Doar celor «de vază»!
РУС. MOLD.
» » Doar celor «de vază»!

Doar celor «de vază»!

16-03-2019, 11:04
Viziuni: 761
  
Versiunea de tipar   
Doar celor «de vază»!Zilele trecute, într-un mijloc de informare electronic a apărut o informație cu un titlu bătător la ochi și anume: «Cetățenii de vază ai țării vor primi indemnizații personale».
 
Într-un asemenea caz, fără să vrei, îți pui fireasca întrebare: și cine, mă rog, sînt acești «cetățeni de vază?». Și încă una: dar ce-i de făcut cu cei care nu sînt de vază — să se ia bani de la ei, pentru ca acești bani să li se dea celor de vază?

După cum s-a dovedit, în categoria «cetățeni de vază» au fost incluși cavalerii Ordinului Republicii. Anume lor le este destinată indemnizația lunară de 500 de lei din partea statului. Cum se spune, glorie și onoare eroilor, iar banii — în studiou!

Trebușoarele de acest fel sînt, desigur, invenția lui Plahotniuc. E și de înțeles! Doar și dumnealui se află în rîndul celor care au fost fericiți cu această înaltă decorație guvernamentală! Meritele lui în fața Moldovei sînt cunoscute de toți și sînt indiscutabile. Așa că în viitorul apropiat la ușile oficiului PDM va bate poștașul cu geanta plină și îi va propune liderului acestei formațiuni politice să semneze că a primit suma respectivă.

Și alt «cetățean de vază», Mihai Ghimpu, își va putea îmbunătăți cît de cît situația sa financiară. Vreți să întrebați pentru care merite domnul Ghimpu a fost decorat cu Ordinul Republicii? Simplu de tot: pentru faptul că, atunci cînd a fost președinte interimar al țării, a oferit el însuși, mai mult decît alți președinți, respectiva decorație. Inclusiv sie. Altfel spus, și-a făcut și lui însuși un bine…

Vă mai amintiți dubioasa afacere din 2013cu trenurile rapide românești? Nimic nu este uitat și nimeni nu este uitat: ministrul Transporturilor de atunci, Anatol Șalaru, pentru această eroică faptă de asemenea a fost decorat cu Ordinul Republicii, deci, va primi și el această indemnizație lunară de 500 de lei!

Ex-președintele României, Traian Băsescu, de asemenea e cavaler al Ordinului Republicii. La fel ca și alt ex-președinte — Petru Lucinschi, poreclit de popor Șmecherilovici, iar acum ajuns să fie și el «cetățean de vază».

Doar că nu pot pricepe în ce mod va fi expediată respectiva indemnizație Președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, — prin Western Union, Unistream sau MoneyGram?

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: