Organizație de partid cu destinație specială
РУС. MOLD.
» » Organizație de partid cu destinație specială

Organizație de partid cu destinație specială

14-09-2019, 17:35
Viziuni: 467
  
Versiunea de tipar   
Organizație de partid cu destinație specialăPreședintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a ținut un discurs în cadrul plenarei comitetului municipal PCRM Chișinău
 
«Organizația municipală Chișinău ocupă un loc special în cadrul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova», așa și-a început discursul Vladimir Voronin. «Pentru că anume ea are menirea să influențeze activitatea partidului, să dezvolte formațiunea și să fie exemplu pentru comitetele raionale ale partidului din tot teritoriu țării».

Liderul comuniștilor a reamintit că renașterea partidului în 1993 a început anume de la comitetul orășenesc, de aceea anume organizația municipală de partid este obligată să joace rolul primordial în tot ceea ce ține de activitatea PCRM.

În afară de aceasta, Vladimir Voronin a remarcat că în municipiul Chișinău sînt mulți oameni care sînt demult adepții comuniștilor. «Cu ei trebuie de lucrat în permanență pentru ca acești oameni nu doar să voteze pentru noi în alegeri, să susțină campania noastră electorală, dar și să adere la partid», a subliniat Vladimir Nicolaevici.

În legătură cu acest fapt, el a subliniat importanța lucrului atît cu tineretul, cît și cu veteranii, cu organizațiile de femei. Anume din acest punct de vedere au și abordat comuniștii formarea organizației de partid municipale: aceasta cuprinde tineri, persoane cu experiență și circa jumătate din locuri au revenit femeilor. De la această combinație se așteaptă inițiative noi, propuneri revigorante, viziune deosebită asupra situației reale.

«Organizațiile de partid, care fac parte din cadrul celei municipale, constituie baza acesteia. De aceea, eforturile comitetului municipal și secretarilor săi trebuie să fie orientate, în primul rînd, spre activitatea organizațiilor primare de partid», a specificat președintele PCRM. «Trebuie de elaborat un sistem și o schemă de lucru cu secretarii organizațiilor, de organizat pentru ultimii ședințe speciale, de participat permanent la adunări, de urmărit în permanență dezvoltarea OPP». Vladimir Voronin a mai menționat că este deosebit de important ca acestea să se facă în actuala perioadă, în perioada alegerilor municipale. Mai ales că lista consilierilor municipali din partea PCRM a fost prezentată deja la CEC.

«Orice activitate începe cu elaborarea unui plan. Respectiv, componența nou aleasă a comitetului municipal PCRM urmează să și elaboreze acest plan. În ceea ce privește planul de perspectivă, mai putem aștepta. Iată însă planul de activitate pînă la sfîrșitul acestui an nu poate aștepta. Și prima chestiune inclusă în acest plan trebuie să fie legată de consolidarea organizațiilor de partid care fac parte din comitetul municipal. Este mult de muncă, sarcinile trasate sînt și mai multe», a rezumat Vladimir Voronin.

Despre alegerile prezidențiale

Așa cum se știe, în 2020 urmează să avem alegeri prezidențiale. Președintele PCRM a vizat acest subiect în cadrul discursului său. Nu se știe dacă va fi modificat din nou sistemul alegerilor prezidențiale, dar zvonuri circulă în acest sens — a menționat el. De aceea, comuniștii trebuie să se pregătească și pentru o luptă pe această dimensiune.

Cu atît mai mult că cetățenii țării au obosit demult de dezordinea și haosul organizat de tot felul de alianțe și coaliții din 2009 încoace. Oamenii recunosc tot mai des că în perioada guvernării comuniste era regulă, nimeni nu fura miliarde, nu vindea aeroportul Chișinău și nu desfășura activități necurate similare.

Asigurările lăudăroase și mincinoase ale actualului «președinte» Dodon, la fel, au obosit populația. Din ultimele asemenea declarații, Vladimir Voronin a exemplificat prin afirmarea «alesului de tot poporul» pe care le-a făcut după voaiajul său din Moscova: chipurile, cetățeni, nu vă faceți griji, prețul gazului rusesc va rămîne același. Putin a promis. Însă, exact peste trei zile, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a respins lăudătura lui Dodon și a subliniat că problematica prețului «combustibilului albastru» nu se soluționează în cabinetele de la Kremlin, ci la «Gazprom». Dar nici «Gazprom»-ul nu a confirmat fanteziile lui Dodon.

«Socialiștii nu au cadrele lor în teritorii. De aceea și vînează oamenii noștri, încearcă să-i atragă de partea lor. Se încearcă a li se plăti o sumă anume (suma depinde de funcția pe care și-o propune omul în alegeri), li se promit finanțare după victorie și alte beneficii. Pentru ce se fac toate aceste lucruri? Pentru a crea o bază pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Pentru ca acești primari și consilieri să facă orice, pînă la falsificarea alegerilor, numai ca Dodon să devină din nou președinte», a spus Vladimir Voronin.

Despre coaliții

«Nu este secret pentru nimeni că actuala coaliție ACUM-PSRM a fost creată sub influența din exterior. Și această coaliție este una nefirească», a declarat Vladimir Voronin.

«ACUM, în esența sa, este un partid naționalist. Iar astăzi naționaliștii au ajuns la guvernare și au format un tandem național-socialist. În legătură cu acest fapt vreau să reamintesc că partidul lui Hitler se numea național-socialist. Bine, au acaparat puterea. Dar pînă la această oră nu a fost anulată legea în baza căreia democrații au pus povara pe umerii populației — timp de 20 de ani să restituie ceea ce ei au furat. Dar cum ar putea ei să anuleze din moment ce spicherul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, figurează ea însăși în raportul Kroll?».

Despre alegerile ce urmează

«Deja de ani de zile campaniile electorale ale partidelor se reduc la un singur lucru: oamenilor li se promite un viitor de vis și alegătorii sînt corupți la modul direct. Deseori aud în stradă de la oameni: «Domnule Voronin, eu sînt împotriva dumneavoastră, am participat la evenimentele din 7 aprilie 2009, însă pe timul comuniștilor era regulă, era disciplină. Le răspund: atunci de ce nu votați pentru noi, de ce vă vindeți?».

Despre naționalism românesc

«Prim-ministrul Maia Sandu se închină în fața personalității mareșalului Ion Antonescu. Fostul premier Pavel Filip afirmă că în el curge sînge de român. Nemaivorbind deja despre Mircea Snegur, care declara la vremea lui că a inspirat «spiritul românesc» cu laptele matern». Iată anume acest «spirit românesc» împiedică progresul țării noastre. În afară de aceasta, majoritatea celor îmbibați de «spiritul românesc» sînt, de regulă, neprofesioniști. Să luăm, spre exemplu, ministrul Economiei — Brînzan. Atunci cînd acest om vorbește, ai impresia că aiurește.

Iar showman-ul Dorin Chirtoacă, care timp de zece ani a condus capitala? Și ce dacă și-a făcut studiile la o universitate prestigioasă? Din moment ce creierii nu stau la locul lor, nu te mai ajută nicio universitate. Care este rezultatul acțiunilor lui Dorin Chirtoacă îmbibat cu «spirit românesc»? Este pe față — nu mai avem un oraș. Acesta nici măcar sat nu mai este.

Despre Aeroportul Chișinău

«Decizia cu privire la concesionare a fost anulată, au decis să se adreseze în instanță. Și dacă judecata va decide că concesionarea a fost absolut legală? Cei care au elaborat acordul de concesionare tot nu sînt niște proști — este puțin probabil că documentul să fi fost întocmit în așa fel ca să poată fi denunțat de orice instanță la nimereală».

De aici apare presupunerea: ce-ar fi dacă această anulare legislativă a actelor cu privire la concesionare nu este decît o înțelegere între actuala guvernare și concesionari, pentru ca ea — adică guvernarea — să se îndreptăţească în fața societății? Chipurile, noi am vrut dar instanța nu ne-a permis, judecata așa a decis, noi nu avem nicio treabă.

Știm cu toții cît de părtinitoare este Curtea Europeană. De 12 ani așteaptă să fie examinat dosarul cu privire la închiderea ilegală a postului de televiziune NIT. De 12 ani ea nu poate examina dosarul. Între timp, judecătorul care a dispus închiderea postului de televiziune NIT — Domnica Manole, s-a pomenit la Curtea Constituțională».

* * *
În concluzie, Vladimir Voronin a urat succes organizației municipale de partid nou create: «Voi, membrii partidului cu stagiu, veți munci în înţelegere și concordanţă. Trebuie să realizăm lucruri importante. Și dacă nu noi, atunci cine? Care organizație politică din republică va dezvălui problemele acute create de guvernările trecute și actuale? Nu mai există un asemenea alt partid. Doresc organizației municipale de partid succese mari, vă doresc să reușiți consolidarea partidului, să obțineți rezultate bune și să avansați cît mai mult!».
 
COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: