Fără explicaţii
РУС. MOLD.
» » Fără explicaţii

Fără explicaţii

28-05-2016, 09:35
Viziuni: 847
  
Versiunea de tipar   
Fără explicaţiiMajoritatea parlamentară a exclus de pe ordinea de zi proiectul legii cu privire la stabilirea pensiei de bază

Joi, 26 mai, parlamentul Moldovei a aprobat solicitarea unui grup de deputaţi cu privire la excluderea de pe ordinea de zi a proiectului de lege Nr.3 din 21 ianuarie 2015, cu privire la introducerea modificărilor şi completărilor în unele acte legislative. Este vorbă despre stabilirea sumei fixe echivalente pentru toţi beneficiarii.

 

În cadrul dezbaterilor pe marginea acestei chestiuni, reprezentanta majorităţii parlamentare din partea Partidului Democrat, Valentina Stratan nu a vociferat motivele concrete pentru care proiectul cu pricina ar trebui să fie exclus de pe ordinea de zi.

 

Deputatul PCRM şi preşedintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie — Oxana Domenti a specificat că o atare atitudine faţă de cetăţenii Republicii Moldova este inadmisibilă.

 

«Societatea moldovenească aşteaptă această lege. Ea va ajuta la soluţionarea problemelor legate de plăţile suplimentare.

 

Fracţiunea (PCRM — red. ) primeşte, zilnic, zeci de apeluri, oamenii ne roagă să aprobăm această lege. Din numele fracţiunii, insist ca această lege să fie adoptată pînă a fi pus în dezbatere proiectul bugetului de stat pentru 2016. Remarc că există toate avizele necesare. În toată această perioadă, la comisie nu a parvenit nici un amendament nou, care ar fi necesitat noi dezbateri. Fracţiunea Partidului Comuniştilor insistă ca proiectul de lege să fie supus dezbaterilor astăzi», a declarat Oxana Domenti.

 

Cu toate acestea, majoritatea parlamentară, în număr de 51 de deputaţi, a votat pentru excluderea proiectului de pe ordinea de zi, fapt ce a generat indignarea deputaţilor comunişti.

 

Reamintim, pe 21 ap­rilie, Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de lege elaborat de deputaţii fracţiunii Partidului Comuniştilor, care prevede stabilirea pensiei de bază. În opinia deputaţilor comunişti, aprobarea acestei iniţiative legislative va face ca procesul de achitare a pensiilor să fie mult mai echitabil.
 
Marina Țurcan
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: