Conducerea Parlamentului a încălcat drepturile deputaților — Reidman
РУС. MOLD.
» » Conducerea Parlamentului a încălcat drepturile deputaților — Reidman

Conducerea Parlamentului a încălcat drepturile deputaților — Reidman

20-01-2016, 16:19
Viziuni: 2 087
  
Versiunea de tipar   
Conducerea Parlamentului a încălcat drepturile deputaților — ReidmanConducerea organului legislativ a încălcat drepturile mai multor deputați prin faptul că nu i-a anunțat în timpi utili despre convocarea ședinței plenare în data de 20 ianuarie pentru ora 16.00.

 

La acest lucru s-a referit, în debutul ședinței, deputatul PCRM — Oleg Reidman. Pe ordinea de zi a ședinței figura o singură chestiune — învestirea Guvernului în frunte cu Pavel Filip.

 

Reidman a specificat că ședința cu pricina nu ar trebui să se numească «specială» ci «extraordinară», întrucît, «Parlamentul a avut la dispoziție doar două ore pentru a se convoca». Reidman a menționat că, în acest fel, conducerea Legislativului a privat mai mulți deputați de dreptul de a participa la dezbaterile pe marginea programului și a listei candidaților pentru fotoliile de miniștri în noul Guvern.


Pe 20 ianuarie, Parlamentul a examinat chestiunea cu privire la confirmarea Cabinetului de miniștri în frunte cu unul dintre liderii Partidului Democrat, Pavel Filip.

Anterior, presa, cu trimitere la declarațiile candidatului la funcția de premier, scria că învestirea noului Cabinet ar putea avea loc pînă la sfîrșitul săptămnii curente. Astăzi, Pavel Filip a prezentat în plen lista nominală a candidaților pentru șefia ministerelor.

 

Tot astăzi, Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a emis o declarație oficială în care specifică că fracțiunea PCRM «nu va acorda vot de încredere respectivei componenţe a cabinetului de miniştri». Comuniștii și-au motivat această decizie prin faptul că «de acum încolo, Parlamentul nu mai este reprezentant al poporului, de aceea nu are dreptul să acţioneze din numele lui».


«Este important să fie subliniat şi faptul că această cumpărare obraznică şi făţişă a unor grupuri mari de deputaţi a condus la resetarea structurii politice a Parlamentului şi ea de acum nu mai corespunde voinţei exprimate de cetăţeni la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Aceşti transfugi şi cumpărătorii lor au transformat organul reprezentativ al puterii într-un obiect de batjocură şi, ca rezultat, au făcut să fie pierdut sprijinul din partea alegătorilor», se mai subliniază în declarația CC al PCRM.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: