A început acțiunea «Grădina Victoriei»
РУС. MOLD.
» » A început acțiunea «Grădina Victoriei»

A început acțiunea «Grădina Victoriei»

26-11-2019, 14:57
Viziuni: 925
  
Versiunea de tipar   
A început acțiunea «Grădina Victoriei»Pe 8 noiembrie 2019, Comitetul Executiv Politic al PCRM a adoptat Dispoziția «Cu privire la desfășurarea acțiunii în cinstea jubileului de 75 de ani al Marii Victorii împotriva Germaniei fasciste».
 
În dispoziție se menționează: «În cinstea jubileului de 75 de ani al Marii Victorii poporului Sovietic asupra Germaniei fasciste și în memoria fiecărui cetățean căzut, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova anunță acțiunea republicană «Grădina Victoriei», care prevede plantarea a 65 de mii de arbori.

A început acțiunea «Grădina Victoriei»În memoria celor trei mii de copii uciși în anii războiului, pe teritoriul instituțiilor de învățămînt și pentru copii vor fi plantați cel puțin 3000 de copaci».

Pe 9 noiembrie 2019 s-a desfășurat adunarea de dare de seamă și raport a organizației de partid din satul Unguri, raionul Ocnița. 

A început acțiunea «Grădina Victoriei»În cadrul căreia s-a decis:

— în conformitate cu Dispoziția Comitetului Executiv Politic al CC PCRM din 8 noiembrie 2019, în toamna lui 2019 să fie plantați 67 de puieți în memoria consătenilor căzuți și a soldatului Juc Spiridion Ivanovici — cetățean al Ucrainei, care a fost înmormîntat pe teritoriul satului Unguri;

— în primăvara anului 2020 să fie plantați arbori în memoria veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care nu au ajuns pînă la fericita dată;

A început acțiunea «Grădina Victoriei»— în primăvara anului 2020 să fie plantați 30 de copaci pe teritoriul gimnaziului din localitate în cinstea copiilor decedați în timpul războiului.

Pe 16 noiembrie anul curent, s-a desfășurat prima parte a acțiunii în satul Unguri, în zona de odihnă a parcului din sat. 

A început acțiunea «Grădina Victoriei»Comuniștii și nepoții lor, elevi ai gimnaziului din satul Unguri, au sădit 67 de puieți de stejar, care au fost alocați de gospodăria silvică locală. Această decizie a comuniștilor din satului Unguri a fost susținută în cadrul adunărilor de dare de seamă și alegeri și de către comuniști comunei Elizavetovca din raionul Dondușeni, de comuniștii comunelor Calarașovca și Lencăuți din raionul Ocnița.

Oleg MANTOROV
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: