La Comrat a avut loc al treilea seminar al activului de partid
РУС. MOLD.
» » La Comrat a avut loc al treilea seminar al activului de partid

La Comrat a avut loc al treilea seminar al activului de partid

27-06-2016, 13:04
Viziuni: 1 198
  
Versiunea de tipar   
La Comrat a avut loc al treilea seminar al activului de partidConform planului CC al PCRM, duminică, 26 iunie, a avut loc al treilea seminar zonal al activului de partid, la care au participat reprezentanți ai comitetelor raionale ale Partidului Comuniștilor din Comrat, Ceadîr-Lunga, Basarabeasca și Cahul.

Pe parcursul seminarului au fost examinate mai multe teme cu privire la organizarea activității organizațiilor primare de partid, la disciplina de partid, la situația social-economică din Republica Moldova, la activitatea în Parlament a fracțiunii parlamentare a PCRM, precum și la viitoarea campanie electorală.


Pe marginea respectivelor teme, în fața activului de partid al raioanelor indicate a luat cuvîntul Elena Bodnarenco, secretar executiv al CC al PCRM, deputat în Parlament, Ina Șupac, conducător al fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor, Oleg Reidman, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru buget și finanțe, Oleg Mantorov, președinte al comisiei de partid a CC.


Secretarul executiv al CC, Elena Bodnarenco, a atras atenție asupra faptului că din cîmpul politic al Moldovei dispar sau își pierd popularitatea partide politice care anterior au avut o anumită importanță și  s-au bucurat de o anumită autoritate. Asta se întîmplă din cauza că respectivele partide s-au construit de sus în jos și erau lipsite de fundamentul necesar. Structura Partidului Comuniștilor are un alt model de construcție, temelia acestuia constituindu-l organizațiile primare de partid, al căror număr în prezent a ajuns pînă la 1346 și ele sunt reprezentate, practic, la toate secțiile de vot din țară. Pentru asigurarea unui spirit mai activ și al unui nivel de informare mai larg al organizațiilor primare, Elena Bodnarenco a propus ca OPP să desfășoare adunări nu mai rar decît o dată în trimestru.


Președintele comisiei de partid, Oleg Mantorov, a subliniat în luarea sa de cuvînt că disciplina de partid este chezășia succesului. În PCRM disciplina constituie baza pe care se sprijină întreaga muncă organizatorică. Fiecare om care intră în rîndurile partidului  informează despre faptul că a luat cunoștință de Statutul și programul paridului, prin urmare, el își asumă anumite obligații față de partid.


Adresîndu-se participanților la seminar, deputatul Oleg Reidman a abordat  nu doar probleme de caracter social-economic, ci și politic. În particular, el a remarcat faptul că în Moldova comuniști nu sînt atît de puțini cît declară că sunt oponenții noștri politici. După toate pierderile și reînregistrările, numărul membrilor PCRM alcătuiește 4 la sută din numărul total al populației  Moldovei, și acesta e suficient pentru a desfășura o muncă de agitație eficientă în mijlocul populației – să le si povestească vecinilor, colegilor de muncă despre ceea ce se întîmplă în țară și cine poartă vina pentru această situație, care este poziția Partidului Comuniștilor față de cele mai importante probleme ale societății etc.


Conducătoarea fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac,  a povestit despre impedimentele pe care sunt nevoiți să le învingă deputații comuniști la promovarea inițiativelor legislative, subliniind că pînă și o fracțiune mică, fiind organizată corect, e capabilă să obțină soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. În acest context, Ina Șupac a enumerat inițiativele de orientare socială ale Partidului Comuniștilor, care au fost adoptate de Parlament.


La sfîrșitul luărilor de cuvînt, participanții la seminar le-au pus numeroase întrebări deputaților-comuniști prezenți la seminar. Ele, în particular, s-au referit la eficiența activității sindicatelor și a sistemului de învățămînt din Moldova, la oportunitatea creării unei coaliții cu partidele moldovenești de stînga, precum și la apropiatele alegeri prezidențiale.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: