Dăngănitul dodonist — septembrie 2018
РУС. MOLD.
» » Dăngănitul dodonist — septembrie 2018

Dăngănitul dodonist — septembrie 2018

5-10-2018, 12:35
Viziuni: 739
  
Versiunea de tipar   
Dăngănitul dodonist — septembrie 2018Monitorizarea activității «președintelui» neconstituțional Igor Dodon
 
Ziarul «Comunistul» continuă publicarea cronologiei lunare a activității «alesului de tot poporul», cu încălcarea Constituției, în funcția de șef al statului, Igor Dodon.
 
- Dodon și Greceanîi refuză să răspundă la întrebările referitoare la realizările lor orientate spre dezvoltarea Moldovei.

O întrebare corespunzătoare a fost adresată de către jurnaliști lui Dodon și președintelui formal al PSRM, Zinaida Greceanîi la încheierea ședinței Consiliului Republican a Partidului Socialiștilor. Însă, nici Dodon și nici Greceanîi nu au oferit un răspuns clar.
 
- Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, afirmă că Dodon nu are dreptul să participe în calitate de candidat la funcția de deputat în cadrul alegerilor parlamentare pe listele PSRM.

Potrivit lui Tănase, deși la o primă vedere nu ar exista o interdicție pentru Igor Dodon să candideze pe listele PSRM la parlamentare, totuși o decizie a Curții Constituționale spune expres că «președintele trebuie să facă dovada imparțialității şi neutralității sale politice». Astfel, acesta nu poate fi membru al unui partid politic și nu poate promova sub nici o formă interesele unui partid politic.
 
- Din interviul pentru postul de televiziune NTV-Moldova:

«Dacă cetățenii își vor vinde, din nou, voturile pentru un pachet de macaroane sau orez, pe care le vor primi din partea unor partide — hrișcă, salam..., vom rămîne în aceeași situație. Și atunci, vor apărea întrebări — în ce stat trăim noi?», și-a etalat Dodon propria ipocrizie. Pentru că anume Partidul Socialiștilor, controlat de el, de rînd cu Partidul Democrat, aflat acum la guvernare, au fost surprinse împărțind alegătorilor sacoșe cu produse alimentare, inclusiv, nemijlocit în timpul campaniilor electorale.

Dodon laudă deschis și susține PDM. «Însăși denumirea [noii strategii a Partidului Democrat] «pro-moldovenească» — voi spune sincer, este o abordare corectă. Noi, cu timpul, trebuie să facem tot posibilul să lăsăm la o parte geopolitica. Trebuie să luăm tot ce este mai bun din Vest și Est. «Pro-Moldova» este abordarea corectă. Eu susțin această abordare. Eu sper că aceasta nu este doar o lozincă preelectorală», a subliniat Igor Dodon lăsînd să se înțeleagă că declarațiile «pro-moldovenești» ale democraților pot servi drept bază pentru unificarea lor, în viitorul Parlament, cu socialiștii, care, chipurile, sînt la fel «pro-Moldova».

Dodon consideră că fără el, PSRM nu va obține rezultate bune în cadrul alegerilor parlamentare și, respectiv, intenționează să fie primul pe lista electorală a formațiunii. «Estimările de la etapa actuală denotă că rezultatele PSRM vor fi mai bune dacă eu voi participa la alegerile parlamentare. Cel mai probabil, eu voi participa», a spus Dodon. Totodată, el, cu siguranță, nu intenționează să renunțe la funcția de președinte. Și, respectiv, va renunța la mandatul de deputat după alegeri.
 
- În calitate de ilustrare elocventă a indignării fățarnice a lui Dodon pentru practica de corupere a alegătorilor cu «hrișcă, salam... « a fost informația cu privire la faptul că deputatul-socialist, Oleg Sava a fost fotografiat cum descărca crupe «preelectorale». Parlamentarul Oleg Sava, înaintat de socialiști în circumscripția electorală Fălești, a fost surprins de trecători în momentul în care descărca dintr-un camion saci cu crupe.

Martorii, care au expediat fotografii în redacția Zarului Național, afirmă că Oleg Sava descărca sacii împreună cu alți colegi din oficiul partidului de la Fălești. Iar cu cîteva zile înainte de asta, în rețelele de socializare au fost distribuite fotografii cu socialiștii din Dondușeni. Acestea fixează momente în care socialiștii descarcă ulei, zahăr și crupe.
 
- Consilierul prezidențial, Maxim Lebedinschi a confirmat că deține cetățenia română. «Am certificatul de cetățenie română, nu este o ilegalitate, nu eram membru de partid când mi-am luat-o», îl citează stiri.md pe Lebidinschi.
 
- Presa moldovenească a comunicat că soția consilierului prezidențial Maxim Lebedinschi, a devenit proprietara unui complex agroindustrial încă la vîrsta de 20 de ani.

Consilierul președintelui Mihail Lebedinschi are probleme nu doar la capitolul integritate și limbaj necenzurat, el mai minte și cu privire la averea familiei sale. Soția acestuia deține o fermă mare, pe care, aceasta, așa cum afirmă Lebedinschi, și-a cumpărat-o încă la vîrsta de 20 de ani. Evident, consilierul nu specifică de unde avea soția lui bani, la acea vîrsă, pentru o achiziție atît de importantă.

- PSRM folosește pensionarii pentru schemele cu automobile în Ucraina.

Pensionarii din Chișinău au fost atrași într-o schemă de înregistrare temporară a automobilelor pe teritoriul Ucrainei, iar în schemă este implicat unul dintre oficiile Partidului Socialiștilor și baza de date a pensionarilor săi. Agenția OMEGA a aflat de la una dintre persoanele implicate în această schemă, că escrocii din anturajului așa numitului președinte pro-rus, Igor Dodon, le achită pensionarilor cîte 500 de lei pentru operațiune. Ultima dată, ei au fost convocați pe 26 septembrie, la ora 15.00, în fața oficiului PSRM din sectorul Rîșcani al capitalei.
 
- Ziarul rus cu influență «Komersant» și-a bătut joc de Dodon pentru comportamentul acestuia în cadrul summit-ului șefilor de state CSI, care s-a desfășurat la Dușambe.

«Dacă e să revenim la trecerea la ceremonie, se vede că ambițiile unor președinți nu sînt epuizate și cei trei președinți de vază (președinții Rusiei, Tadjikistanului și Kazahstanului — nota red.) sînt ajunși din urmă de președintele Moldovei, Igor Dodon, care, în realitate, nu mai are la cine insista. Cu el nimeni nu comunică, dar oare asta l-a oprit vreodată și-i mai trebuie pentru a ajunge, în patru, acolo unde îi așteaptă toți jurnaliștii?», așa a descris reporterul «Komersant» comportamentul lui Dodon în cadrul summit-ului.

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: