Uitat cu desăvîrșire
РУС. MOLD.
» » Uitat cu desăvîrșire

Uitat cu desăvîrșire

18-02-2018, 11:05
Viziuni: 583
  
Versiunea de tipar   
Uitat cu desăvîrșireAceasta e cea mai importantă funcție în această viață a «alesului de către tot poporul», voi exclama, parafrazîndu-l pe Dostoevski. În trebuirile statului, el este coborît mai jos de nivelul podelelor, este deconectat temporar de parcă ar fi un televizor cu regulatorul de volum defect.
 
«Pro-rusul» Dodon este umilit pînă și de jurnaliștii ruși. Iată ce a spus despre el Alexandr Nevzorov în eterul postului de radio «Ecoul Moscovei»: «Prostul Dodon, președintele Moldovei, a «tot prezidat»... Un mai mare prost pe arena mondială printre liderii de asemenea talie nu a mai existat».

În schimb, nu-i este interzis să se perinde pe tot globul în compania rudelor și prietenilor, prezentînd călătoriile turistice în calitate de deplasări de importanță statală. În manualul de psihiatrie pe care l-am citit odată, acest fenomen este nominalizat drept «supra-semnificație falsă».

Zilele trecute, Igor Dodon a vizitat Peninsula Arabică — departe de Moldova, și, la drept vorbind, fără niciun fel de perspective de cooperare pe viitor. Fapt cu care Dodon nu este, categoric, de acord. Cu moaca mîndră, asemenea lui Roald Amundsen care a ajuns în sfrșit la Polul Sud, el a declarat: în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite există și potențiali investitori, și parteneri cu perspectivă. Păi da, îmi aduc aminte — la începutul «președinției» sale, el a declarat același lucru atunci cînd a călătorit în Iran. (Gurile rele afirmă că a mers acolo să ridice mita pentru confirmarea lui Vasile Botnari în funcția de șef la «Moldgaz»). Investițiile iraniene sînt așteptate pînă și astăzi.

De această dată, «alesul de tot poporul»ne-a bucurat cu faptul că saudiții vor construi în Moldova un complex sportiv multifuncțional. Desigur, cînd în țară domnește sărăcia, dezastrul, analfabetismul, neprofesionalismul, cînd oamenii fug din țară unde-i duc ochii, trebuie de construit stadioane, dar nu de investit în educație, știință și industrie. Importanța statală a vizitei lui Dodon în Emiratele Arabe trezește dubii dacă e să vedem cînd își serbează ziua de naștere «prima doamnă» — așa cum este calificată sofisticat soția «alesului de tot poporul» — Galina. Deci, ziua ei de naștere este pe 12 februarie. Și exact în această perioadă, consoarta lui Dodon se pomenește într-o stațiune perlă din Golful Persic. Oare nu pentru a-și marca sărbătoarea de familie din contul nostru?

Dar sînt, cum se spune, și alte variante. De ce oare Dodon și partenerul său superior pleacă în Dubai pe rînd? Oare nu pentru că acolo, cu ajutorul curselor charter, pot fi aduși bani cheș pentru ca să fie depozitați în băncile locale? Nimeni nu va întreba nimic despre sursa acestora.

Nouă, însă, ne rămîne povestea (care se va uita în două săptămîni) despre stadion și asigurările înflăcărate a lui Dodon precum că el a mai mers o dată în lume pentru a îmbunătăți imaginea Moldovei.

Deși, odată, a mai făcut acest lucru. A «îmbunătățit» în 2012, atunci cînd a votat pentru candidatura lui Nicolae Timofti la funcția de șef al statului.

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: