Guvernarea își șterge picioarele de neutralitatea Moldovei ?
РУС. MOLD.
» » Guvernarea își șterge picioarele de neutralitatea Moldovei ?

Guvernarea își șterge picioarele de neutralitatea Moldovei ?

8-02-2018, 17:10
Viziuni: 376
  
Versiunea de tipar   
Guvernarea își șterge picioarele de neutralitatea Moldovei ?Majoritatea parlamentară a refuzat să includă în ordinea de zi proiectul de lege al fracțiunii comuniștilor ”Cu privire la neutralitatea permanentă a Republicii Moldova”.
 
Joi, 8 februarie, în cadrul primei ședințe plenare a Parlamentului din acest an, în contextul discuțiilor pe marginea inițiativelor guvernării pentru examinarea declarației anti-ruse, fracțiunea PCRM a reamintit majorității de la guvernare despre proiectul legii ”Cu privire la neutralitatea permanentă a Republicii Moldova”, care a fost elaborat de comuniști și înregistrat în Parlament încă la începutul anului 2015.

Așa cum a declarat deputatul fracțiunii PCRM, Elena Bodnarenco, care a prezentat inițiativa, după înregistrarea proiectului la începutul anului 2015, a fost creat chiar și un grup de lucru format din deputați membri ai diferitor fracțiuni, inclusiv,  PDM. Însă, timp de trei ani de zile, acest grup de lucru nu s-a întrunit niciodată, iar proiectul de lege în sine așa și nu a fost inclus pe agenda ședințelor plenare ale Legislativului.  

Deputații fracțiunii PCRM în Parlament au subliniat că avînd în vedere situația actuală care persistă în țară și care se incintă de putere cu ajutorul acțiunilor concrete (deschiderea oficiului NATO la Chișinău, crearea batalionului moldo-român mixt, atacurile împotriva independenței și suveranității țării), acest proiect de lege ”Cu privire la neutralitatea permanentă a Republicii Moldova” nu doar că este important, dar adoptarea lui este imperială pentru a înceta  toate ingerințele asupra independenței și suveranității Moldovei.

Cu toate acestea, majoritatea de la guvernare a ignorat și această inițiativă a comuniștilor în Parlament și a refuzat să includă chestiunea spre examinare.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: