Lupta continuă
РУС. MOLD.
» » Lupta continuă

Lupta continuă

11-12-2015, 10:52
Просмотров: 1 375
  
Версия для печати   
Lupta continuăOcniţa: în ciuda presiunilor aplicate împotriva lor, comuniştii raionului continuă să fie o echipă unită. 


La Ocniţa, a XII-ea conferinţă raională de dare de seamă şi alegeri a întrunit mai mult de 100 de delegaţi. Discuţiile în cadrul acestui forum de partid au fost constructive şi pline de conţinut. Comuniştii, prin prisma dificilei lupte politice, au analizat catastrofa socială şi economică din Moldova, menţionînd mai ales faptul că, fără nici o exagerare, cetăţenii trebuie să depună eforturi extraordinare pentru a supravieţui în condiţiile de astăzi, înfruntînd cu mare greu încercările de care se ciocnesc zi de zi.

 

În organizaţia raională de partid Ocniţa se află la evidenţă 504 comunişti. În raportul său, prim-secretarul Ion Tomai a menţionat că, în ciuda colosalelor presiuni din partea oponenţilor şi a puterii centrale, în ciuda eforturilor depuse de socialişti şi de partidul lui Usatîi, nimeni din ei nu a putut să distrugă organizaţia raională de partid.


Mai mult decît atît, comuniştii au reuşit nu numai să păstreze comitetul raional, organizaţiile primare şi pe toţi oamenii, ci şi să obţină anumite rezultate în dezvoltarea raionului Ocniţa. Totodată, creşte şi un schimb destoinic — pionierii din oraşul Ocniţa şi din satul Unguri, acumulează forţe şi organizaţia comsomolistă. Iată unde e adevărata rezervă a partidului, chezăşia dezvoltării lui stabile şi în continuare!


Paralel cu succesele, pe parcursul conferinţei s-a vorbit şi despre lipsurile în activitatea comitetului raional Ocniţa şi a organizaţiilor primare de partid. Delegaţii la conferinţă au făcut propuneri concrete la adresa viitoarei componenţe a comitetului raional, dar şi la cea a Comitetului Central. Totodată, prim-secretarul CR Ocniţa al PCRM a subliniat că, în perioada de dare de seamă, întrucîtva a slăbit munca politică şi de masă în mijlocul alegătorilor, a încetinit ritmul creşterii rîndurilor partidului — timp de doi ani, organizaţia raională de partid s-a mărit doar cu 80 de membri.


În cadrul dezbaterilor, delegaţii la conferinţă au remarcat faptul că electoratul de stînga, care, în mod tradiţional, la alegeri îi sprijinea pe comunişti, a fost capturat de alte formaţiuni politice. Potrivit celor care au luat cuvîntul, mulţi alegători sunt dezorientaţi de îndemnurile şi nenumăratele placarde ale socialiştilor, în care aceştia declară că Rusia sprijină Moldova, că ea a promis să ne ajute să vindem merele noastre pe pieţele ei, să deschidă noi locuri de muncă etc.


Dar, au relatat comuniştii, foarte degrabă locuitorii raionului au rămas dezamăgiţi de această politică. S-a dovedit că preşedintele raionului nu are studii superioare, doar a absolvit un tehnicum, că el nu posedă potenţialul necesar pentru a fi un bun organizator, administrator şi manager. Oamenii sunt indignaţi că noua conducere a raionului nu are un plan concret de dezvoltare a raionului, nu are o anumită strategie în activitatea sa. Ca rezultat, întreaga muncă, responsabilitate şi toate problemele raionului au căzut pe umerii vicepreşedinţilor. Din fericire pentru raion, ambii sunt reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor, ceea ce înseamnă că cetăţenii, cum se spune, pot dormi liniştiţi. Astăzi raionul Ocniţa se dezvoltă şi se ţine pe o temelie trainică, aceasta fiind creată de fostul preşedinte al raionului, Ivan Tomai, şi de echipa Partidului Comuniştilor, partid ce a guvernat ţara timp de 8 ani.


La lucrările conferinţei a participat Maria Postoico, membru al Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM, deputat în Parlament, şi referentul CC, Oleg Mantorov. În luarea sa de cuvînt, Maria Postoico a menţionat că nou-alesul comitet raional de partid trebuie să-şi concentreze eforturile asupra consolidării în continuare şi creşterii rîndurilor organizaţiei raionale de partid, activizării muncii cu activul de partid şi cu organizaţiile primare de partid în scopul îndeplinirii sarcinilor trasate de PCRM.


«Doar activînd împreună, vom putea schimba în bine viaţa pe care o trăim, nu vom permite ca ţara să ne fie fărîmiţată în bucăţi. Oamenii înţeleg acest lucru şi deseori ne vorbesc despre asta: ţara se mai ţine doar datorită comuniştilor. Iată ce trebuie să preţuim şi să păstrăm cu toţii împreună. Bineînţeles, doar cu speranţele nu vei avea o viaţă sătulă, însă realizarea planurilor, scopurilor şi sarcinilor depinde numai de însuşi om», a subliniat Maria Postoico.


În rezoluţia adoptată, delegaţii conferinţei a XII-ea de dare de seamă şi alegeri a organizaţiei raionale de partid Ocniţa în mod unanim au apreciat activitatea comitetului raional Ocniţa al PCRM drept satisfăcătoare. Au fost planificate şi obiective pentru viitor: consolidarea unităţii organizatorice şi ideologice în rîndurile comuniştilor; perfecţionarea muncii de selectare, pregătire şi repartizare a cadrelor, ţinîndu-se cont de situaţia din raion şi din ţară; înfăptuirea unei munci ideologice active în midjlocul populaţiei, explicîndu-i adevăratele cauze a ceea ce se întîmplă în ţară în aspect social, economic şi politic.


În cadrul conferinţei de partid, comuniştii au ales organele de conducere ale organizaţiei raionale, precum şi delegaţi la Congresul VIII al PCRM. În noua perioadă de dare de seamă, ei au încredinţat conducerea comitetului raional lui Andrei Ţopa. Ca secretar pentru munca organizatorică a fost ales Ivan Zaharco, iar pentru cea ideologică — Angela Crucichevici.

 

Marina Țurcan

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: