Sarcina e de a reveni la putere
РУС. MOLD.
» » Sarcina e de a reveni la putere

Sarcina e de a reveni la putere

18-12-2015, 14:56
Просмотров: 1 195
  
Версия для печати   
Sarcina e de a reveni la putereStrăşeni: Unul din scopurile activităţii partidului este 

de a reveni la putere şi a promova interesele alegătorilor, a apăra drepturile poporului Moldovei


La Străşeni a avut loc a XIII-ea Conferinţă raională de partid de dare de seamă şi alegeri, la care au participat 142 de delegaţi.Prezenţa la conferinţă a fost de o sută de procente a delegaţilor aleşi. Ea s-a desfăşurat într-o atmosferă constructivă. La lucrările ei a participat şi Galina Balmoş, membru 

al Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM, deputat în Parlament.

 

Martori ai unor evenimente importante

 

În ziua conferinţei, 12 oameni au primit carnete de partid. Noii membri ai PCRM sunt cu noroc — chiar din primele zile ale vieţii lor de partid, ei au fost martorii desfăşurării principalei adunări de partid a raionului. Ei au avut posibilitate să-i asculte pe tovarăşii săi de partid, să se simtă participanţi la evenimentul ce s-a produs în faţa lor.


Petru Porcescu, prim-secretar al organizaţiei raionale de partid, în raportul său prezentat la conferinţă a vorbit despre atmosfera politică din ţară, despre complicata situaţie social-economică în care se află Moldova. De asemenea, prim-secretarul şi-a făcut o dare de seamă cu privire la activitatea organizaţiei raionale a PCRM.


După cum a subliniat Petru Porcescu, de la Partidul Comuniştilor oamenii aşteaptă ca el să participe la guvernarea statului, şi asta şi din cauza că printre actualii miniştri şi funcţionari departamentali sunt foarte puţini profesionişti. În plus, spre deosebire de reprezentanţii altor partide, comuniştii se bucură de încrederea oamenilor. Îndeosebi a acelora care sunt capabili să compare rezultatele guvernării PCRM cu cele ale partidelor venite la putere în anul 2009.


Pe de altă parte, canalele televizate «de buzunar» ale partidelor politice adversare alPCRM prezină activitatea Partidului Comuniştilor într-o manieră schimonosită. Şi nu-i de mirare. Actuala guvernare, care posedă, practic, toate mijloacele de informare în masă din ţară, urmăreşte anume scopul de a-i crea Partidului Comuniştilor o imagine neatrăgătoare.


Respectivul fapt s-a reflectat în mod direct asupra rezultatelor ultimilor alegeri în organele locale ale puterii. Din partea PCRM, în raionul Străşeni a fost ales doar un primar şi un vicepreşedinte al raionului. Şi asta în situaţia în care în întreg raionul, în care sunt 27 de primării, activează 33 de organizaţii primare ale Partidului Comuniştilor. Pe parcursul campaniei electorale din vara trecută, în al doilea tur au trecut 7 candidaţi din partea PCRM, dar rezultatul final al alegerilor n-a îndreptăţit aşteptările.


Această stare de lucruri a fost examinată şi la o şedinţă a biroului comitetului raional. Analiza situaţiei ne-a demonstrat că trebuie să acordăm o atenţie mai mare muncii noastre în mijlocul alegătorilor.


La acest lucru au atras atenţia pe parcursul conferinţei şi comuniştii care au luat cuvîntul în cadrul dezbaterilor. Ei au subliniat că alegerile locale sunt rezultatul muncii de zi cu zi a organizaţiilor primare. Unul din scopurile activităţii de partid este de a reveni la putere şi a promova interesele alegătorilor, de a apăra dreptrurile poporului Moldovei, de a realiza programul partidului. Dar trebuie să fie luat în calcul faptul că, spre deosebire de reprezentanţii altor partide, comuniştii nu cumpără voturile alegătorilor şi le este mult mai greu, dar, totuşi, ei, cum se spune, nu-şi vînd cinstea şi onoarea. În acest context, s-a mai subliniat că, spre deosebire de oponenţii săi, agitatorii din partea PCRM lucrează nu pentru salariu, ci pentru idee, ceea ce în timpurile noastre este pe de-a dreptul egalabil cu o faptă eroică.


Totodată, comuniştii care au luat cuvîntul au recunoscut că organizaţiile lor de partid trebuie să manifeste un spirit mai activ şi că, în general, în societate se simte o dezorientare, o neîncredere în ziua de mîine.


Trădătorii nu au loc în partid


În raportul său, prim-secretarul comitetului raional Străşeni a informat că, în perioada de dare de seamă, în organizaţia raională de partid au fost primiţi 88 de noi membri. E un număr mai mic decît cel din anii cînd la guvernare se afla PCRM, dar oamenii care intră în rîndurile acestui partid atunci cînd el se află în opoziţie fac acest pas în mod conştient, fără scopuri egoiste. Ceea ce este o faptă care merită tot respectul.


În prezent, organizaţia raională de partid din Străşeni numără 629 de comunişti. În perioada de dare de seamă, numărul lor s-a micşorat cu 106. O parte din aceştia sunt cetăţeni care s-au mutat cu traiul peste hotare, o parte au decedat, iar 24 de oameni au fost excluşi din rîndurile partidului. Acestea sunt dintre cei care au trădat partidul, şi asta s-a întîmplat în cele mai responsabile perioade electorale. Pentru ei, interesele personale sunt mai presus de cele obşteşti.

 

Eficienţa interacţiunii

 

În finalul conferinţei, ca prim-secretar în mod unanim a fost reales Petru Porcescu, cel care conduce organizaţia raională din Străşeni de acum 10 ani la rînd. Ca secretar pentru munca organizatorică de asemenea a fost reales Parfentie Ursu, iar ca secretar pentru ideologie — Ludmila Cube. A fost aleasă şi componenţa comitetului raional în număr de 31 de comunişti. La Congresul VIII al PCRM, organizaţia raională de partid a delegat 11 comunişti.

 

Prin hotărîrea conferinţei raionale de dare de seamă şi alegeri, activitatea comitetului raional a fost apreciată ca satisfăcătoare. În hotărîre se indică faptul că principala sarcină a comitetului raional şi a organizaţiilor primare rămîne creşterea şi consolidarea organizaţiei de partid, instruirea şi educarea ideologică a comuniştilor.

 
Este necesar de a continua practica ce s-a arătat a fi pozitivă de a numi din componenţa biroului comitetului raional responsabili pentru activivitatea organizaţiilor primare, şi asta în scopul de a spori eficienţa interacţiunii interne. Şi anume: a audia în cadrul şedinţelor biroului dările de seamă ale secretarilor OPP, ale membrilor biroului şi ale aleşilor locali, a organiza şedinţe plenare ale comitetului raional în format lărgit, cu invitarea activului de partid; a organiza zile politice unice; a colabora cît se poate de eficient cu organizaţiile de veterani, de tineret, de femei şi cu alte organizaţii obşteşti apropiate PCRM din punct de vedere ideologic.
 
Ana Vetrova
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: