Votarea noului guvern – prima tentativă
РУС. MOLD.
» » Votarea noului guvern – prima tentativă

Votarea noului guvern – prima tentativă

4-01-2016, 13:36
Viziuni: 1 881
  
Versiunea de tipar   
Luni, 4 ianuarie, Parlamentul ţării  va desfăşura  o şedinţă specială, în cadrul căreia va fi pusă la vot candidatura primului ministru.

 

În calitate de candidat la funcţia de premier, şeful statului l-a propus pe businessmanul Ion Sturza. În ziua de sîmbătă, 2 ianuarie, dl Sturza a prezentat lista nominală a candidaţilor pentru noua componenţă a noului guvern, precum şi programul de activitate al cabinetului de miniştri propus.


Se cunoaşte că, în ceea ce priveşte candidatura lui Ion Sturza, grupurile parlamentare nu au ajuns la un consens. Astfel, deputaţii din fracţiunile PSRM, PDM şi grupul care a aderat la democraţi, acesta compus din 14 parlamentari care, pe 21 decembrie, au părăsit fracţiunea Partidului Comuniştilor, au declarat anticipat că nu-l vor susţine pe candidatul propus. De asemenea, a fost făcută publică şi intenţia fracţiunii PDM de a înainta, de comun acord cu cei 14 transfugi sus-numiţi, propriul său candidat la funcţia de prim-ministru.


Printre candidaţii în membrii noului guvern în frunte cu Ion Sturza se află şi reprezentanţi ai aşa-numitei „Platforma DA”, şi asta în pofida faptului că, anterior, liderii acesteia au declarat că ei pledează pentru desfăşurarea unor alegeri parlamentare anticipate.

Actualul candidat la funcţia de premier, Ion Sturza, a exercitat în trecut – din februarie pînă în decembrie 1999 – obligaţiile de prim-ministru al Republicii Moldova.


În cazul în care, la 4 ianuarie 2016, candidatura lui Ion Sturza nu va fi susţinută de Parlament, pe parcursul următoarelor două săptămîni, şeful statului va trebui să prezinte organului legislativ al ţării un nou candidat la funcţia de prim-ministru.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: