Maimuța cu grenadă
РУС. MOLD.
» » Maimuța cu grenadă

Maimuța cu grenadă

13-04-2019, 11:07
Viziuni: 493
  
Versiunea de tipar   
Maimuța cu grenadăFostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, și-a exprimat indignarea în legătură cu declarațiile lui Vladimir Voronin despre evenimentele din 7 aprilie, 2009. Nemulțumirea imaturului primar a fost generată de faptul că s-a reamintit că «eroul național» al acelor zile, Valeriu Boboc, nu a fost ucis de polițiști, ci de prietenii lui narcomani.
 
«Vladimir Voronin, sînteți o mizerie», s-a declanșat Chirtoacă. «Cum va permiteți să faceți afirmația că dintr-un spermatozoid se naște un boboc, vorbind despre Valeriu Boboc?», a continuat el.

Mda... se pare că Dorin este mult mai limitat decît îl credeau chișinăuienii. În mod special pentru acest exemplar din Colonița aduc la cunoștință: oamenii, într-adevăr, se înmulțesc prin spermatozoizi și ovule, nu prin divizare, depunere de ouă sau icre. Deși nu este exclus că însuși Dorin Chirtoacă a apărut pe lume anume în urma uneia dintre ultimele trei variante. În mod special, îmi place ideea că fostul primar al orașului a venit pe lume dintr-un ou depus de unchiul său — Mihai Ghimpu.

«Eu, dacă aș fi în locul tatălui lui Valeriu, aș pune mîna pe topor... «, scrie indignatul Dorin Chirtoacă. Păi da, doar maimuțele cu grenadele în mînă ne mai lipsesc...

Ei bine, să admitem că Voronin nu are dreptate. Spuneți-mi, însă, mult stimați chișinăuieni, cum să-l numim pe acest individ incompetent, avar și laș, care, pe parcursul a 11 ani de zile (!), a transformat, consecvent și planificat, capitala noastră într-o gunoiște? În orice stat normal, un primar ce obține asemenea «realizări» ar fi fost spînzurat de picioare de clădirea Primăriei chiar de către cetățeni. Dorin Chirtoacă, însă, este bine mersi și nici măcar nu stă după gratii alături de Filat, deși are un dosar penal deschis pe numele său și continuă să cultive perseverent dezgustul față de propria-i persoană.

Apropo, anume Chirtoacă a folosit resursele administrative atunci cînd a organizat, la 7 aprilie 2009, mobilizarea tinerilor liceeni și studenți în centrul capitalei. Înregistrarea dialogului la acest subiect cu viceprimarul Vlad Coteț a fost publicată încă în 2009. Primarul a calificat înregistrarea ca fiind falsă, iar organele de anchetă au confirmat autenticitatea acesteia. De aici reiese și concluzia: poate și moartea lui Valeriu Boboc a făcut parte din planurile organizatorilor?

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: