Turta preelectorală
РУС. MOLD.
» » Turta preelectorală

Turta preelectorală

13-10-2018, 09:33
Viziuni: 436
  
Versiunea de tipar   
Turta preelectoralăCu mare entuziasm au primit muncitorii, așa cum se spune, încă o inițiativă a președintelui PDM, Vladimir Plahotniuc
 
În timpul unei noi «ieșiri regale», acesta a declarat că, posibil, va veni vremea cînd cetățenii Republicii Moldova își vor putea alege direct judecătorii.
 
Liderul democraților a specificat că, în scurt timp, va fi elaborat un proiect de lege în acest sens. Și a mai adăugat: «Există senzația că la noi, justiția nu doar că nu este independentă dar și că servește unor anumite interese». Există această senzație, Vladimir Gheorgievici, nu vă trage pe sfoară cel de-al șaselea simț. Și nu va sugerat acest simț oare ale cui interese servește justiția moldovenească? Nu? Ei bine...

Trebuie să înțelegem că judecătorii vor fi aleși în baza circumscripțiilor uninominale — de la o vreme, nu ne putem descurca fără asta. Și da, în ceea ce ține de candidați se pot înainta persoane «potrivite»- acestea sînt doar niște detalii neînsemnate despre care nici să discutăm nu face.

Da, aceștia vor putea să, fie și demiși? Atunci cînd au lucrat reforma sistemului electoral cum să aducă uninominalii în Parlament, Plahotniuc de comun cu Dodon au stabilit, dar despre «mecanismul retroactiv» au uitat. Mai pe scurt, degeaba vorbim despre asta. Pentru că lui îi este clar că la votarea în circumscripțiile partinice vor fi desemnați cei onești, corecți și democrați aleși. Iar calificativul democrați, exclusiv, după apartenența la formațiunea politică.

În general, democrații servesc motiv de mîndrie. Pentru că anume ei au inventat această inovație de a nu respecta legile și a inventa altele noi pe care tot să nu le respecte. Deși, cred că mai corect ar fi ca judecătorii care emit decizii ilegale, pur și simplu, să fie pedepsiți — material și penal. Ei, în linii generale, indiferent de ce ar spune «coordonatorul», ce nu ar promite, oameni buni, trebuie să știți că toate ne vor ieși pe ochi. Astăzi, tot sistemul judecătoresc este în mîinile lui și el nu este prostul care să renunțe, atît de ușor, la această posesie.

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: