Incompatibili cu rușinea
РУС. MOLD.
» » Incompatibili cu rușinea

Incompatibili cu rușinea

26-02-2016, 08:11
Viziuni: 1 561
  
Versiunea de tipar   
Incompatibili cu rușineaFracțiunea Partidului Comuniștilor a cerut includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului proiectul de decizie cu privire la demisia deputatului Boris Golovin, care se înscrie în grupul celor 14 legislatori transfugi din PCRM și aliați, ulterior, majorității parlamentare, în decembrie anul trecut.

 

Conform legii 

 

Pe 9 decembrie 2014, Curtea Constituțională a recunoscut drept legal mandatul deputatului Boris Golovin, ales pe listele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. În consecință, pe 31 decembrie 2015, deputatul Golovin a fost numit în funcția de director al Centrului Național de Medicină de Urgență în rezultatului unui concurs desfășurat de Ministerul Sănătății.

  

Funcția de director a instituției sus menționate este incompatibilă cu funcția de deputat și, n conformitate cu legislația n vigoare, Golovin era obligat să renunțe la una din funcții în decurs de 30 de zile. 

 

Deputatul comunist, Oleg Reidman a declarat că normele legislative prevăd întreruperea contractului pentru depășirea incompatibilității, dar nu sistarea acestuia. El a subliniat că ”nu există o asemenea normă legală pentru un deputat – sistarea împuternicirilor anumitei funcții în afara Parlamentului”.

 

Între timp, ”avocații” lui Golovin au declarat că, potrivit Constituției Republicii Moldova, colegul lor transfug deține legal mandatul de deputat. Spicherul Parlamentului, Andrain Candu a cerut lămuriri președintelui Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități – Raisa Apolschi, care a remarcat că, în cadru ședinței comisiei, proiectul propus de comuniști nu a fost examinat. În consecință, președintele Parlamentului a solicitat examinarea chestiunii în cadrul comisiei de profil, vineri, 26 februarie, pentru a fi stabilit un răspuns clar. 

 

Trădătorii nu au loc în funcții de conducere

  

Fracțiunea PCRM a solicitat, de asemenea, excluderea din componența Biroului Permanent a Parlamentului foștii deputați comuniști – Artur Reșetnicov și Violeta Ivanov și de a include în componența Biroului șefa fracțiunii PCRM- Ina Șupac. ”Reșetnicov și Ivanov nu mai sunt membri ai fracțiunii Partidului Comuniștilor. De aceea, venim cu propunerea ca în Biroul Permanent al Parlamentului să fie inclusă Ina Șpac, în calitatea sa de președinte a fracțiunii PCRM. Potrivit Regulamentului Parlamentului, orice membru al Biroului poate fi exclus cu votul majorității fracțiunii care l-a înaintat”, a declarat deputatul comunist, Elena Bodnarenco.

  

Spicherul Andrian Candu a împuternicit Comisia juridică, numiri și imunități să dea o încheiere pe marginea acestei chestiuni. 

 

De asemenea, în cadrul ședinței, președintele fracțiunii PCRM Ina Șupac a cerut examinarea solicitării fracțiunii, care a fost expediată pe numele președintelui Parlamentului încă în decembrie 2015 și care prevede demisia lui Vladimir Vitiuc din funcția de vicepreședinte al Legislativului.
  
Marina Țurcan

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: