Fără trădători
РУС. MOLD.
» » Fără trădători

Fără trădători

29-01-2016, 14:02
Просмотров: 2 762
  
Версия для печати   
Fără  trădătoriLa perfida trădare, comuniştii au reacţionat cu neîntîrziere, alegînd la funcţia de conducători ai comitetelor raionale oameni cu adevărat demni

 

Pe 21 decembrie 2015, 14 deputaţi din partea PCRM au declarat că părăsesc fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor şi creează aşa-numita «platformă social-democratică» împreună cu Partidul Democrat, cel care, de rînd cu alte formaţiuni ale coaliţiei guvernante, e vinovat de faptul că Moldova a ajuns într-o criză profundă. Practic, asta s-a întîmplat imediat după încheierea conferinţelor de dare de seamă şi alegeri, unde fiecare comitet raional a ales liderii de partid locali. Din cei 14 deputaţi trădători, 8 erau prim-secretari ai organizaţiilor raionale de partid.

 

De acum la 22 decembrie, PCRM a desfăşurat Plenara a XVII-ea a Comitetului Central, la care, conform deciziei adoptate în mod unanim, din rîndurile Partidului Comuniştilor din Republica Moldova au fost excluşi trădătorii — Violeta Ivanov, Artur Reşetnicov, Igor Vremea, Galina Balmoş, Corneliu Mihalache, Anatolie Gorilă, Anatolie Zagorodnîi, Elena Gudumac, Victor Mîndru, Petru Porcescu, Vladimir Vitiuc, Serghei Stati, Boris Golovin, Alexandr Banicov.


În teritoriu, comuniştii, de asemenea într-un timp foarte scurt, au organizat plenare extraordinare ale comitetelor raionale, în cadrul cărora au fost aleşi noi secretari.

 

Botanica


Pe 24 decembrie, comitetul raional al PCRM din sectorul Botanica al capitalei s-a întrunit la o plenară extraordinară, la care comuniştii au discutat situaţia creată. Conform deciziei adoptate de plenară, cu majoritatea de voturi, fostul prim-secretar al acestui comitet raional a fost exclus din componenţa CR al PCRM din sectorul Botanica.


Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, care a participat la plenara CR al PCRM din sectorul Botanica, l-a propus la funcţia de prim-secretar al acestei organizaţii de partid pe tovarăşul Nicolae Rusol, care pînă la asta a fost secretar pentru ideologie, respectiva candidatură fiind acceptată unanim de către membrii comitetului raional din sectorul Botanica. În calitate de secretar pentru ideologie a fost ales Vladimir Burdeniuc.


Cahul


O plenară extraordinară a organizat pe 25 decembrie şi organizaţia de partid din raionul Cahul. În cadrul plenarei a fost pusă în discuţie situaţia creată în acest comitet raional şi în PCRM în ansamblu. Anatolie Gorilă, fost prim-secretar al respectivei organizaţii, cu majoritatea de voturi ale comuniştilor prezenţi, a fost exclus din componenţa CR Cahul al PCRM.

 

La plenară a participat şi Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor. El l-a propus la funcţia de prim-secretar pe tovarăşul Petru Burlacu, pînă la asta secretar pentru ideologie. Comuniştui cahuleni au aprobat candidatura acestuia în mod unanim.

 

Rîşcani


Un nou lider şi-au ales şi comuniştii din sectorul Rîşcani al capitalei. Este vorba despre Serghei Zavorotico. Respectiva candidatură, propusă de preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a fost votată unanim de membrii comitetului raional din sectorul Rîşcani. Conform hotărîrii plenarei, fostul prim-secretar Serghei Stati a fost eliberat din funcţie şi exclus din componenţa CR al PCRM din sectorul Rîşcani al capitalei.

 

Glodeni


Pe 26 decembrie trecut, comuniştii comitetului raional Glodeni al PCRM au desfăşurat o plenară extraordinară, pentru a lua în dezbatere situaţia ce s-a creat în comitetul raional şi în Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Conform hotărîrii luate de plenară, Elena Gudumac, fost prim-secretar, a fost eliberată din funcţie şi exclusă din componenţa CR Glodeni al PCRM. Veaceslav Nigai, membru al Comitetuluin Executiv Politic al CC al PCRM, care a participat la plenară, l-a propus la funcţia de prim-secretar al acestei organizaţii raionale de partid pe tovarăşul Boris Ştepu. Comuniştii comitetului raional Glodeni au susţinut unanim candidatura propusă.


Străşeni


În conformitate cu decizia Plenarei CC al PCRM din 22 decembrie trecut, pe 27 decembrie, comitetul raional Străşeni al PCRM a organizat o plenară extraordinară, la care a participat şi Vladimir Voronin, preşedinte al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Comuniştii străşeneni au supus discuţiilor situaţia ce s-a creat în comitetul raional şi în Partidul Comuniştilor, luînd decizia să-l elibereze pe Petru Porcescu din funcţia de prim-secretar al CR Străşeni al PCRM şi să-l elimine din componenţa comitetului raional al partidului. La funcţia de prim-secretar al respectivului comitet raional a fost ales Petru Filip.

 

Centru


Pe 28 decembrie trecut, comitetul raional al PCRM din sectorul Centru al capitalei s-a întrunit la o plenară extraordinară, pentru a discuta situaţia ce s-a creat în comitet. La desfăşurarea ei a participat şi Vladimir Voronin, preşedinte al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Conform deciziei luate de plenară, cu majoritatea de voturi a celor prezenţi, Victor Mîndru a fost eliberat din funcţia de prim-secretar al CR Centru al PCRM şi exclus din componenţa comitetului raional. La funcţia de prim-secretar al acestui comitet raional a fost ales Dmitri Bicec, iar în calitate de secretar pentru ideologie — Ludmila Boedji.

 

Bălţi


Comitetul municipal Bălţi al PCRM a desfăşurat o plenară extraordinară pe 29 decembrie trecut. În cadrul acesteia, au fost examinate sarcinile privind îndeplinirea Hotărîrii Plenarei a XVII-ea a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, care a participat la plenară, a ţinut un discurs în faţa comuniştilor bălţeni, dînd celor prezenţi explicaţii referitoare la Hotărîrea Plenarei CC al PCRM din 22 decembrie.


După discuţiile despre situaţia creată în comitetul municipal al PCRM, membrii CM Bălţi al PCRM au decis unanim ca Vladimir Vitiuc să fie exclus din componenţa comitetului municipal Bălţi al PCRM şi eliberat din funcţia de prim-secretar al acestuia. De asemenea în mod unanium s-a decis ca C. Mihailov să fie eliberat din funcţia de secretar pentru munca organizatorică, iar O. Mahu — din funcţia de secretar pentru ideologie, ambii find excluşi din componenţa biroului CM Bălţi al PCRM.


La funcţia de prim-secretar al comitetului municipal Bălţi al PCRM a fost ales Serghei Rubţov, de secretar pentru muncă organizatorică — Said-Mahamed Amaev, de secretar pentru ideologie — Lilia Menuhova.

 

Briceni


În ziua de 10 ianuarie 2016, la Briceni a avut loc o adunare raională a comuniştilor.


Vladimir Voronin, preşedinte al PCRM, care a participat la respectiva adunare, a ţinut un discurs în faţa comuniştilor briceneni, în scopul de a le explica detaliat motivele din care a apărut necesaitatea alegerii unei noi conduceri a comitetului raional de partid. Anterior, prin decizia Comitetului Executiv Politic din 29 decembrie 2015, pentru zădărnicirea desfăşurării adunărilor de partid de dare de seamă şi alegeri şi a conferinţei raionale de partid, în temeiul art.6 al Statutului PCRM, fostul prim-secretar al comitetului raional Briceni al PCRM, Aliona Babiuc, a fost exclusă din rîndurile Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Comuniştii din Briceni au discutat situaţia creată în organizaţia raională de partid, propunînd o nouă componenţă a comitetului raional Briceni al PCRM. Prim-secretar al comitetului raional a fost ales Veaceslav Iachimciuc, secretari ai CR Briceni al PCRM — Svetlana Colobcova şi Anatolie Galcenco.

 

Marina Țurcan

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: