Cerem eliberare imediată!
РУС. MOLD.
» » Cerem eliberare imediată!

Cerem eliberare imediată!

7-06-2018, 13:37
Viziuni: 103
  
Versiunea de tipar   
Cerem eliberare imediată!Declarația CC al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în legătură cu reținerea lui Oleg Horjan, lider al Partidului Comunist din Transnistria
 
Noi, comuniștii moldoveni, ne exprimăm profunda indignare în legătură cu reținerea nelegitimă a liderului Partidului Comunist din Transnistria, deputat în Sovietul Suprem al regiunii, Oleg Horjan.

Fiind un politician în opoziție, Oleg Horjan este cunoscut prin poziția sa dură față de actualele autorități ale Transnistriei. Dar acțiunile lui politice niciodată nu au depășit cadrul legii.

După ce autoritățile Transnistriei au început arestarea în masă a participanților la întîlnirea de la Tiraspol a cetățenilor cu deputatul Oleg Horjan, el a încercat să atragă atenția opiniei publice locale și internaționale asupra acestor acte de samavolnicie milițienească, de încălcare a drepturilor și libertăților cetățenești.

Oleg Horjan a luat apărarea unor cetățeni aruncați după gratii fără de nici o vină, printre aceștia aflîndu-se și fiul său. Anume acesta a devenit motivul formal al arestării lui. În realitate, comunistul Oleg Horjan a fost arestat pentru consecventa sa poziționare în opoziție față de regimul tiraspolean oligarhic, care tot mai des și mai des se manifestă ca un regim dictatorial.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova cere imediata eliberare atît a lui Oleg Horjan, cît și a tuturor jertfelor represaliilor politice pornite de regimul de la Tiraspol împotriva comuniștilor transnistreni.

Noi atragem atenția tuturor ambasadelor străine acreditate în Moldova, a Misiunii OSCE asupra revoltătoarei încălcări a drepturilor omului, a drepturilor și libertăților elementare ale cetățenilor din regiunea Transnistriei.

Noi insistăm asupra nece¬sității de a fi aplicată o largă presiune diplomatică asupra autorităților din Transnistria cu scopul eliberării tuturor deținuților politici.

Comuniștilor din Transnistria — libertate!

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova
7 iunie, 2018

SERVICIUL DE PRESĂ AL PCRMскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: