Regimul a transformat Moldova într-o casă de nebuni
РУС. MOLD.
» » Regimul a transformat Moldova într-o casă de nebuni

Regimul a transformat Moldova într-o casă de nebuni

1-03-2019, 11:05
Viziuni: 1 074
  
Versiunea de tipar   
Regimul a transformat Moldova într-o casă de nebuniVladimir Voronin: Moldovenii se bucură că li se dau pachete, îi distrează cu concerte și ei votează pentru cei care-i pradă. Eu nu înțeleg asta…
 
Într-un interviu pentru portalul zdg.md, Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, al treilea Președinte al țării — Vladimir Voronin a exprimat poziția PCRM, precum și poziția sa personală, a unui politician cu cea mai mare experiență din Moldova, referitoare la alegerile parlamentare, care s-au desfășurat pe 24 februarie.

Despre falsificări

PCRM nu recunoaște alegerile care au avut loc. Falsificările și toate încălcările comise au format un lanț întreg. Acestea nu au început pe 24 februarie. Pe 24 februarie ele s-au încheiat.

Șirul încălcărilor a început încă în vara anului trecut, dacă nu chiar și mai devreme, prin introducerea a tot felul de modificări în legislație. Totul a început de la sistemul electoral mixt — pentru care au votat democrații și socialiștii. Pe lîngă toate, acest lucru a derutat foarte mult mintea oamenilor. Pînă în ultima zi. Chiar și în ziua alegerilor — pe 24 februarie — oamenii ne întrebau ce înseamnă sistemul electoral mixt.

În continuare — organizarea suplimentară a acestui referendum... Dacă noi am fi avut o Curte Constituțională onestă, normală și incoruptibilă, magistrații acestei instanțe ar fi trebuit să anuleze decizia cu privire la desfășurarea referendumului. În baza deciziei Curții Constituționale din 2014, potrivit căreia, în ziua alegerilor nu se mai desfășoară alte procese elective. Doar alegeri parlamentare.

Mai departe. A fost falsificată lista alegătorilor. Biroul Național de Statistică prezintă un număr de alegători, sistemul «Registru» — sistem de stat — prezintă un alt număr. Diferența dintre aceste cifre nu este de 3 oameni, ci tocmai 343 000 de cetățeni. De unde s-au luat acești 343 de mii de votanți, în care listă au nimerit, cum au votat, unde au dispărut?

Pînă la ora actuală, nimeni nu a răspuns la aceste întrebări. Iată toate acestea, precum și multe-multe alte aspecte, dacă e să le luăm în calcul, ajungem la concluzia că alegerile ce au avut loc au fost cele mai falsificate și ofensatoare în raport cu poporul. Inițial, oamenii au fost sărăciți la maxim după care au fost cumpărați cu pomeni. Așa numiții observatori n-au făcut decît să călătorească prin Moldova și, respectiv nu au observat niciun fel de încălcări. Pot fi sute, mii de observatori. Oricum schemele de falsificare se vor aplica pe la spatele lor, nu sub nas. Indiferent de numărul observatorilor, aceștia, oricum, nu vor observa nimic.

Despre «învingători»

Atrageți atenția: nu au trecut în Parlament partidele care nu au nicio atribuție la furtul miliardului. Partidele care nu au acces la tenderele corupte. Partidele care nu au acces la structurile bugetare. Aceste formațiuni nici măcar nu s-au apropiat de pragul electoral pentru accederea în Legislativ. Cel mai strașnic și umilitor lucru este faptul că poporul a votat pentru cei care i-au hoțit....

Alegătorii votează o dată la patru ani, însă, prin alegerea lor își determină soarta pentru o perioadă de patru ani și în perspectivă. Și nu doar propria soartă, dar și soarta familiei, copiilor, nepoților, părinților, care vor rămîne fără pensii, ajutor medical — vor fi lipsiți de toate. Iar toate promisiunile electorale care au fost făcute vor rămîne doar promisiuni.

Despre posibilele coaliții

Dacă și vor fi create coaliții — atunci prin forță, prin depășirea repulsiilor reciproce. Spre exemplu, socialiștii n-o pot suporta pe Maia Sandu, dar nu este exclus că în ciuda acestui fapt, își vor deschide brațele unul altuia. La fel și în cazul democraților cu socialiștii, sau democraților cu ACUM. Pot ieși cele mai ciudate scheme. Este informația că există deja listele și sumele, care urmează să fie achitate pentru cumpărarea unui sau altui deputat din partidele trecute în Parlament, la formarea fracțiunilor. Cît ține de PDM și Partidul «Șor» — aici nu trebuie să ghicim, ei demult sînt împreună. Iar Șor nici nu are alte variante decît alianța cu democrații.

Despre planurile de viitor ale PCRM

Vom continua dezvoltarea partidului. Vom continua lupta împotriva acestei bande de uzurpatori. Oare activitatea unui partid se limitează doar la Parlament? Legislativul este doar una dintre tribunele partidului. Și eu nu spun că aceasta nu este o tribună importantă — dimpotrivă, este una foarte importantă. Mai ales dacă e să luăm în calcul că ni s-a închis postul de televiziune NIT.

Uitați-vă: unii spun că Dodon nu este cu Plahotniuc; alții — că Plahotniuc nu este cu Dodon, ceilalți — că democrații și socialiștii sînt dușmani de moarte. Totodată, posturile TV ale lui Dodon lucrează nestingherit. Șor și-a deschis două sau trei posturi de televiziune. Democrații au șapte sau chiar mai multe, ei controlează tot spațiul mediatic din țara noastră. Iar noi, avînd un singur post de televiziune — NIT — deja de patru ani de zile așteptăm la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) — «cea mai umană instanță din lume» — rîndul pentru examinarea dosarului, verdictul — dacă postul de televiziune NIT a fost închis legal sau ilegal.

De aceea, tribuna parlamentară este foarte importantă în activitatea politică. Dar se poate lucra și fără prezență în Parlament. Poate chiar e și mai bine. Pentru că, în acest caz, ne scutim de orice condiționare. Ne scutim de necesitatea compromiselor în mod special. Și din cauza cărora, uneori, apărea sentimentul de incomoditate.

Iar acum, toate aceste condiționări, toate aceste necesități au dispărut. Ajunge. A rămas doar lupta pînă la victoria finală. Alte variante nu există.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: