S-au făcut totaluri
РУС. MOLD.
» » S-au făcut totaluri

S-au făcut totaluri

4-12-2015, 10:54
Просмотров: 1 640
  
Версия для печати   
S-au făcut totaluriÎn organizaţiile primare de partid ale PCRM s-a încheiat campania de dare de seamă şi alegeri


 
 
Prin decizia Comitetului Executiv Politic al CC din 16 septembrie, au fost stabilite termene de desfăşurare a adunărilor de dare de seamă şi alegeri în adunările primare de partid, a conferinţelor raionale şi a adunărilor generale raionale ale comuniştilor.

Pentru desfăşurarea adunărilor de dare de seamă şi alegeri în organizaţiile primare de partid, a fost acordat un termen de două luni — de la 1 octombrie pînă la 30 noiembrie. Dările de seamă şi alegerile trebuiau să fie precedate de o verificare a numărului de membri de partid în toate organizaţiile primare. Majoritatea comitetelor raionale de partid au manifestat atitudine responsabilă faţă de realizarea obiectivelor trasate de Comitetul Central.

Termenele planificate ale desfăşurării adunărilor au fost respectate în toate organizaţiile primare de partid din 27 comitete raionale. A rămas ca în 13 comitete raionale să aibă loc 59 adunări de dare de seamă şi alegeri.

Dări de seamă şi alegeri fără amînări şi fără zădărniciri ale adunărilor s-au desfăşurat în 5 raioane: Botanica (Chişinău), Bălţi, Orhei, Făleşti, Ciadîr-Lunga. Cîte o amînare a adunărilor de dare de seamă şi alegeri a fost în 6 comitete raionale: Centru (Chişinău), Călăraşi, Căuşeni, Străşeni, Taraclia, Hînceşti.

18 comitete raionale au efectuat verificarea numărului comuniştilor, celelalte făcînd această verificare în procesul adunărilor de dare de seamă şi alegeri; 26 de comitete raionale au prezentat la CC graficul de organizare a adunărilor pe întreaga perioadă a respectivei campanii.

Cu o prezenţă relativ înaltă (mai mult de 80 la sută) s-au desfăşurat adunările în 5 raioane: Edineţ, Cahul, Rezina, Soroca (93 la sută), Hînceşti.

Pe parcursul adunărilor, la dezbaterile rapoartelor prezentate de secretarii organizaţiilor de partid au participat 59 la sută din cei prezenţi (în medie, cîte 5 vorbitori la o adunare).

În 9 raioane, în cadrul unei adunări au luat cuvîntul cîte 6 oameni. Cel mai activ spirit l-au manifestat comuniştii din raioanele: Străşeni — cîte 7 oameni, Ocniţa — cîte 8 oameni, Căuşeni — cîte 9 vorbitori la fiecare adunare.

În perioada de dare de seamă şi alegeri, în rîndurile partidului au intrat 259 de persoane. În 8 organizaţii raionale de partid au fost primiţi de la 10 pînă la 37 de oameni: Hînceşti — 37, Căuşeni — 33, Dubăsari — 32, Ocniţa — 25, Făleşti — 21, Criuleni — 14, Cantemir — 10 şi Străşeni — 10.

La lucrările a 443 de adunări au participat membri ai Comitetului Executiv Politic al CC, deputaţi ai fracţiunii PCRM în Parlament. La majoritatea adunărilor au luat parte şi prim-secretarii comitetelor raionale de partid.

În cadrul adunărilor de dare de seamă şi alegeri, comuniştii au făcut 75 de observaţii critice şi propuneri la adresa CC. Au survenit propuneri şi din partea a 17 comitete raionale de partid. Cel mai mare număr din acestea (18) au venit din raionul Cahul. Toate doleanţele şi propunerile vor fi recapitulate, iar în baza unora din ele vor fi luate decizii corespunzătoare.
 
Aparatul CC
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: