Îndrăgiți-mă!
РУС. MOLD.
» » Îndrăgiți-mă!

Îndrăgiți-mă!

18-01-2019, 12:15
Viziuni: 864
  
Versiunea de tipar   
Îndrăgiți-mă!În capitală au apărut noi banere pe care este înfățișată fizionomia lui Igor Dodon. De pe acestea, «alesul de întreg poporul» privește cu ochi senini în viitor, fără a avea frică de careva schimbări penibile pentru sine.
 
Dodon a respins cu indignare presupunerea că aceste placarde ar avea ceva în comun cu alegerile parlamentare. Conform celor declarate de pseudopreședintele nostru, ele sînt o componentă a campaniei de promovare a instituției prezidențiale în cadrul proiectului campaniei «Iubesc, Moldovă!». Iar decizia sa în ceea ce privește participarea la alegerile parlamentare, dumnealui o va anunța săptămîna viitoare.

Nu e chiar de înțeles de ce Igor Dodon se identifică pe sine cu Republica Moldova și cere să fie iubit la fel de tare ca Patria. Dar ce să facă cei care își iubesc Patria, dar nu-l iubesc pe Dodon? Să-și «mîngîie» ochii cu zîmbetul lui strîmb?

Faptul că Dodon se iubește pe sine însuși îl cunosc cu toții. El pleacă la summit-uri în diferite țări din lume. Se fotografiază într-un halat cu inscripția «Președinte» pe spate atunci cînd iese din copcă (deși de ce acest lucru să fie scris pe spatele halatului, cînd totul de acum este scris pe fața lui înfumurată?). Dar alegătorilor săi (îndeosebi celor în etate) li se prezintă ca un flăcău de la sat, care își iubește țara. Dacă e să fie făcut bilanțul călătoriilor lui, poate fi calculată cu aproximație suma care o costă pe țară dragostea lui Dodon față de ea.

De asemenea din dragoste față de țară, el și-a ridicat la Buiucani niște casteluri de care nici magicienii nu le-ar fi putut construi pe salariul oficial al liderului socialiștilor. Și, probabil, din aceeași dragoste, timp de trei ani el s-a pricopsit de cu vreo zece mașini. Iată cum îl descrie pe Dodon ex-premierul Vasile Tarlev, care îl cunoaște foarte bine: «El își ticsește buzunarele sale și nu-l interesează dacă acest fapt îl va falimenta pe careva din agenții economici. Pe dumnealui îl interesează doar cîștigul ușor».

Probabil, de asemenea în cadrul programului «Iubesc Moldova», Dodon a mărit personalul președinției, și a făcut-o fără nici un fel de referendumuri. După care, acum, noi întreținem de două ori mai mulți trîndavi. Și dacă mîine sau poimîine socialiștii vor pierde alegerile, iar însușii Dodon va trece de partea NATO și UE, asta nu va fi de mirare. În lupta lui bine gîndită pentru fotoliu — luptă care îi aduce bani — Igor Dodon se va ține de acest fotoliu, îl va înșfăca din toate puterile și nu va dori să-l cedeze altcuiva.

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: