Guvernarea a depășit toate limitele admisibile
РУС. MOLD.
» » Guvernarea a depășit toate limitele admisibile

Guvernarea a depășit toate limitele admisibile

7-02-2019, 15:07
Viziuni: 806
  
Versiunea de tipar   
Guvernarea a depășit toate limitele admisibileVladimir Voronin către alegători: «Dumneavoastră trebuie să conștientizați consecințele alegerii pe care o veți face la 24 februarie»
 
În ziua de 5 februarie, în cadrul campaniei electorale, liderul PCRM, Vladimir Voronin a avut o întîlnire cu alegătorii din satul Costești, raionul Ialoveni. În timpul acestei acțiuni, locuitorii satului au luat cunoștință și de programul electoral al lui Ștefan Bivol, candidat din partea PCRM în circumscripția nr. 37.

Pe parcursul acestei întîlniri, alegătorii din acest sat i-au adresat liderului Partidului Comuniștilor din Republica Moldova diferite întrebări. În majoritatea lor, acestea se refereau la probleme importante, de aceea dialogul a fost deosebit de constructiv. Principalul lucru pe care l-a demonstrat respectiva întîlnire a fost neindiferența oamenilor de rînd față de ceea ce se întîmplă în Moldova condusă de actualul regim guvernant.

În luarea sa de cuvînt, candidatul la funcția de deputat din partea PCRM, Ștefan Bivol, le-a amintit locuitorilor din raion ce concret au făcut comuniștii în anii cînd s-au aflat la conducerea țării. Venind la guvernare, PCRM în primul rînd a început să restabilească infrastructura socială. Practic, pe atunci, în toate satele republicii aveau nevoie de reparație capitală sau reconstrucție totală și casele de cultură, și grădinițele de copii, și școlile.

Bunăoară, în raionul Ialoveni, în timpul guvernării comuniștilor au fost deschise șase grădinițe de copii, dintre care două — la Costești. A fost gazificat, practic, tot raionul Ialoveni. În anul 2009, rămăsese negazificate doar două sate. Dar în cei zece ani care au trecut de atunci, nu s-a făcut nimic în această privință.

Anume în timpul comu¬niștilor a fost construită școala de la Costești. A fost realizat și un proiect de mari proporții de asigurare a populației cu apă potabilă. Datorită respectivului proiect, în 2001 cu apă potabilă au fost asigurate 17 la sută din satele raionului Ialoveni, iar pînă în anul 2009 — de acum 48 la sută.

Comuniștii au deschis și o stație de mașini și tractoare, dar în anii guvernării așa-numiților eurointegratori a fost furat tot echipamentul ei. Pînă la ziua de astăzi, în sat nu a rămas nici un tractor.

Cînd la guvernare au venit comuniștii, unul din obiectivele lor prioritare a fost combaterea corupției și a criminalității organizate.

Actualul regim a creat toate condițiile pentru prosperarea hoției și a banditismului. Pentru guvernare nu există nici o lege.

După cum a subliniat Vladimir Voronin la întîlnirea sa cu alegătorii din satul Costești, în timpul evenimentelor din 7 aprilie, 2009 principalul era să nu fie admisă vărsare de sînge. Pentru că anume pe vărsare de sînge mizau scenariștii acestei tentative de lovitură de stat. Atunci Președintele Moldovei, Vladimir Voronin, a luat unica decizie justă — să nu folosească arme împotriva protestatarilor. Și ulterioarele evenimente au confirmat cît de corectă a fost această decizie.

PCRM a luat o decizie justă și atunci cînd n-a acceptat să cumpere votul care nu-i ajungea pentru a avea majoritatea parlamentară constituţională. Orice ar spune adversarii PCRM, anume comuniștii întotdeauna au procedat așa cum dictează buchea Legii.

Dar în locul comuniștilor la guvernare au venit pseudopartide și pseudooameni de stat.

«Noi cu toții trăim într-un regim banditesc, într-un stat capturat. Toate structurile europene au recunoscut acest lucru și vorbesc deschis despre el», a subliniat liderul PCRM.

El a atras atenția alegătorilor asupra faptului că în cei zece ani de guvernare ai regimului antipopular au fost corupte toate sferele vieții din țara noastră. Oamenii de rînd cunosc proporțiile schemelor de corupere nu din auzite, ei în fiecare zi se ciocnesc de dezmăț din partea funcționarilor.

Toate mijloacele de informare în masă de asemenea sînt împărțite între PDM de la guvernare și PSRM, care-i ascultă în toate pe democrați. Președintele neconstituțional Dodon, care a obținut această funcție datorită manipulărilor și a încălcării Constituției, doar mimează lupta împotriva regimului. Un exemplu grăitor privind cîrdășia între democrați și Dodon este introducerea sistemului electoral mixt, inventat în scopul ca regimul guvernant să-și poată întări și mai mult puterea.

Miliardul furat din sistemul bancar nu-l caută nimeni. Și procuratura, și organele de anchetă, și majoritatea guvernantă din Parlament invocă diferite pretexte. Și fac asta, deoarece complici ai acestui jaf sînt chiar ei înșiși.

Acum este în plină desfă¬șurare agitația electorală și reprezentanții regimului guvernant fără nici o jenă, fără a ține seama de evidentele lui eșecuri în propria politică, din nou îi promit poporului Moldovei tot ce-i dorește inima. Concomitent, sub ochii tuturor locuitorilor țării, mai este furat încă un miliard și asta se face prin proiectul «Drumuri bune pentru Moldova». După ce s-a topit prima zăpadă, se vede foarte bine ce a rămas din atît de mult lăudatele «mii de kilometri de drumuri». Doar gropi și găuri. Pe cînd bani au fost cheltuiți cu nemiluita!

În loc de a dezvolta sferele de producere, în loc de a crea locuri de muncă, guvernarea se ocupă de populism. În Moldova nu mai există business mic și mijlociu. Există doar oligarhi. Iar majoritatea populației trăiește nu pur și simplu în sărăcie — ea își duce viața în mizerie.

«Noi cu toții trebuie să conștientizăm urmările alegerii pe care o vom face la 24 februarie. Fiecare alegător poartă responsabilitate și pentru puterea pe care o alege. Cei zece ani de guvernare ai actualului regim, în care nu am cunoscut altceva decît haos și distrugere, sînt suficienți pentru ca după asta să facem o alegere justă», a concluzionat Vladimir Voronin.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: