Ținem minte, cinstim și ne mîndrim
РУС. MOLD.
» » Ținem minte, cinstim și ne mîndrim

Ținem minte, cinstim și ne mîndrim

4-05-2017, 15:18
Viziuni: 1 054
  
Versiunea de tipar   
Ținem minte, cinstim și ne mîndrimÎn preajma Zilei Victoriei, la Anenii Noi și vadul lui Vodă, a fost desfășurată cea mai lungă Panglică a Sf. Gheorghe
În Republica Moldova au demarat manifestațiile dedicate marcării a 72 de ani de la Marea Victorie. Respectiv, pe 3 mai, cu susținerea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, a Consiliului Obștesc ”Pentru Patria liberă”, de asemenea, cu suportul administrațiilor  orășenești, unde primarii sînt reprezentanți ai Partidului Comuniștilor, la Anenii Noi și Vadul lui Vodă, mii de locuitori au desfășurat și purtat pe străzile celor două orașe, o panglică a Sf. Gheorghe cu lungimea de 200 de metri.  

Acțiunea a demarat în orașul Anenii noi. Potrivit primarului Veaceslav Bondari, orașul marchează, pentru prima dată, atît de solemn Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. ”La Anenii Noi, oamenii țin minte și cinstesc eroismul buneilor noștri”, a declarat Veaceslav Bondari.

Ulterior, Panglica Sf. Gheorge a fost purtată de mii de cetățeni și pe străzile din Vadul lui Vodă. Așa cum a remarcat primarul orașului, Iurie Onofreiciuc, la manifestație a participat fiecare al patrulea locuitor. ”O manifestație fără precedent pentru orașul nostru. Sînt convins că această acțiune va deveni o bună tradiție”, a spus Iurie Onofreiciuc.

Potrivit organizatorilor, manifestația se va desfășura și în alte orașe ale Republicii Moldova.  Manifestațiile de sărbătoare, dedicate împlinirii a 72 de ani de la Marea Victorie,  vor culmina cu o cursă auto ce va avea loc pe 7 mai, iar pe 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, va fi desfășurat un Steag imens al Victoriei.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: