ocupat, anterior, de liberali. Vorbim, aici, despre segmentul unionist. S-ar fi putut petrece și fără el, dar vezi tu scîrbă, actualul aliat — europenii populari a lui Iurie Leancă nu au șanse să se strecoare în viitoarea componență legislativă. Nici în baza listelor de partid și nici în baza circumscripțiilor uninominale. Or, ei sînt mult prea departe de popor, unde mai pui că au și un prag foarte mic de responsabilitate politică. Iată că și cîntă primarii democrați din sate ode unioniste.

Fiți de acord, ar fi fost foarte straniu dacă dodoniștii nu și-ar fi încălzit labele în baza unui subiect atît de bine picat. Dodoniștii — gata să discute ore în șir orice fel de subiecte: de la problema migrației bufnițelor pînă la sistemul de impozitare în Congo, numai să nu-și îndeplinească promisiunile electorale. Și cum în lumina activităților «patriotice», poporul ar putea să uite despre promisiunile interminabile ale socialiștilor și «alesului de tot poporul» de a transforma Moldova într-un stat de drept, funcțional, democratic și prosper. (Aici, nu știu de ce, mi-am adus aminte de bătrînul Hottabych din poveste, care a încercat să construiască un aparat de telefon, dar nu i-a ieșit nimic pentru că nu știa cum este format telefonul). Calculul socialiștilor este evident: Igor Dodon va obține profit personal — confirmarea poziției sale «pro-ruse» în fața Kremlinului și laurii «statalistului».

Așa deci, putem vedea că lupta regizată «unire» și «anti-unire» este profitabilă pentru două formațiuni politice: PDM și PSRM — partenerul mai mic al partidului de la guvernare. Isteria provocată de socialiști și democrați în jurul unirii Moldovei și României este parte a campaniei lor electorale comune.

Acum, despre cui nu este ea profitabilă. Această luptă regizată nu este profitabilă pentru toată societatea moldovenească, care așa și continuă să fie furată, săracă și umilită.

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: