Oamenii demni ai partidului
РУС. MOLD.
» » Oamenii demni ai partidului

Oamenii demni ai partidului

25-12-2015, 13:47
Просмотров: 2 307
  
Версия для печати   
Oamenii demni ai partidului Organizaţia raională Dubăsari a PCRM şi-a desfăşurat conferinţa de partid de dare de seamă şi alegeri

Raionul Dubăsari, cu centru raional în satul Coşniţa, este unul din cele mai puţin numeroase. Din componenţa lui fac parte 15 sate întrunite în 11 primării, însă din componenţa organizaţiei de partid fac parte destul de mulţi comunişti — 393 — , printre care sunt foarte mulţi tineri. Cea de a XII-ea conferinţă s-a desfăşurat într-o atmosferă festivă la baza de odihnă «Prietenie».

 

Suntem mulţi, iar pe viitor vom fi şi mai mulţi


În ziua cînd a avut loc acest forum de partid, pe 19 decembrie, Moldova a marcat una din cele mai mari sărbători creştine, însă acest fapt nu s-a reflectat nicicum asupra lucrărilor conferinţei. Delegaţii şi-au concentrat atenţia asupra luărilor de cuvînt de către tovarăşii lor de partid, precum şi asupra raportului prezentat de prim-secretarul comitetului raional de partid, Grigore Policinschi.


Înainte de începutul lucrărilor conferinţei, delegaţii au fost salutaţi de colective folclorice de copii cunoscute nu numai în raion, ci şi în afara lui. După care a urmat unul din cele mai plăcute şi solemne momente — înmînarea carnetelor de partid. Noii membri ai partidului au fost prezentaţi de secretarii organizaţiilor primare. Merită a fi menţionat faptul că printre cei care au intrat în rîndurile partidului au fost mulţi tineri, dar, de fapt, şi printre delegaţii la conferinţă prezenţi în sală era foarte mult tineret. În total, în perioada campaniei de dare de seamă şi alegeri şi-au exprimat dorinţa de a deveni membri ai PCRM 48 de persoane, majoritatea dintre care şi-au primit carnetele de partid în sunete de fanfară anume la această conferinţă de dare de seamă şi alegeri. Credem că merită să mai spunem că cel mai tînăr membru al organizaţiei de partid din raionul Dubăsari, şi anume Adriana Acsentieva, are doar 18 ani. Cel mai în vîrstă dintre delegaţii la conferinţă a fost Iosif Terentiev, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Pentru a participa la conferinţă au fost aleşi 133 de delegaţi, dintre care au avut posibilitatea să fie prezenţi 104.

 

În muncă este important rezultatul

 

În prima parte a raportului său, secretarul a caracterizat situaţia deloc simplă din ţară, situaţie care duce poporul la o sărăcire şi mai mare. Politicienii de la putere continuă debandada, aşa încît ţara nu are perspectiva de a întrevedea o luminiţă la capătul tunelului. În această situaţie, Partidului Comuniştilor, care se află în opoziţie, îi vine deosebit de greu să activeze.


O parte importantă a raportului primului secretar Grigore Policinschi a constituit-o darea de seamă despre munca efectuată de organizaţie în perioada campaniei electorale. Tututor le este bine cunoscut faptul că, în ultimii ani, alegerile în Mol­dova se desfăşoară cu mari încălcări. Anume de aceea comuniştii se văd impuşi să-şi optimizeze activitatea. Pentru comuniştii din organizaţia raională de partid Dubăsari, luînd în calcul instabilitatea situaţiei social-economice şi politice din ţară, totalul alegerilor locale a fost mai mult decît satisfăcător. Candidaţii din partea comuniştilor au cîştigat alegerile în 6 din cele 11 primării. Este vortba despre primăriile din satele Coşniţa, Doroţcaia, Corjova, Molovata Nouă, Holercani şi Molovata. Pentru o comparaţie: în anul 2011, în raionul Dubăsari, la alegerile pentru funcţia de primar, au cîştigat doar 2 candidaţi din partea PCRM.


Prim-secretarul a subliniat şi faptul că rezultatele alegerilor demonstrează un lucru cert: alegătorii nu şi-au pierdut încrederea în comunişti, iar comuniştii au în acest raion o bună rezervă de cadre. Dar noi trebuie să-i ajutăm pe primarii noştri să-şi traducă în fapt programele electorale şi, de asemenea, să pregătim noi cadre pentru activitatea în continuare în organele de administrare publică locală.

 

Cei mai buni dintre cei mai buni

 

Alegerea noii componenţe a comitetului raional şi a biroului a decurs foarte activ şi în spirit democratic. Fiecare delegat a avut posibilitatea să-şi exprime liber opinia sa, fiind ascultat cu atenţie de tovarăşi. Şi cînd se adună împreună mulţi oameni demni, nu este uşor să-i alegi pe cei mai buni dintre cei mai buni.


Iniţial s-a propus componenţa comitetului raional să aibă 35 de oameni, dar cînd a început examinarea candidaturilor, s-a dovedit că numărul lor este mai mare. Şi atunci s-a decis: componenţa comitetului raional să fie mărită pînă la 41 de membri, doar fiecare organizaţie primară doreşte să participe la activitatea comitetului raional de partid. Una din cele mai numeroase OPP a fost prezentată de satul Doroţcaia, din care fac parte 122 de comunişti.

 

În componenţa biroului comutetului raional s-au propus mai întîi 11 comunişti, după care s-a ajuns la 15, din considerentul ca din birou să facă parte secretarii tuturor organizaţiilor primare, deoarece astfel se va lucra mai eficient.


Ca prim-secretar al comitetului raional de partid Dubăsari a fost în mod unanim reales Grigore Policinschi. Secretarul pentru ideologie Piotr Porubin şi cel pentru muncă organizatorică Violeta Stratulat au fost aleşi cu majoritatea de voturi. Activitatea comitetului raional de partid a fost apreciată ca satisfăcătoare.


La lucrările Congresului VIII al PCRM, din partea organizaţiei de partid a raionului Dubăsari au fost delegaţi 8 comunişti. Aceasta va fi una dintre cele mai numeroase delegaţii, însă totuna asupra numărului ei s-a discutat îndelung. S-a dorit foarte mult ca, alături de comuniştii cu experienţă, la principalul forum al partidului să participe şi comunişti tineri. În final, s-a decis că tineretul va fi reprezentat la congres de către Alexei Gafel, primarul în vîrstă de 29 de ani din comuna Coşniţa. La conferinţă a avut loc şi comasarea a două organizaţii primare — OPP din satul Pohrebea a intrat în componenţa OPP din satul Coşniţa. Unirea acestor două organizaţii primare s-a considerat raţională, deoarece respectivele sate fac parte din aceeaşi comună.

 

Natalia Ustiugova

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: