Unificator și fără politică – cursa automobilistică a Victoriei
РУС. MOLD.
» » Unificator și fără politică – cursa automobilistică a Victoriei

Unificator și fără politică – cursa automobilistică a Victoriei

7-05-2017, 13:39
Viziuni: 921
  
Versiunea de tipar   
Unificator și fără politică – cursa automobilistică a VictorieiPe 7 mai, în preajma sărbătorii naționale – Ziua Victoriei, la Chișinău s-a desfășurat o cursă automobilistică de amploare ”Drumurile Victoriei”.

La acțiunea tradițională, organizată în preajma aniversării a 72 de ani de la Marea Victorie, împreună cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, de comun cu Organizația Obștească ”Pentru Patria Liberă”, au participat sute de cetățeni cu automobilele lor decorate cu simbolurile Victoriei.    

Coloana a pornit din Piața Victoriei (Piața Marii Adunări Naționale). În fruntea coloanei au mers automobilele retro ”Pobeda”, în care președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a parcurs ”Drumul Victoriei” împreună cu restul participanților.

Participanții la acțiune au mers pe bulevardul Ștefan cel Mare, au cotit pe strada Mihai Viteazul, și-au continuat drumul pe strada Albișoara, bulevardul Iurie Gagarin, în continuare pe străzile Decebal, Traian, Grenoble, Gheorghe Asachi, după care s-au îndreptat spre Memorialul Gloriei Militare ”Eternitate”.

Aici, automobilele au staționat, sutele de cetățeni, împreună cu organizatorii și alți chișinăuieni care au venit la memorial, au participat la un miting. Așa cum a remarcat în cadrul acțiunii președintele PCRM, Vladimir Voronin, cursa automobilistică ”Drumurile Victoriei” a consolidat mai multe organizații obștești, de asemenea, a consolidat cetățenii țării care au mers într-o singură coloană.   

”În aceste zile se desfășoară o mulțime de manifestațiile legate de aniversarea Marii Victorii și toate au planuri diferite.  Una dintre ele, care a devenit tradițională, este cursa automobilistică organizată pe străzile Chișinăului, de asemenea, în toată țară. În ziua de 8 mai, chișinăuienii aprind 1418 de lumînări la monumentul Eroilor Comsomoliști în memoria fiecărei zile a marelui Război pentru Apărarea Patriei, iar pe 9 mai, într-o singură coloană, mărșăluim în cinstea Victoriei spre Memorialul ”Eternitate”.

Manifestațiile festive au menirea de a  înveșnici memoria eroilor care ne-au dăruit eliberarea, care ne-au dăruit Victoria asupra fascismului nu doar pentru țara noastră sovietică, dar pentru întreaga umanitate. În anii celui de-al Doilea Război Mondial, au pierit peste 50 de milioane de oameni. Astăzi, neonaziștii, neofasciștii, unioniștii, naționaliștii comit o mare greșeală, o mare crimă prin faptul că nu înțeleg importanța majoră a Victoriei din mai 1945. Nu poți să fii atît de indiferent față de memoria acelor oameni care ne-au adus pacea și libertatea. Însă, din păcate, la noi în țară sînt oameni care se educă în baza ideilor străine, care nu au propria lor percepere a evenimentelor ce au loc.

Cursa automobilistică ne-a consolidat și ne-a unit într-o singură coloană. Mi-aș dori foarte mult ca această consolidare să nu se încheie după ziua de 9 Mai. Mi-aș dori ca ea să continue – consolidarea oamenilor onești, cumsecade, a oamenilor cere-și fac griji și-i doare sufletul pentru Patria lor, a oamenilor umiliți de această guvernare și de toți cei care conduc, astăzi, Moldova”, a declarat Vladimir Voronin. De asemenea, liderul PCRM a felicitat locuitorii Moldovei cu ocazia sărbătorii cu adevărat naționale – Ziua Marii Victorii.  

La finalul mitingului, participanții au onorat memoria celor căzuți pe fronturile Marelui Război pentru Apărarea Patriei și au depus flori la Focul Veșnic.

Marina Țurcanскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: