Declarația făcută de Președintele PCRM, Vladimir Voronin, în ziua ședinței în plen a Parlamentului
РУС. MOLD.
» » Declarația făcută de Președintele PCRM, Vladimir Voronin, în ziua ședinței în plen a Parlamentului

Declarația făcută de Președintele PCRM, Vladimir Voronin, în ziua ședinței în plen a Parlamentului

15-02-2018, 11:44
Viziuni: 206
  
Versiunea de tipar   

 
Publicăm textul integral al respectivei Declarații:

«Astăzi, majoritatea parlamentară a refuzat încă o dată să examineze proiectul nostru de Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea faptelor de corupere politică și trădare a intereselor alegătorilor în Parlamentul Republicii Moldova. Acest proiect, practic, are de acum vechimea de doi ani. Noi l-am înregistrat la 17 februarie, 2016.

Pe parcursul acestei perioade de timp, practic, la fiecare sesiune am încercat să-l includem pe agendă. Dar acești așa-numiți democrați se tem să-l supună discuțiilor. Și iată de ce — respectiva declarație țintește în toate acele fărădelegi pe care, timp de cîțiva ani, le fac în Parlament anume democrații și aliații lor.

Țin să menționez faptul că proiectul nostru, pe lîngă momentele de condamnare, conține și un compartiment practic, care pe deplin poate deveni o bază pentru lupta reală cu asemenea fenomene, ca corupția politică și trădarea intereselor alegătorilor. Declarația obligă Parlamentul să depună toate eforturile pentru a îmbunătăți legislația în ceea ce privește contracararea acestor fenomene negative.

Corupția politică a devenit principalul instrument al politicii în Parlament, dar, totodată, și în toate structurile puterii. Faptul că deputații sunt ademeniți din fracțiuni cu ajutorul privilegiilor și banilor, practic, nici nu se ascunde. Și dacă despre bani nu se vorbește în mod deschis, funcțiile și diferitele «bonusuri» pe care le primesc transfugii e mai complicat să fie ascunse.

Astăzi, structura Parlamentului deloc nu exprimă voința poporului exprimată de acesta la alegerile din anul 2014. Partidul Democrat, care a obținut la acele alegeri doar 19 mandate, pînă astăzi a adunat 42 de deputați în fracțiunea sa, dar controlează în general majoritatea în Parlament. Astfel, după alegeri, democrații au mai mulți deputați, decît au obținut ca rezultat al alegerilor.

Refuzul majorității Parlamentului de a lua în dezbatere proiectul nostru împotriva corupției politice este o dovadă directă a vinovăției lor. De facto, asta e o recunoaștere a vinei, altfel spus, o autodenunțare. Ceea ce vorbește în mod deschis întregii noastre societăți că astăzi majoritatea parlamentară a democraților este locomotiva corupției politice și a corupției în general. Ei îi scuipă în mod deschis pe partenerii lor internaționali și structurile europene — asta deoarece declarația noastră se bazează pe Rezoluția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu nr. 2037 din 29 ianuarie, 2015, care în mod direct recomandă ca în parlamentele naționale să se lupte împotriva migrației politice, împotriva schimbării de către deputați a afilierii lor și a altor fenomene de acest gen.

După cum ne-am convins în repetate rînduri, majoritatea parlamentară permanent vorbește despre necesitatea luptei împotriva corupției, despre urmarea vectorului european. În realitate însă anume această majoritate parlamentară contribuie la coruperea politică și o sprijină, ignorează în mod grosolan angajamentele față de structurile internaționale și, principalul, — îi umilește și îi înșeală pe alegători, adică pe cetățenii țării noastre».

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: